26 Οκτ 2009

Πήραν αποφάσεις για Stage

Τελικά σκληρή γραμμή για το των stage αποφάσισε να κρατήσει η κυβέρνηση στην κυβερνητική σύσκεψη της Παρασκευής που συμμετείχαν ο Θ. Πάγκαλος με 5 κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, τον υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη, υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ο υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ππακωνσταντίνου.



Δεν υπάρχει καμία ανανέωση και καμία μοριοδότηση για κανέναν. Ο κ. Πάγκαλος σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνέταξε, η απόφαση της κυβέρνησης έχει πέντε συγκεκριμένα σημεία:



* Στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα stage, στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στον ΟΤΑ.
* Στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες σχέσεις εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις(ασφαλιστικές, κλπ) και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως μαθητεία.
* Τα stages που έγιναν μετά την αναγγελία των εκλογών είναι παράνομα. Έγιναν για προφανής ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκ τούτου δεν ισχύουν.Προεκλογικά όσοι προσλήφθηκαν, δηλαδή, τον Σεπτέμβριο θα απολυθούν και δεν θα πληρωθούν.
* Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.
* Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει ο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.



Πέραν αυτού η κυβέρνηση θα προχωρήσει και για την κάλυψη άμεσων πραγματικών αναγκών στο δημόσιο με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τους ΟΤΑ όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν με προκήρυξη θέσεων, κλπ. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη του ελέγχου του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Έλληνες.



Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, όσα άτομα εργάζονται στα προγράμματα stages όταν λήξουν οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν.

4 σχόλια:

tim είπε...

Οι περισσότεροι από εμάς μάλλον συμφωνούν ότι είναι σωστό μέτρο η κατάργηση των stage, ότι έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά ως επιθεωρητές εργασίας που είμαστε συμφωνούμε να μην πληρωθούν για τις ημέρες που "εργάστηκαν";
Μπορούμε πλέον να επιβάλλουμε κυρώσεις σε επιχειρήσεις που μας λένε ότι προσέλαβαν εργαζομένους δήθεν δοκιμαστικά, ότι δούλεψε λίγες μέρες και μετά έφυγε μόνος του, καθώς και πολλές παρεμφερείς δικαιολογίες;

Μήπως οι σύλλογοι μας πρέπει να βγάλουν κάποια ανακοίνωση που να καταδικάζει το παραπάνω γεγονός;

Ανώνυμος είπε...

Η πρόσληψη την προεκλογικη περιοδο ειναι παρανανομη.

Τελεια και παυλα.

Να πανε στην Πετραλια και στον Βερναδακη να τους πληρωσουν (που τους ταξανε και μονιμη θεση)
Διοτι τα αλλα παιδια ειναι βλαμενα (που δεν ξερουν να παιρνουν ΜΠΙΠ σε μπαρμπες για να τους σπρωχνουν)

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα οι τοποθετήσεις των stage έγιναν με αυστηρά κομματικά κριτίρια και σίγουρα τα άτομα αυτά από πριν αναλαμβαναν το ρίσκο μιας αβεβαιης εργασίας. Σίγουρα οι προσλήψεις αυτές είναι παρανομες καθώς έγιναν μετά την προκύρηξη των εκλογών. Όλα αυτά σίγουρα αλλά το να διωχτούν έτσι, χωρίς να πληρωθούν, και μαθαίνοντας το από την τηλεόραση είναι και ανήθικο και παράνομο ...... αλλά άντε τώρα να μετρήσει ποιανούν είναι η πιο μεγάλη η παρανομία

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα ...