11 Μαρ 2011

"ειδική σύσκεψη" στα γραφεία του ΣΕΒ με τη συμμετοχή εκπροσώπων 30 περίπου επιχειρήσεων, του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ και 15 επιθεωρητών Εργασίας ;

ε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) σημειώνει ότι προχτές «έγινε "ειδική σύσκεψη" στα γραφεία του ΣΕΒ με τη συμμετοχή εκπροσώπων 30 περίπου επιχειρήσεων, του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ, αλλά και 15 συναδέλφων επιθεωρητών Εργασίας από συγκεκριμένες και μόνο Επιθεωρήσεις Εργασίας στα πλαίσια του ενημερωτικού - συμβουλευτικού ρόλου του ΣΕΠΕ». Ομως, όπως υπογραμμίζει η ΟΣΥΠΕ, «Ο ενημερωτικός συμβουλευτικός ρόλος τόσο του Υπουργείου όσο και της Επιθεώρησης Εργασίας, γίνεται μόνο μέσα από θεσμοθετημένες και ανοικτές διαδικασίες και όχι από επιλεγμένες κλειστές συσκέψεις και μάλιστα σε γραφεία εκτός της Υπηρεσίας μας». Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι η σύσκεψη μόνο στα πλαίσια του συμβουλευτικού και ενημερωτικού ρόλου του ΣΕΠΕ δεν έγινε. Ταυτόχρονα η ΟΣΥΠΕ θέτει μια σειρά ερωτήματα για τα οποία μέχρι τώρα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τηρεί «σιγήν ιχθύος».Συγκεκριμένα ρωτά: «Ποιος ήταν ο σκοπός της ειδικής αυτής σύσκεψης; Γιατί είχαν κληθεί μόνο συγκεκριμένες επιχειρήσεις; Γιατί κλήθηκαν συγκεκριμένοι μόνο συνάδελφοι, οι οποίοι κατά σύμπτωση ελέγχουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και όχι οι καθ' ύλην αρμόδιοι παράγοντες...;». Η αποκάλυψη ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη κλήθηκαν επιθεωρητές Εργασίας οι οποίοι ελέγχουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση δείχνει το ρόλο που η κυβέρνηση επιφυλάσσει στο ΣΕΠΕ, την αντίληψή της για το ρόλο του. Επιβεβαιώνει παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες της για τον προσανατολισμό του συγκεκριμένου οργάνου, το οποίο και με το νέο νομοθέτημα του υπουργείου Εργασίας, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, υποτάσσεται όλο και περισσότερο στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

πηγή: Ριζοσπάστης 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά η ΟΣΥΠΕ γιατί δεν ανεβάζει στο σαιτ της την ανακοίνωσή της

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να θίγεται η τιμή και η υπόληψη των συναδέλφων που συμμετείχαν στη σύσκεψη;

Τι υπονοεί η ανακοίνωση, ότι "κλήθηκαν επιθεωρητές εργασίας που κατά σύμπτωση ελέγχουν τις επιχειρήσεις";

Προφανώς υπονοεί συνδιαλλαγή, λάδωμα κλπ.


Να πάρουν θέση άμεσα οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Αναφερόμενοι στην ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε η Ομοσπονδία την 11/03/2011, σας γνωρίζουμε ότι δεν είχαμε γνώση του συγκεκριμένου περιεχομένου της, πριν τη δημόσια ανακοίνωσή του και βεβαίως με κανένα τρόπο δε συμμετείχαμε στη διαμόρφωσή του.
Κρίνουμε ότι η έκδοση ενός τέτοιου κειμένου συνιστά ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, που προϋποθέτει την προηγούμενη πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και τη διακρίβωση και συλλογική αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν το καταγγελόμενο γεγονός, στο πλαίσιο συγκλίσεως Δ.Σ, τα οποία ουδέποτε έγιναν.
Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε τέτοιες μεθοδεύσεις που παραγνωρίζουν και παραμερίζουν τη συνδικαλιστική μας ιδιότητα, φαλκιδεύουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και κατ’ επέκταση προσβάλλουν όλα τα μέλη που μας εμπιστεύτηκαν.
Η κατάλυση της συλλογικής αυτονομίας από τα θεσμικά και εκ του νόμου προβλεπόμενα για την προστασία της όργανα της πολιτείας συνιστά μέγιστη ειρωνεία και υποκρισία, την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε ή ν’ ανεχθούμε. Τούτο επιτάσσει το χρέος μας απέναντι σ’ όλους εσάς και την κοινωνία ολόκληρη.
Τέλος, καλούμε την Πρόεδρο της ΟΣΥΠΕ να επανεξετάσει τη στάση της και να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατό το Δ.Σ. με βασικό θέμα συζήτησης τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ο.ΣΥ.ΠΕ
Χρήστος Ζαχαράκης Χαριτίνη Καραγιώργη

viernes είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω προπαγάνδα, να ένας ακόμα λόγος για να υπάρχει η Αυτόνομη Πρωτοβουλία και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Μπας και ενημερώνομαστε τι συμβαίνει και σε αυτό το μέτωπο.

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος της συνάντησης ΣΕΠΕ-ΣΕΒ στα γραφεία του δευτέρου εμφανίζεται στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.sev.org.gr/online/viewNews.aspx?id=1852&mid=8&lang=gr