22 Μαρ 2011

Σε διαβούλευση το ν/σ για το Σ.ΕΠ.Ε

όλο το σχέδιο νόμου εδώ

πηγή: ελευθεροτυπία

Διαβάστε το και καταθέστε τη γνώμη σας στα σχόλια. Ανώνυμα ή επώνυμα, δεν έχει σημασία (αρκεί να μην καταναλωνόμαστε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ μας....)

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι το ιδιο με αυτο που ειχαμε δει παλιοτερα,,,κι γι αυτο το σχεδιο νομου, εχουν εκφραστει αποψεις οπως και έχουν απαντησει και οι συλλογοι.

δεν βλεπω κατι καινουριο

venceremos

Ανώνυμος είπε...

ναι και τι είδους διαβούλευση δεν το έχουν ανεβάσει στο opengov

οπότε;

Ανώνυμος είπε...

Μετά την αναδιοργάνωση της Πετραλιά έρχεται η ανομόρφωση του Κουτρουμάνη και της Λούκα.

κύριο μέλημα πως να βολευτούμε μερικοί !!!

Τίποτα ουσιαστικό, πέρα από τη σπουδαιότητα που αποδίδεται στη συμφιλιωτική διαδικασία, αλλά και αυτή με προβλήματα.

Μια τρύπα στο νερό!!!

Ανώνυμος είπε...

τα μέρη που αφορούν τη συμφιλιωτική διαδικασία είναι προφανές ότι γράφηκαν από ανθρώπους που ελάχιστα γνωρίζουν τις πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής των εργατικών διαφορών...

Ανώνυμος είπε...

υπουργειο-σεπε=6-0
καλα τι νομοσχεδιο ειναι αυτο? ξεφορτωθηκε το υπουργειο καποιες υπηρεσιες που δεν ηθελε και τις φορτωσε στο σεπε ? (π.χ τμημα πληροφορικης νεο? με 1 υπαλληλο πληροφορικης???,χαχαχαχ, τμημα αναπηρων !!!!!!! στην Κεντρ Υπηρεσια ενώ ήταν στην δ/νση συνθηκων εργασιας του υπουργειου). τρομερη υποβαθμιση του ΣΕΠΕ..κριμα, χαθηκε μια ευκαιρια, σε 10χρονια παλια, το ξαναβλεπουμε

Ανώνυμος είπε...

για τον απαπανω.. το τμημα αναπηρων το παιρνουν οι τεχνικοι,απο την δ/νση του υπουργειου που λεγεται ΓΔΣΥΕ και οχι γενικη δ/νση εργασιας..... απο εκει που ηθελε ο συλλογος τους να γινει γενικη γραμματεια το ΣΕΠΕ, κατεληξαν να ψαχνουν υπαλληλους για να στελεχωσουν το τμημα ΑΜΕΑ.Οσο για εμας, τι να πω, ποσο πιο χαμηλα να πεσουμε?

Ανώνυμος είπε...

γιατι ειστε κακοι? δεν ειναι καλο, οι ΑΜΕΑ να ειναι τωρα υπο τις οδηγιες και κατευθύνσεις του κ. Ειδικου Γραμματεα του ΣΕΠΕ? Πιστευω ότι ειναι πολυ τυχεροι οι αναπηροι!
δεν θα επρεπε όμως ,τωρα που τους ανελαβε,να φτιαξει ειδικες πλατφόρμες για την ασφαλή προσβασή των πολιτών αυτών στο Γραφειο της Ειδικής Γραμματείας στην Δραγατσανιου?

Ανώνυμος είπε...

καλα, ο ειδικος γραμματεας, τι κανει
? δεν βλεπει οτι το σ/ν υποβαθμιζει και τον ιδιο? δεν εγινε διαβουλευση το 2009 και καταληξαμε να γινουν 2, 3 ενεργειες για να αναβαθμιστει το ΣΕΠΕ? απο όλα αυτα που προτείναμε δεν εγινε σχεδον τπτ. τι σοι διαβουλευση ειναι αυτη? τον καπελωσανε και δεν κανει τιποτα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουτρουμάνης με την Κατσέλη έφτιαξαν το απόλυτο τίποτα, δεν βλέπουμε παρά μια από τα ίδια σε άλλη συσκευασία καί έναν Ειδικό Γραμματέα μεταλλαγμένο σε μαρμαρωμένο βασιλιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

an exei tin politiki efthiksia, o kirios eidikos grammateas prepei na paretithei, dioti den exi tis ikanotites na doiikisi to sepe

Ανώνυμος είπε...

το λάθος κάποιων είναι ότι θεώρησαν ότι μπορούν να αναβαθμίσουν το ΣΕΠΕ επί εποχής ΔΝΤ και χωρίς χρήματα.
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.
Και ως γνωστό χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτε.

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι μάλλον μας δουλεύουν αφού από την μια πάνε σε επιχειρησιακές συμβάσεις και από την άλλη πετάνε ένα νομοσχέδιο αναβάθμισης του ΣΕΠΕ. Το οποίο θα κάνει τι??

Αν πάμε σταδιακά σε ελεύθερες διαπραγματεύσεις τότε το ΣΕΠΕ το μόνο ρόλο που μπορεί να παίξει είναι του καρπαζοεισπράκτορα.

Κρίμα για την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Περιμέναμε πολύ διαφορετικά πράγματα.
Και αγαπητοί μου εδώ μέσα να είστε απολύτως βέβαιοι ότι την πιο σκληρή αντίδραση θα την έχουν μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
Τους περιμένουμε στην γωνία...

Ανώνυμος είπε...

να δωσετε το λινκ της σελιδας στον κο ειδικο ( αν και ειμαι σιγουρος οτι το παρακολουθει)...

περα απο μερικες υπερβολες και ισως αστοχους χαρακτηρισμους, εδω λεγονται αρκετα πραγματα που δε θα ακουσει ποτε απο τους παρατρεχαμενους του...

εχει την κριση και την εμπειρια να παραβλεψει μερικα 'αστοχα', ακομα και υβριστικα ισως σχολια, και αν δεν μεινει στις λεξεις και εχει την ωριμοτητα να δει το περιοχομενο αυτων που γραφονται εδω, ισως συνειδητοποιησει ακριβως τον παλμο των επιθεωρητων εργασιας.

ειναι πολυ σημαντικο για μια ηγεσια να εχει αμεση προσβαση τον τελευταιο τροχο της αμαξης , και να ακουει τη γνωμη του, και το μεσω που λεγεται ιντερνετ του δινει αυτη την δυνατοτητα που καλο θα ηταν να το θεωρησει ως δωρο.

κι ας μην νομιζει οτι επειδη εδω γραφουν 5-10 και διαβαζουν αλλοι τοσοι, οτι οι αποψεις που εκφραζονται ειναι απο ενα μειοψηφικο τμημα και μονο των υπαλληλων που υπηρετουν στο ΣΕΠΕ.

αντιθετως η πλειψηφια των υπαλληλων εχει αυτην την αποψη.

πρεπει επισης η ηγεσια μας να αντιληφθει οτι οι επιθεωρητες εργασιας ειναι επιτελικες μοναδες, και επιτελουν εργο που αλλες υπηρεσιες αδυνατουν να επιτελεσουν παρ' οτι εχουν 100 φορες περισσοτερους υπαλληλους σε αριθμο,
και ως τετοιας σημασιας πρεπει να αντιμετωπιζονται.

και κατι τελευταιο. αυτο δεν παει για τον ειδικο μας που εχουμε τωρα, εξαλου δεν ευθυνεται αυτος.

Αποψη μου ειναι οτι στο ΣΕΠΕ πρεπει να προισταται Επιθεωρητης εργασιας μαχιμος απο τα τμηματα, και δοξα τον θεο ειχαμε, και εχουμε ακομα στελεχη ικανα που και τεραστια εμπειρια εχουν και θα μπορουσαν να επιλυσουν ακριβως τα προβληματα της Υπηρεσίας, γιατι ξερουν γιατι εχουν ζησει την επιθεωρηση και τα προβληματα της

επιπλεον θα ηθελα να προσθεσω οτι η δικη μου αποψη ειναι οτι αν περασει αυτο το νομοσχεδιο που παρατιθεται διπλα, θα πρεπει ολοι οι συναδελφοι να ανασηκωσουν τα μανικια για να ξεκινησουμε ολοι μαζι τον αγωνα μας ετσι ωστε να καταργηθει κατι το οποιο καποιοι περαστικοι θελουν να επιβαλουν χωρις να λαμβανουν υποψιν τους τις αγωνιες που εχουν εκφραστει για την εφαρμογη του και τις προτασεις που εχουν κατατεθει απο το συνολο των υπαλληλων για την βελτιωση του Σωματος.

ελπιζω να ξυπνησουμε ολοι και να καταλαβουμε οτι ο κομπος εφτασε στο χτενι,,,και οταν γινει αυτο, η σπαει ο κομπος η το χτενι,,,


venceremos

Ανώνυμος είπε...

Den xreiazetai na dwsoyme kanenos eidous link.

ta kserei ola aytos.

einai kai Dr...

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι στη διαβούλευση για να μη ψηφιστεί αυτό το έκτρωμα!!!!

ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κατατέθηκε κάτι τέτοιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να μας απογοητεύσω αλλά τα σχόλιο μας στην «διαβούλευση» θα τα συνδέσουν απευθείας με Κάιρο ή με Λιβύη.

Ας είναι.Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Και να είστε σίγουροι ότι αυτούς δεν τους θέλουν ούτε οι Δεξιοί αλλά ούτε και οι ΠΑΣΟΚοι...