4 Αυγ 2011

"Μαχαίρι" στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Νέο μισθολογικό "σοκ" απειλεί τους δημοσίους υπαλλήλους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, μειώνονται κατά πολύ οι απογευματινές υπερωρίες και παγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές, με αναστολή από την 1η Ιουλίου της χορήγησης των ωριμάνσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.
Στην εγκύκλιο του Φ. Σαχινίδη γίνεται επίκληση των διατάξεων που ενσωματώθηκαν στο Μεσοπρόθεσμο και προβλέπουν ότι από την 1η Ιουλίου 2011:
- Η απογευματινή υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 ώρες τον μήνα ανά υπάλληλο.
- Αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική ωρίμαση ή μισθολογική προαγωγή για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
Έτσι, αναδρομικά, από την 1η Ιουλίου οι υπάλληλοι παραμένουν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν ή δικαιούνταν μέχρι τις 30/6/2011, χωρίς να είναι δυνατή η εξέλιξή τους στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμα και εάν συμπληρώνουν μετά την 1η Ιουλίου τον απαιτούμενο χρόνο.

πηγή: Αυγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας κοψουν τα επιμισθια απο τις διαχειριστικες και τις επιτροπες απο τους επιτροπαρχες του υπουργειου και ας αφησουν τους μισθους των υπαλληλων....μονο αυτα να εκοβαν θα ειχαν οικονομια...σπαταλης.