27 Σεπ 2011

Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 12 έως το τέλος της βάρδιας


11 σχόλια:

frank είπε...

Να είμαστε ΟΛΟΙ στο δικαστήριο γιατί στην πραγματικότητα δικαζόμαστε ΟΛΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ; ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ; ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ; ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ;

frank είπε...

πάλι αναβολή, για την ερχόμενη Τρίτη, ώρα 9μιση

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΥΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ LINK ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ:
http://www.trikalanews.gr/article/35894/
http://www.trikalanews.gr/article/35873/
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο 17 παρ 7 του 3996/2011 δεν ορίζει ότι δεν διώκονται/ενάγονται κτλ οι επιθεωρητές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους κτλ;
Γιατί τότε ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα, για παράβαση καθήκοντος ή κάποια άλλη αιτία;
Ποιες είναι αλήθεια οι κατηγορίες;

Η συνδρομή των αστυνομικών αρχών πρέπει να θεσμοθετηθεί εκτός από το νόμο και με εγκύκλιο του Εργασίας και του Δημ. Τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Αιτιολογική έκθεση Ν. 3996/11 Άρθρο 17
"Για τη διασφάλιση της συνέχειας του έργου των Επιθεωρητών Εργασίας έχει προβλεφθεί ότι δεν ενάγονται
και δεν διώκονται κατά την εκτέλεση του έργου τους
(παράγραφος 7), ρύθμιση η οποία υπάρχει σε όλα τα ελεγκτικά σώματα. Επίσης ο έλεγχος των Επιθεωρητών δεν διακόπτεται. Η ρύθμιση αυτή έχει τεθεί διότι ουκ ολίγες φορές οι εργοδότες είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν
σε Επιθεωρητές Εργασίας να εισέλθουν στην επιχείρηση ή καλούν τις αστυνομικές Αρχές, διότι δήθεν παραδείγματος χάριν ο Επιθεωρητής Εργασίας τους εξύβρισε
. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και ως εκ τούτου να διακόπτεται για αυτούς τους προσχηματικούς λόγους ο έλεγχος . ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΓΡΑΦΗ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.
ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡ.7 ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 107§1 στοιχ. Β' ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΧΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: ΠΩΣ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ "ΔΟΛΟΣ". ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ ΠΛΗΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ (ΑΡΘΡΟ 26 Π.Κ.) ΟΠΩΣ Π.Χ. ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΟΛΟ. ΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ. ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάργηση των ΣΣΕ σημαίνει ενσωμάτωση των αρμοδιοτήτων Κοινωνικής Επιθεώρησης και ΙΚΑ;

Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, ποιοι πραγματικά νοιάζονται για εργασιακά δικαιώματα?

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω ότι ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου εδώ όμως ο νόμος δεν είναι γνωστός από τις αρχές και για αυτό μια διευκρινιστική εγκύκλιος προς το Δημ. Τάξεως και τους εισαγγελείς θα βοηθούσε.
Αυτό που αναφέρεται παραπάνω για το δόλο είναι η λεπτομέρεια αλλά και η ουσία τελικά που μπορεί να "πατήσει" κανείς για πολλά παραθυράκια.

Η ουσία είναι ότι ο έλεγχος διακόπηκε και ο εργοδότης είναι έξω και γελάει εις βάρος του συστήματος ... και των εργαζομένων του οι οποίοι περιμένουν μαύρη μοίρα.
Αυτά πρέπει να διορθωθούν πάση θυσία.

Ανώνυμος είπε...

ο εν λόγω εργοδότης ξεφτίλισε όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Ολοι γνωρίζαμε ότι οι "επιθεωρητές" είναι ξεβράκωτοι στα αγγούρια χωρίς καμιά υποστήριξη. Κρέας για την μηχανή του κιμά. Βορρά στα σκυλιά με την πρώτη ευκαιρία, την πρώτη ατυχία ή λάθος.

ΣΕΠΕ=εξιλαστήρια θύματα, γενικοί καρπαζοεισρπάκτορες, σάκκος του μποξ γενικής εκτόνωσης εργοδοτών, εργαζομένων, λογιστών, ΕξΥΠΠ, συνδικαλιζόντων.

Οι ευθύνες βαρύνουν τους εγκεφάλους που δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει πρώτη γραμμή.

Ανώνυμος είπε...

ο εν λόγω εργοδότης ξεφτίλισε όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Ολοι γνωρίζαμε ότι οι "επιθεωρητές" είναι ξεβράκωτοι στα αγγούρια χωρίς καμιά υποστήριξη. Κρέας για την μηχανή του κιμά. Βορρά στα σκυλιά με την πρώτη ευκαιρία, την πρώτη ατυχία ή λάθος.

ΣΕΠΕ=εξιλαστήρια θύματα, γενικοί καρπαζοεισρπάκτορες, σάκκος του μποξ γενικής εκτόνωσης εργοδοτών, εργαζομένων, λογιστών, ΕξΥΠΠ, συνδικαλιζόντων.

Οι ευθύνες βαρύνουν τους εγκεφάλους που δεν έχουν ιδέα τι πάει να πει πρώτη γραμμή.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε η διάταξη του άρθρου 17§7 δεν είναι καινούργια. Το ακαταδίωκτο για τους Επιθεωρητές είχε ήδη καθιερωθεί με το άρθρο 68§2 Ν. 3518/06, δηλ. εδώ και πέντε (5) χρόνια. Φυσικά αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορεί ένας αστυνομικός ή ένας εισαγγελέας να γνωρίζει όλους τους νόμους που τον αφορούν κατά την άσκηση των καθηκόντων του και μια εγκύκλιος δεν λύνει το πρόβλημα. Π.χ. σκέψου την Υπηρεσία μας: Διαβάζουμε την εγκύκλιο που μας αφορά και την βάζουμε στο αρχείο. Θυμόμαστε την ύπαρξή της όταν έχουμε κάποια σχετική περίπτωση. Πολλές φορές αυτή μπορεί να μας διαφύγει. Και όλα αυτά αφορούν ένα μικρό κομμάτι μιας νομοθεσίας. Φαντάσου, λοιπόν, το μνημονικό που πρέπει να διαθέτει ένας αστυνομικός (που γυρνάει στους δρόμους μέρα - νύχτα) ή ένας εισαγγελέας (που διαβάζει αμέτρητες δικογραφίες) όταν αντιμετωπίζουν χιλιάδες περιπτώσεις. Η λύση, συνεπώς, είναι μία: Να είμαστε εμείς ενημερωμένοι και όταν συμβεί κάτι τέτοιο εμείς να επικαλούμαστε το ακαταδίωκτο. Η περίπτωση με τους συναδέλφους, πιστεύω πως οδηγεί σε ένα άλλο συμπέρασμα: Πως η Υπηρεσία δεν μας καλύπτει από άγνοια και απειρία. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει εμείς οι απλοί υπάλληλοι να καλυπτόμαστε μόνοι μας με συνεχή και διαρκή ενημέρωση και τήρηση των διαδικάσιών (by the book) και όχι όταν κάτι πάει στραβά να τρέχουμε και να διαβάζουμε νόμους και εγκυκλίους για να δούμε αν το κάναμε σωστά. Δεν υπονοώ τίποτε για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλά δεν βλέπεις τι γίνεται μέχρι τώρα με το ΣΕΠΕ; Μια εγκύκλιο για την μερική απασχόληση δεν έχουν εκδώσει και απλώς μας στέλνουν αποσπασματικές απαντήσεις του Υπουργείου σε ερωτήματα των ιδιωτών. Για τον Ν. 3996 δεν υπάρχει ακόμη εγκύκλιος για τα πρόστιμα, για τους πίνακες προσωπικού κλπ., ενώ για όλες τις άλλες συνταξιοδοτικές διατάξεις συνέχεια στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" δημοσιεύουν εγκυκλίους. Μας αφήνουν τελείως εκτεθειμένους.