25 Σεπ 2011

Από τον έλεγχο στο αυτόφωρο αυτό το Σαββατοκύριακο


Το έχουμε πει σ’ όλους τους τόνους ότι με αυτές τις υπουργικές αποφάσεις … τους νόμους εκτρώματα εμείς που καλούμαστε από την ηγεσία να κάνουμε ελέγχους Σαββάτα, Κυριακές και νύχτες είμαστε ξεκρέμαστοι και στο τέλος θα βρεθούμε ή στο χώμα ή στη φυλακή …..

Το Σάββατο το πρωί δύο συνάδελφοι ξεκίνησαν να πάνε για έλεγχο ……. Ολοκλήρωσαν 2 ελέγχους και στον τρίτο …. στις 2:30 περίπου το μεσημέρι (ανώνυμη καταγγελία που διαβιβάστηκε από το γραφείο του ειδικού) αφού αρχικά διαπίστωσαν αδήλωτη εργασία μέρα Σάββατο ο ιδιοκτήτης τους επιτέθηκε φραστικά και αποπειράθηκε να τους χτυπήσει, τους κλείδωσε μέσα στην επιχείρηση και πήρε την αστυνομία και κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού. Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι κάλεσαν και αυτοί την αστυνομία για να τους συνδράμει στο έργο τους ώστε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον έλεγχο…….


Έφτασε το περιπολικό οι αστυνομικοί αγνοώντας τις εκκλήσεις να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν τον έλεγχο τους μάζεψαν όλους και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Οι συνάδελφοι, ειδοποίησαν τους προιστάμενους και τον ειδικό γραμματέα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τη νομική υπηρεσία ή με κάποιον δικηγόρο για να τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν …. αλλά μεσημέρι Σαββάτου όλα αυτά είναι κομμάτι δύσκολα …..

Μίλησαν με όλους τελικά και βέβαια θέλησαν να υποβάλουν μηνύσεις…… ήδη από την αρχή….. Τώρα θα είμαι ασαφής μιας κι η όλη διαδικασία ήταν τραγική ….. για τους κρατούμενους συναδέλφους. Ο τρόπος που τους αντιμετώπιζαν οι αστυνομικοί ήταν απερίγραπτος…….
ένα μπάχαλο … στο τμήμα …. ερωτήσεις μπες εσύ βγες εσύ …..
Γύρω στις 7:30 έφτασε ο δικηγόρος του Συλλόγου.


Αργά το βράδυ ήρθε ο Διοικητής τους τμήματος την υπόθεση την ανέλαβε το εσωτερικών υποθέσεων ……… τους πήγαν όλους κρατούμενους στο Μαρούσι στο εσωτερικών, ανακρίσεις όλη τη νύχτα….. Μετά στη σήμανση στην Καβάλας …. με χειροπέδες κανονικά. Κύριε αστυνόμε θέλω να πάω τουαλέτα ……. και να πηγαίνουν συνοδεία…… χωρίς φαγητό νερό ……

Το πρωί στη σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα…. και μετά στην εισαγγελία Πειραιά …

Αναμονή, εξέταση πχ ερώτηση της εισαγγελέως και γιατί βγήκατε για έλεγχο Σάββατο (ύποπτο αυτό) ….. Οι χειροπέδες χειροπέδες πάντα και η απόφαση της Εισαγγελέως καταπέλτης ……. Οι συνάδελφοι κρατούμενοι ο επιχειρηματίας ελεύθερος ….

Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ ……. προφυλακιστέοι με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ……… Θα δικαστούν αύριο στις 13:00 στα δικαστήρια Πειραιά. Προτείνω να ήμαστε όλοι εκεί… κινδυνεύουμε…..


Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση τους. Απίστευτη η ταλαιπωρία, το άγχος και η σπίλωση της τιμής τους. Είπαμε να δουλεύουμε για 3 και 60 αλλά κάτω από συνθήκες ασφάλειας ………….

Αν είναι ο κάθε διαπιστωμένα παραβάτης εργοδότης να μας απειλεί και εμείς να το δεχόμαστε την έχουμε βάψει.

ΥΓ: Αυτό το θέμα μας αφορά όλους μας, η κατάσταση εδώ έξω έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η δουλειά έξω στο δρόμο έχει γίνει ρώσικη ρουλέτα ....σε κάποιον θα σκάσει η σφαίρα .... Οι συνάδελφοι ήταν οι πρώτοι άτυχοι ...... ποιος έχει σειρά τώρα;

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρότατος κίνδυνος.
Οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη όλων.
Και...αφού ο εργοδότης είναι τόσο "τίμιος" και οι συνάδελφοι "φερόμενοι ως απατεώνες", να προβαίνει το τμήμα σε συνεχείς ελέγχους, αφού πρώτα ζητάει τη βοήθεια της αστυνομίας. Δηλαδή να κανονίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχος με συνοδεία ανδρών της αστυνομίας. Αφού η επιχείρηση είναι άψογη δεν έχει να φοβάται κάτι από τους ελέγχους. Επίσης να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι από τα άλλα υπουργεία (ΣΔΟΕ κτλ.). Προς θεού δεν πρέπει να μείνει αυτό έτσι.
Δυστυχώς θα πρέπει πλέον να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερά πράγματα...Και μη χειρότερα δηλαδή...

Αύριο πάντως όλοι στις 13:00 στα δικαστήρια Πειραιά . Το οφείλουμε στους συναδέλφους αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Ελπίζω να είναι εκεί και η πολιτική ηγεσία. Ειδικά ο Ειδικός...Να μια καλή ευκαιρία να δείξουν αν ενδιαφέρονται στοιχειωδώς για τους επιθεωρητές...

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΗ και ΣΚΛΗΡΗ απάντηση από τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

ΩΣ ΕΔΩ!

Ανώνυμος είπε...

απίστευτες καταστάσεις,
θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας

κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα
δεν είναι δυνατόν να ανά πάσα στιγμή να βρισκόμαστε έρμαια
στα κέφια του κάθε επιχειρηματία...
πρέπει να κινηθούμε δυναμικά και μαζικά

frank είπε...

Δηλαδή φανταστείτε κάποιος δικαστής να κατηγορεί κάποιον μαφιόζο και ξαφνικά ο μαφιόζος να αρχίσει να φωνάζει ότι ο δικαστής του ζητάει λάδωμα. Τι θα κάνει η αστυνομία; Θα βάλει χειροπέδες στο δικαστή κι ο εισαγγελέας θα τον κρίνει προφυλακιστέο;

Μου φαίνεται ότι υπάρχει μπόλικη παράβαση καθήκοντος στην ιστορία αλλά όχι από τους επιθεωρητές. Από τους μπάτσους και την εισαγγελέα που αντί να κυνηγήσουν τον εργοδότη αντιμετώπισαν τους συναδέλφους σαν εγκληματίες.

Πρέπει αύριο να κλείσουμε τις επιθεωρήσεις στις 12 και να πάμε όλοι στο δικαστήριο. Δε μπορεί να περάσει έτσι αυτή η υπόθεση, θα είναι τραγικό προηγούμενο. Όσο για το Χάλαρη, άμα τον δείτε γράφτε μου...το πολύ να βγει σε κανα κανάλι

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτά ακριβως που λεμε συνεχεια συναδελφοι…

Και για να μην τα πολυλογουμε, προτεινω:
1)Ολοι οι συναδελφοι από ολες τις επιθεωρησεις να μεταβουν στα δικαστηρια και να δηλωσουν την συμπαρασταση τους στους συναδελφους.
2)Ο συλλογος θα πρεπει να κανει εκτακτη συνελευση και να απαιτησει να θωρακιστουν ολοι οι συναδελφοι με νομικο πλαισιο και ανθρωπινο δυναμικο ουτως ώστε να μην επαναληφθουν ποτε ξανα τετοια φαινομενα.
3)Να γινει επιστολη διαμαρτυριας στον ειδικο ο οποιος είναι ουσιατικα αυτος που ευθυνεται για το γεγονος αυτό, γιατι οι επιθεωρητες συναδελφοι εκτελουν διατεταγμενη υπηρεσια]
4)ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ (γιατι υπαρχουν και υπηρεσιες με ένα μονο επιθεωρητη) ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ μεχρις ωτου η Υπηρεσια στελεχωθει με τουλαχιστον 2 επιθεωρητες.
5)Να σταματησει επιτελους η αριθμολαγνοια που διακατεχει την ηγεσια του ΣΕΠΕ και να δουνε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και λιγο τον επιθεωρητη εργασιας και να τον προστατεψουν στο τεραστιας δυσκολιας εργο του που εχει αναλαβει στην δυσκολη αυτή συγκυρια που περανει η Χωρα.
6)ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

να αποσταλλει με το υπηρεσιακο mail σε ολες τις υπηρεσιες για να ενημερωθουν ολοι οι συναδελφοι για το γεγονος και για τους κινδυνους που διατρεχουμε !

Ανώνυμος είπε...

Η ευθύνη είναι σε όλους αυτούς που στέλνουν τα φιρμάνια και δίνουν τις ιδέες.

Ο ένας κάνει πάσα στον άλλο τις ευθύνες και στο τέλος αφήνουν μόνο του τον υπαλληλάκο (που επειδή του δώσαν την ταμπέλα του επιθεωρητή χέστηκε η φατμέ στο γενί τζαμί)
να τον σέρνουν και να το εξεφτελίζουν.

Από εδώ και πέρα έλεγχοι εκτός ωραρίου ΜΟΝΟ με συνοδεία αστυνομίας, εφόσον υπάρχει γραπτή εντολή και εφόσον υπάρχουν χρήματα για υπερωρίες.

Η ευθύνη είναι για τους συλλόγους.

ΩΣ ΕΔΩ!!!

ΤΕΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

και ποιος μας λέει ότι το πράγμα δεν είναι στημένο?

βάζουν εκεί μια 5ψηφια γραμμή και παίρνει ο καθένας (ακόμη και ανώνυμα) να λέει ό,τι θέλει!!!

πότε επιτέλους θα σοβαρευτούμε???

Ανώνυμος είπε...

γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της δίκης?

το site του Υπουργείου καμία σχετική ανακοίνωση...και φυσικά του Dr X

frank είπε...

Σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά υπήρξε μαζική παρουσία συναδέλφων, πάνω από 150 άτομα από ΚΥ και ΣΕΠΕ.

Οι δυο συνάδελφοι κατέφθασαν με χειροπέδες, κάτι που προσωπικά με σόκαρε.

Μετά από πολύωρη αναμονή, ζητήθηκε και δόθηκε τριήμερη προθεσμία, οπότε η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη 29-9 ώρα 13:00.

Αποφασίστηκε επίσης τρίωρη στάση εργασίας για την ημέρα της δίκης σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναδέλφους.

ΥΓ: ναι, ο Χάλαρης ήταν εκεί…

irini είπε...

οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι και πήραν αναβολή έως την Πέμπτη, στις 13.00

είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πήγαν στα δικαστήρια για συμπαράσταση πάρα πολλοί συνάδελφοι και καλό είναι να επαναληφθεί την Πέμπτη

πέρα απ΄αυτό όμως πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να οργανωθούμε και να διασφαλιστούμε στο μέλλον από τέτοιες συμπεριφορές που όσο πάει και πληθαίνουν

Ανώνυμος είπε...

Αυτά για να δουν ορισμένοι ορισμένοι ΤΙ σημαίνει δελτίο ελέγχου και ΕΛΕΓΧΟΣ?

γκε-γκε???

viernes είπε...

Καλή λευτεριά, συνάδελφοι ...

Την αμέριστη συμπαράσταση μας, θα μπορούσε στη θέση σας να είναι ο καθένας από εμάς ... και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι και ανάλογα να δράσουμε ....

Ανώνυμος είπε...

θα είμαι και εγώ εκεί γιατί τη Δευτέρα δεν ήξερα τίποτε για στάση και βγήκα για ελέγχους!!!

σε όσους πάνε σήμερα στα ΑΤΜ να είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι!!!

αν ήμουν στην θέση των συναδέλφων και πήγαινα στο ΑΤΜ για να πληρωθώ σήμερα, θα ήθελα ψυχολογική υποστήριξη.

Και δεν κάνω πλάκα.

Συνάδελφοι, μας έχουν καταντήσει λινάτσες....

είμαστε για κλάματα

Ανώνυμος είπε...

λινάτσες μόνο;
οπότε σήμερα το απόγευμα στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ναι ακόμη και αυτής της ΑΔΕΔΥ που έχουμε !!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ?

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Δ/ΝΤΩΝ ΝΑ ΤΕΙΛΟΥΝ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΑΒΒΑΤΑ Η ΑΡΓΙΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΙΚΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΣ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΑΝ ΣΩΣΤΟΣ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ Η/Υ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ, Η ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΣΑΒ/ΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ. ΕΛΕΟΣ ΤΕΛΟΣ .

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Δ/ΝΤΑΔΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ Ν ΚΑΝΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΣΤΕ ΛΙΓΟ .....ΝΑ ΠΟΥΜΕ ! (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ)

ΝΤΟΚΤΟΡ