27 Σεπ 2011

Ανταπόκριση από τα χθεσινά ……

Τη Δευτέρα  καταρχήν ο σύλλογός μας κάλεσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την σπίλωση και την ταλαιπωρία των συναδέλφων. Κήρυξε αποχή  από τις 11:30 έως τη λήξη της βάρδιας ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να παρευρεθούν στα δικαστήρια του Πειραιά για την στήριξη των συναδέλφων.
Στάσεις  την ίδια μέρα πραγματοποίησαν και  οι άλλοι 2 σύλλογοι επιθεωρητών (των συναδέλφων της βορείου Ελλάδας και των Τεχνικών ). 
Στον Πειραιά βρεθήκαμε πάνω 150 συνάδελφοι (από επιθεωρήσεις όλου του λεκανοπεδίου, τις Κεντρικές Υπηρεσίες ΣΕΠΕ και Υπουργείου, γενικοί Διευθυντές , ο Ειδικός Γραμματέας και Τεχνικοί) .  Η παρουσία των συναδέλφων  ήταν πραγματικά συγκινητική και κάτι παραπάνω, μια και την Δευτέρα μετά τις 12:00 δεν κινούνταν κανένα ΜΜΜ. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες   όμως οι συνάδελφοι, με δικά τους μέσα ή με ταξί, ήταν εκεί παρόντες. 
Γύρω στις μια έφεραν τα παιδιά από τη ΓΑΔΑ, με φρουρούς και χειροπέδες…….. Αυτοί αν και ταλαιπωρημένοι χωρίς φαί, ύπνο και καθαρά ρούχα για ένα πάνω από 2 εικοσιτετράωρα έδειχναν ήρεμοι.  Μια δύσκολη στιγμή σιωπής και αμηχανίας για όλους μας, τους χειροκροτήσαμε για να ξορκίσουμε τις μαύρες σκέψεις και τους ακολουθήσαμε πάνω, στον δεύτερο όροφο που θα γίνονταν η δίκη.   
Περιμέναμε έως τις 15:00;   15:30 ; περίπου τόσο . Οι δικηγόροι  των παιδιών είχαν αποφασίσει να ζητήσουν την αποφυλάκιση των παιδιών και 3μερη προθεσμία. Πήραν στα χέρια τους τη δικογραφία  εκείνη την ώρα και δεν είχαν κανένα λόγο να προχωρήσουν σε δίκη πριν την μελετήσουν  επαρκώς. Ζήτησαν και πήραν 3ήμερη προθεσμία  δηλ ορίστηκε νέα δικάσιμος για την Πέμπτη 29.09.11 στις 13: 00. Και βέβαια αφέθηκαν ελεύθεροι οι συνάδελφοι επιτέλους μετά από όλοι αυτή την αναίτια και αδικαιολόγητη ταλαιπωρία.  


ΥΓ Παρών  στο δικαστήριο ήταν και ο καταγγέλλων εργοδότης, κόκκινο πανί, αλλά κανένας δεν του έδωσε σημασία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε ένας άνθρωπος με τόσο θράσος να δικάζονται δύο εργαζόμενοι που πήγαν να κάνουν απλά τη δουλειά τους! -μια δουλειά που τους ανατέθηκε μάλιστα από κάποιον που ο 1ος αυτός εκμεταλλευόταν και καταπατούσε τα εργασιακά του δικαιώματα- Εξαιτίας αυτής της κουτοπονηριάς κάποιου που αντέδρασε σπασμωδικά νιώθοντας τη φάκα να κλείνει δικαίως πάνω από το κεφάλι του, βρίσκονται να περνούν τη νύχτα σε φυλακές και να απολογούνται σε δικαστήρια εκείνοι στους οποίους εμείς οι εργαζόμενοι αναθέτουμε την προστασία μας,να περνούν τη νύχτα στη φυλακή!ενώ ο πρώτος υπόλογος αφήνεται ελεύθερος...