21 Ιουν 2012

Εκλογές Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας 2012


Οι προτάσεις μας:
ü  Αξιοπρεπείς μισθοί για όλους με αντιστοιχία στα καθήκοντα και τις δυσκολίες της δουλειάς.
ü  Διαρκής εκπαίδευση και συνεχής ενημέρωση των υπαλλήλων.
ü  Εξορθολογισμός των στόχων που τίθενται από τη διοίκηση. Σύνδεση των στόχων με το έμψυχο δυναμικό και την υποδομή που παρέχεται από την υπηρεσία.
ü  Εκπαίδευση υπαλλήλων που συνεπικουρούν το έργο των επιθεωρητών και απόκτηση αντίστοιχων δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από το ρόλο τους στο ελεγκτικό έργο.
ü  Επαναφορά των εξόδων κίνησης, ελεγκτικού επιδόματος και αύξηση της αμοιβής της υπερωριακής απασχόλησης.
ü  Κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών και ύπαρξη απαραίτητων μέσων σε υλικοτεχνική υποδομή και αναλώσιμα.
ü  Πλήρης μηχανοργάνωση και υποδομές για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών (πινάκων συμβάσεων κ.λπ.) και παροχή των απαραίτητων τεχνικών μέσων και εξοπλισμού.
ü  Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που δίνονται για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των ελεγκτικών μηχανισμών και εκσυγχρονισμό των υποδομών.
ü  Νομική κάλυψη κατά την άσκηση του έργου μας με λειτουργία νομικής υπηρεσίας και αμοιβή δικηγόρων από το υπουργείο.
ü  Λήψη άμεσων μέτρων – θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων φαινομένων τρομοκράτησης και εκφοβισμού (μηνύσεις, αναφορές κλπ) των επιθεωρητών εργασίας και όσων συνδράμουν στους ελέγχους.
ü  Αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου στην κατεύθυνση της άμεσα δημοκρατικής λειτουργίας του. Θεσμοθετημένες γενικές συνελεύσεις, ενίσχυση της συμμετοχής των υπαλλήλων ιδιαίτερα της επαρχίας και ύπαρξη περιφερειακών δομών αντιπροσώπευσης.
ü  Δημιουργία άμεσων δικτύων επικοινωνίας μεταξύ των υπαλλήλων, (π.χ. διαδικτυακό φόρουμ, εφημερίδα, εκδηλώσεις).
ü  Λειτουργία της ομοσπονδίας και συνεχής συνεργασία με τους άλλους συλλόγους του υπουργείου με σεβασμό στην ανεξαρτησία τους.
ü  Άμεση σύνδεση με το ευρύτερο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα τόσο σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ όσο και πρωτοβάθμιων σωματείων.
ü  Λειτουργία δικτύων αλληλεγγύης και εναλλακτικής οικονομίας σε επίπεδο υπουργείου αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας.
ü  Διαφορετική κατεύθυνση των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας με έμφαση στην αλληλεγγύη και σε δραστηριότητες που δυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών του καθώς και σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
ü  Ενεργό ρόλο για τους υπαλλήλους στις αποφάσεις για το Υπουργείο και το ΣΕΠΕ, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις πράξεις της διοίκησης, μέσα από θεσμοθετημένα, οργανωμένα με διαφάνεια όργανα και επιτροπές υπαλλήλων καθώς γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες.
Για ένα νέο συνδικαλισμό στο Υπουργείο Εργασίας που θα απορρίπτει τον παλιό και απαξιωμένο στη συνείδηση όλων μας
Για ένα μαχητικό, άμεσα δημοκρατικό Σύλλογο που θα λειτουργεί με νέες ιδέες και νέες μορφές αγώνα
Συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους που έχουν παρόμοιες αγωνίες, απόψεις και                       ιδανικά και στηρίζουμε το

     ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  -  ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

3 σχόλια:

Elston Gunn είπε...

Νομίζω ότι οι προτάσεις της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας και των συναδέλφων της Ανοικτής Συνέλευσης στην Κεντρική Υπηρεσία κινούνται προς θετική κατεύθυνση. Ειδικά σε ότι αφορά τη λειτουργία του Συλλόγου και τη σχέση του Δ.Σ με τα μέλη του. Το θέμα είναι να μην είναι πάλι μοναχικές φωνές σε ένα κλειστο κλάμπ για λίγους. Το ΔΣ πρέπει να απευθύνεται συνεχώς στα μέλη του για να αντλεί ιδέες, να μοιράζει καθήκοντα, να "εκπαιδεύει" τα μέλη στη συμμετοχή και τελικά για να είναι αποτελεσματικό. ¨Ολα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς τη στήριξη κανενός κόμματος. Μόνο με τη στήριξη όλων μας!

Ανώνυμος είπε...

ας μη σταθούν και πάλι εμπόδιο οι δεινόσαυροι του υπουργείου...

Ανώνυμος είπε...

κόλησε η βελόνα... και όχι μόνο.!