28 Ιουν 2012

ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ


Προτού καν η Αυτόνομη Πρωτοβουλία αποκτήσει συνδικαλιστική δομή, οι συνάδελφοι που μετέπειτα την στελέχωσαν και την στήριξαν είχαν δείξει ενεργά τις προθέσεις και τη βούλησή τους να αλλάξουν την έως τότε πάγια και εδραιωμένη αντίληψη περί κομματικού συνδικαλισμού που επικρατούσε στο Υπουργείο.
            Στα πλαίσια της προώθησης ενός εναλλακτικού μοντέλου συνδικαλιστικής έκφρασης, μιας νέας πολιτικής αντίληψης αλλά και μίας προσωπικής στάσης που την χαρακτηρίζει η ακηδεμόνευτη, ανιδιοτελής και υπεύθυνη δράση και η συνεπής συμμετοχή, η Αυτόνομη Πρωτοβουλία απεύθυνε ένα διαρκές κάλεσμα ανοιχτής συνεργασίας προς συναδέλφους που είχαν παρόμοιες αντιλήψεις και ανησυχίες.
            Όλα αυτά τα χρόνια η Αυτόνομη Πρωτοβουλία τόσο με τις ενέργειες και τη δράση της όσο και με τις παρεμβάσεις της στο ΔΣ του Συλλόγου, όπου προωθήθηκε η περιοδική εναλλαγή των εκπροσώπων της, απέδειξε έμπρακτα ότι πάνω απ’ όλα την ενδιαφέρει η εκπροσώπηση και η δυνατότητα έκφρασης όσο το δυνατόν περισσότερων απόψεων στους κόλπους του Υπουργείου. 
Ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε βασικό μέλημα της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας υπήρξε η κινητοποίηση και η όσο το δυνατό ευρύτερη συμμετοχή συναδέλφων σε μια πολιτική – συνδικαλιστική δράση βάσει κοινών αρχών, θέσεων και αντίστοιχων αντιλήψεων και κυρίως ο συντονισμός των δράσεων αυτών και η αποτελεσματική και λειτουργική έκφρασή τους.
Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετοί συνάδελφοι, τόσο μόνιμοι όσο και υπάλληλοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι επέλεξαν να ακουστεί η φωνή τους καθαρά και δυνατά χωρίς τις παραμορφώσεις της κομματικής σκοπιμότητας και το φιλτράρισμα της ιεραρχικής δομής. Έτσι ο αριθμός των συναδέλφων που συμμετέχουν με το σχήμα στις προσεχείς εκλογές ανέρχεται πλέον σε δέκα (10) υποψήφιους.
Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της προώθησης ανοιχτών συνεργασιών με άλλες κινήσεις εργαζομένων του Υπουργείου με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές θέσεις και ιδέες, η Αυτόνομη Πρωτοβουλία συμπράττει με τους αδέσμευτους συναδέλφους της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπαλλήλων σε μια ενωτική κίνηση συνεργασίας.

Στις εκλογές την 29 και 30 Ιουνίου στηρίζουμε την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Για να ακουστούν όσο το δυνατό περισσότερες φωνές στο Υπουργείο
Για να αποκτήσει ξανά την αξιοπρέπειά της η συνδικαλιστική δράση
Για να ανατρέψουμε τα δεδομένα

Στις εκλογές την 29 και 30 Ιουνίου στηρίζουμε τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο ενωτικό ψηφοδέλτιο ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ – ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ. ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΣΤΑΥΡΩΣΩ" ΚΑΠΟΙΟΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; (ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΔΗΛ. ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ)

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

συνάδελφε βεβαίως και γίνετε, ούτος ή άλλως οι υποψήφιοι μας εναλλάσσονται στο ΔΣ του συλλόγου δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες , οπότε αυτόνομο να είναι και ότι να είναι
να σου υπενθυμίσω ότι δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο «αυτόνομη πρωτοβουλία» αλλά το «ενωτικό ψηφοδέλτιο αυτόνομη πρωτοβουλία – ανοικτή συνέλευση υπαλλήλων» και πάλι δεν αλλάζει κάτι