6 Ιουν 2012

Ηλεκτρονική υποβολή καταστάσεων προσωπικού όνειρο ζω μη με ξυπνάτε….


Ηλεκτρονική υποβολή καταστάσεων προσωπικού ένα όνειρο που γίνετε πραγματικότητα;  Μοιραία μου θυμίζει την άλλη εκπαίδευση του 2004; αν θυμάμαι καλά που έμεινε στη μέση το ονειρεμένο  πρόγραμμα.
 Είναι γεγονός ότι η διασύνδεση του ΣΕΠΕ με το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ και η υποβολή μιας κατάστασης από την πλευρά του εργοδότη τόσο για νέες προσλήψεις  όσο για την  όποια μεταβολή θα απλούστευε τη διαδικασία θα μείωνε το γραφειοκρατικό κόστος των επιχειρήσεων  και το βασικό θα ελάφρωνε το φόρτο  εργασίας  και στις ίδιες τις επιθεωρήσεις. Έτσι θα είναι λογικό να ζητάμε κατάθεση πίνακα την ίδια μέρα και την ίδια ώρα μη σου πω.    
Μας καλούν εσπευσμένα να συμμετάσχουμε σε σεμινάριο για να εκπαιδευτούν οι επιθεωρητές. Ονειρεμένη πρόσκληση, αλλά αφού το μάθουμε το πρόγραμμα πως θα το συνεχίσουμε στα γραφεία μας …… χωρίς υπολογιστές….. γιατί υποθέτω ότι  για την ηλεκτρονική υποβολή είναι απαραίτητος ο ηλεκτρονικός υπολογιστής…. Αν έχουν ανακαλύψει ένα σύστημα χωρίς τη χρήση υπολογιστή τους βγάζω το καπέλο…. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εγώ ο μοναχικός επιθεωρητής  αναρωτιέμαι προς τη η βιασύνη εκπαίδευσης, πριν τις εκλογές,  σε ένα ανεφάρμοστο, ελπίζω μόνο προς το παρόν, σχέδιο; 

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΥς ΚΑΛΟΥΝ ?? ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ...

Ανώνυμος είπε...

τους Αθηναίους νομίζω κάλεσαν

Ανώνυμος είπε...

καλούν όσους χρειάζεται για να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός πριν τις εκλογές... τυχαίο; δε νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια δλδ πλακα μας κανετε,,,,θελετε να μας πειτε οτι δεν εχετε Η/Υ ? τουλαχιστον ενα ( αυτον με τα μειλ) πρεπει να τον εχετε...ειπαμε να λεμε ,,,αλλα μη λεμε και μ@#$#$ιες

Ανώνυμος είπε...

άλλοι λένε μ...ες, οι ίδοι που δεν έχουν υπηρετήσει σε τμήμα...εγώ η/υ έχω φέρει από το σπίτι και ο μόνος που είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο όταν λάβει πάνω από 10 mail κολλάει το outlook...για να μη μιλήσουμε για την ταχύτητά του...αυτοί λοιπόν που δεν έχουν σχέση με τμήμα καλά θα κάνουν να είναι πιο φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς γιατί καρφώνονται...

Ανώνυμος είπε...

εσύ των 9μμ μήπως το επίθετό σου αρχίζει από Χ και το μικρό σου από Μ και δεν εννοώ το χαρακτηρισμό που αναφέρει ...

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε πως με καταλαβες,,,,ειμαι ο Χ.Μ. δλδ ο ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ.


ΑΜΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΦΡΑΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗς ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΙΣΩΣ ΤΡΕΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑΚΙ....

ΦΙΛΑΚΙΑ Χ.Μ ( ΛΕΓΕ ΜΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚ...)

Ανώνυμος είπε...

o Xέσε Mέσα ειμαι πάλι.

παρακαλώ τη φίλη πάστα να στείλει ενα μειλ στην Υπηρεσία με κοινοποίηση σε όλα τα τμήματα (δλδ αποστολή σε ολους -ξέρει φαντάζομαι να στέλει μειλ ε? )
που να λέει αυτο ακριβώς που γράφει στο παραπάνω μύνημα.
Οτι η Υπηρεσία της δεν διαθέτει Η/Υ.
θα θελά να το δώ αυτο.


και κάτι άλλο, όταν γράφετε κάτι που είναι σωστό, καλά κάνετε και το αναφέρετε ως πρόβλημα γιατι όντως ειναι. Αν γράφετε όμως ως προβλήματα πράγματα που δεν είναι, τότε απαξιώνετε αυτομάτως όλες τις αναρτη΄σεις που περιέχουν ενα υπαρκτό πρόβλημα με αποτέλεσμα το μπλοκ να καταντάει γελοιο και χαζό.
Να μαζευόμαστε δλδ να λέμε οτι μας κατέβει στο κεφαλι μόνο και μόνο για να το λέμε.
Ετσι κι εγώ απαντησα στο πρόβλημα της παστα που δεν έχει υπολγιστη η Υπηρεσία της για να σοβαρευτει λιγάκι και να μην αραδιάζει οτι της κατέβει στο κεφαλι.
Γιατι αγώνας δεν ειναι να λέμε ψέματα και βλακειες για να προκαλούμε εντυπώσεις σε αυτους που δεν ξέρουνε, αγώνας ειναι να έχουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο λόγο μας και να λέμε έχουμε αυτο. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩς ΚΙ ΑΛΛΑ!

φιλακια Χέσε Μέσα ( λέγε με και Τσακ.)

Ανώνυμος είπε...

Γενικά το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά για το ΣΕΠΕ.

Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς.
Από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα? που βάζαμε ρεφενέ βενζίνη? που δεν ξέρω από πότε έχουν να κάνουν service? ...να αλλάξουν λάδια? (το πιο απλό)
Που δεν είχαμε μελάνι για τον εκτυπωτή?
Που ακόμη να γίνει η κωδικοποίηση της νομοθεσίας μπάχαλο?
Που για να πληρώσει ένας εργοδότης το πρόστιμο πρέπει να πάει και να ρθει 10φορές (υπεύθυνες δηλώσεις, 5 διαφορετικές προθεσμίες κτλ κτλ)
Που μας κόψανε έξοδα κίνησης, εκτός έδρας?
Που μας αρπάξανε από τις τσέπες το μισό μισθό?
Που δεν είχαμε καθαρίστρια?
Αλλά...οι ημερίδες και τα «φυλλάδια» με το χαρτί πολυτελείας συνέχισαν κανονικά...

Τούτη δω την ιστοσελίδα μπορείτε να την κριτικάρετε. Οφείλετε όμως να την σέβεστε γιατί είναι η αρχαιότερη.
Ανοιξε τον ηλεκτρονικό διάλογο όταν οι περισσότεροι δεν ξέρανε τι σημαίνει blog ή email...

Τα παιδιά της παράταξης δεν τύχανε της υποστήριξης που τους άξιζε (αναφέρομαι στις συνδικαλιστικές εκλογές)
Ισως να φταίει εκείνη η δουλοπρέπεια του ελληνικού δημοσίου.

Αλλά να πως τα φέρνει η ζωή...

Καλοχώνευτο το αποτέλεσμα της Κυριακής...

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος που λέει για τα παιχνίδια στο σκληρό, καλύτερα να μαζευτεί γιατί μάλλον δεν είναι σε Τμήμα. Και στο δικό μας Τμήμα αφήνουμε ανοικτό συνέχεια τον υπολογιστή για να κατεβάζει τα email και δεν έχουμε παιχνίδια (άντε μη χέσω, λες και προλαβαίνουμε να παίξουμε παιχνίδια.)

Όσο για το αν έχουμε υπολογιστές, αν νοείται σήμερα δημόσια διοίκηση χωρίς σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή για τον κάθε υπάλληλο(αυτοί για τα email είναι ήδη 7 χρόνων, αν θυμάμαι καλά, δεν είμαι σίγουρος), με σύγχρονα λειτουργικά προγράμματα, σε δίκτυο, με εκτυπωτές που θα έχουν μελάνι και άλλα πολλά τότε να χαίρεστε το κράτος έτσι που το καταντήσατε ...

Ανώνυμος είπε...

γιατι φίλε μου Καθε χρόνο δλδ πρέπει εσένα να σου έχουν το τελευταιο pc που κυκλοφορεί , απλά για να στέλεις και να λαμβάνεις ε μαιλ?

στο σπιτι σου αγοράζεις κάθε χρόνο νεο κομπιουτερ? δεν νομιζω, γιατι να πληρώνει ο ελληνας φορολογούμενος συνέχεια κανούριο υπολογιστή για ΟΛΟΥΣ οπως λες τους υπαλλήλους? ασε που οι μισοι δεν ξέρετε να τα χρησιμοποιήσετε. (απο τους πιο παλιους που κοντευουν στην συνταξη)

ξερεις φίλε μου τι απαιτήσεις έχεις απο ένα μηχανημα όταν δεν επεξεργάζεσαι εικονα , ήχο κλπ κλπ παρα μόνο το χρησιμοποιείς για γραμματειακή χρήση? ΚΑΜΙΑ

δλδ πρεπει κάθε χρόνο να αγοράζουμε μηχανήματα καινούρια για να εισαι εσύ χαρούμενος να στέλεις ε μειλ με ενα κομπιουτερ που "τρέχει" ?

αλλα ανεξάρτηατα απο αυτο εγώ έκανα παρέμβαση γιατι μιλούσατε οτι δεν έχουμε κομπιουτερ κλπ κλπ, τωρα το δεν έχουμε κομπιουτερ εγινε , έχουμε αλλα ειναι παλιά!!!???

ΜΑΑΑΑΛΙΣΤΑΑΑΑΑΑ

παιδια το είπα και παραπάνω , ΣΟ ΒΑ ΡΕ ΥΤΕΊ ΤΕ.
έχουμε αλλα προβληματα, α! και όταν κάποιος απο εσάς λέει μια μαλακία, μην την υπερασπίζεστε όλοι μαζί, δεν χρειάζεται!!!

φιλια ο Χέσε Μέσα

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Λοιπόν Χ. Μ. (συγνώμη αλλά δεν είναι του ήθους μου η αναφορά του πλήρους ονοματεπώνυμου σου) σε απάντηση των όσων έγραψες
α) Διαπιστώνω ότι δεν διάβασες καθώς έγραφες στον φιλόξενο χώρο επικοινωνίας που έχουμε δημιουργήσει για τη δημόσια συζήτηση των θεμάτων του ΣΕΠΕ από το 2006, στο πάνω μέρος των σχολίων (Χώρος δημόσιου διαλόγου, σχόλια που θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.) Από ότι αποδεικνύεται δεν είσαι ικανός να σεβαστείς τους ελάχιστους κανόνες του χώρου που σε φιλοξενεί εσένα και τις όποιες απόψεις σου. Κανονικά δηλ τα πληρωμένα σου σχόλια θα έπρεπε να διαγραφούν αλλά για μας η δημοκρατία δεν είναι λόγια είναι έργα οπότε δημοσιοποιούμε την όποια κριτική ακόμα και αν είναι για μας.
Πχ σχόλια σου θίγουν πρόσωπα …. αναφέρω σχετικά
1. «παρακαλώ τη φίλη πάστα να στείλει ενα μειλ στην Υπηρεσία με κοινοποίηση σε όλα τα τμήματα (δλδ αποστολή σε ολους -ξέρει φαντάζομαι να στέλει μειλ ε? )»
2. «δεν νομιζω, γιατι να πληρώνει ο ελληνας φορολογούμενος συνέχεια κανούριο υπολογιστή για ΟΛΟΥΣ οπως λες τους υπαλλήλους? ασε που οι μισοι δεν ξέρετε να τα χρησιμοποιήσετε» (απο τους πιο παλιους που κοντευουν στην συνταξη)
3. «στο πρόβλημα της παστα που δεν έχει υπολγιστη η Υπηρεσία της για να σοβαρευτει λιγάκι και να μην αραδιάζει οτι της κατέβει στο κεφαλι»
β) Τα σχόλια σου απλώς δείχνουν ότι αγνοείς, στην καλύτερη περίπτωση ή δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις τις συνθήκες (εξοπλισμό και το έργο που έχουν να βγάλουν ) που επικρατούν σε όλες τις περιφερικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και όταν λέω σε όλες εννοώ σε όλες. πχ αγνοείς το γεγονός ότι οι υπολογιστές, οι όσοι και σε όποια κατάσταση (ημερομηνία αγοράς 2003) δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να στέλνουμε και να λαμβάνουμε μέιλ από και για την κεντρική υπηρεσία (τα γνωστά σε όλους μας φιρμάνια) αλλά για τις πραγματικές δουλειές του ΣΕΠΕ (πρόστιμα, εργατικές διαφορές, στατιστικά κλπ )
γ) πραγματικά το πρόβλημα του εξοπλισμού από μόνο του δεν είναι το μόνο ούτε το σημαντικότερο πρόβλημα του ΣΕΠΕ. Το πρόβλημα του ΣΕΠΕ είναι η δυσαναλογία μεταξύ των πόρων (υλικών και άυλων ) που διατίθενται στους επιθεωρητές για να φέρουν σε πέρας το έργο τους και στο μέγεθος του έργου τους.
Και για να τελειώνουμε αν ο Χ. Μ. είναι αυτός που υπερασπίζεται το έργο και τις επιλογές της διοίκησης για το ΣΕΠΕ έχουμε πέσει πολύ μα πολύ χαμηλά και πραγματικά η δική μας ευθύνη είναι που το έχουμε επιτρέψει.

Ανώνυμος είπε...

Η υλικοτεχνική υποδομή του ΣΕΠΕ, τα τελευταία 3 χρόνια, ήταν η χειρότερη ever!
Μπορεί να φταίει η οικονομική συγκυρία. ΟΚ.

Αλλά ας μη κολλάμε στο θέμα του pc.
Είναι πολλά.

Ακόμη και εκείνες οι μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες φαίνεται να κόλλησαν...Είναι αυτό που λένε, τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι δεν έχουμε κουτάλια...

Αλλά προφανώς φρόντισαν και έμαθαν τι ωραία υπηρεσία είμαστε...

Κακά τα ψέματα. Ο υπαλληλάκος του ΣΕΠΕ είναι φτερό στον άνεμο.
Απροστάτευτος...

Βαρύ πράγμα η υπογραφή...
Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουν οι πολιτικές ηγεσίες που δεν γνωρίζουν από "μέσα" τα προβλήματα.
Η΄που δεν έχουν δίπλα τους ανθρώπους από "μέσα" ή συμβουλεύονται λάθος ανθρώπους...

Ανώνυμος είπε...

@ Χ.Μ

Για να τελειώνουμε με το παραμύθι:
οι περισσότερες υπηρεσίες έχουν ένα ή δύο υπολογιστές παλιούς και προβληματικούς για 5 έως 10 άτομα, και κάθε λίγο ψάχνονται που θα βρούν μελάνια, χαρτί κλπ

Ετσι θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του ΣΕΠΕ;;;

Αυτά τα ξέρουν ΟΛΟΙ όσοι δουλεύουν σε επιθεωρήσεις.

Οσοι βέβαια είναι στις γραφειάρες τους, με ατομικούς καινούργιους Η/Υ και ότι εξοπλισμό χρειάζονται, είναι λογικό να μη καταλαβαίνουν γιατί μιλάμε...


ΥΓ: Εκείνο που είναι απαράδεκτο είναι να ειρωνεύεσαι επιθεωρητές που καθημερινά δίνουν αγώνα σε άθλιες συνθήκες και έχουν κι από πάνω κάτι τύπους σαν και σένα να το παίζουν στελεχάρες στην πλάτη τους...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε που θυμάμαι πόσες εκτυπώσεις έχω κάνει σπίτι μου, πόσα μελάνια και χαρτί έχω πληρώσει για την υπηρεσία...
Μαύρο μάτι κάνω για να μπω σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο αφού είναι ένα και το πρόγραμμα βαρύ.
και κάθε φορά κάνω τον σταυρό μου γιατί τα λάστιχα είναι άστα να πάνε...
Αμ το άλλο. Είναι κτίρια αυτά που είμαστε?...

Τέλος πάντων. Η κατάσταση είναι χάλια.
Σε χώρες με ΔΝΤ δεν έχει μέλλον η Επιθεώρηση Εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι ΣΣΕ.
Πολυτέλειες...

Οι μπαγκλαντεσιανοί παρακαλάνε για 10 ευρώ...
Αμ τι
Τυχαία ήρθαν?

Ανώνυμος είπε...

δεν ειρωνευτηκα κανεναν, δεν εδειξα ασεβια σε κανεναν απαντησα στο ποστ της παστα και ανεφερθηκα στο ονομα της γιατι εκεινη το υπεγραψε.

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ "χωρίς υπολογιστές….. γιατί υποθέτω ότι για την ηλεκτρονική υποβολή είναι απαραίτητος ο ηλεκτρονικός υπολογιστής…. Αν έχουν ανακαλύψει ένα σύστημα χωρίς τη χρήση υπολογιστή τους βγάζω το καπέλο…. "

τώρα , τα άλλα τα είπατε μόνοι σας....και ο νοων νοείτω

και ξαναλεω, εγραψε η δεν εγραψε αυτα η παστα? ειναι ή δεν ειναι αναληθή?α by the way ειμαι υπηρετώ σε τμήμα , αλλα δεν λέω ψέματα όπως μερικοι μερικοι!

αυτα! ο ΄χεσε μέσα

Ανώνυμος είπε...

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε ...

Αλήθεια σε ποιο τμήμα υπηρετείς και προλαβαίνετε να παίξετε και παιχνίδια να έρθω και εγώ ???

Θέλω, θέλω, θέλω πολύ ...

Βαρέθηκα το τρέξιμο.

Ανώνυμος είπε...

ρε καμμένοι είστε εδώ μεσα όλοι? και το παιζετε και επιθεωρητές?
ρε γμτ την ατυχία μου!