10 Ιουλ 2012

Συνεδρίαση ΔΣ 10.07.2012


 Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ κεντρικό ήταν το θέμα της συγκρότησης προεδρείου.

Η πρώτη σε ψήφους παράταξη (ΠΑΣΚΕ) κατέθεσε πρόταση  σύστασης διαπαραταξιακού προεδρείου στις άλλες  με δεδομένο πάντα ότι αυτή θα καθορίσει  τον Πρόεδρο και τον Ταμεία του νέου προεδρείου . 

Οι εκπρόσωποι μας του Ενωτικού ψηφοδελτίου  έθεσαν την ατζέντα μας για τους στόχους μας προς επίτευξη αυτή την 3ετία στο ΔΣ (αμεσοδημοκρατική λειτουργία διαφάνεια  συμμετοχή – εναλλαγή προσώπων- αλλαγή καταστατικού  κεντρικά θέματα διεκδίκησης και μαχητικοί τρόποι διεκδίκησης αυτών– αλλαγή των τρόπων απόκτησης πόρων και των οικονομικών προτεραιοτήτων του νέου ΔΣ). Με δεδομένες τις διαφορές μας τόσο στους στόχους όσο και στα μέσα επίτευξης αυτών κρίναμε ότι δεν αλλάζει σε τίποτα η κατάληψη της θέσης του αντιπροέδρου ή του γραμματέα του ΔΣ. Τα τρία μας μέλη στο ΔΣ έχουν τη δυνατότητα να εισηγούνται δράσεις να θέτουν τα ζητήματα και να επηρεάζουν τις αποφάσεις εκφράζοντας τις απόψεις των συναδέλφων. 

Η Τρίτη σε σειρά παράταξη  (ΔΑΚΕ) μετά από σύσκεψη (πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή τους πέρασε από το μυαλό ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί προεδρείο)  αποφάσισε την συμμετοχή της στο νέο ΔΣ.

Η σύσταση του νέου μας ΔΣ έχει ως εξής:
Πρόεδρος:  Κιούλος  Ηλίας  (ΠΑΣΚΕ)
Αντιπρόεδροι:  Κορφιάτη Αφροδίτη (ΠΑΣΚΕ)- Μπακέας   Σταύρος  (ΔΑΚΕ)
Γραμματέας: Πάσιου Ζωή (ΔΑΚΕ)
Ταμίας:  Λουτρουτζής  Ευάγγελος (ΠΑΣΚΕ)
Μέλος: Τσάλης Μιχάλης (ΠΑΣΚΕ)
Μέλος: Μποσινάκος Νίκος (ενωτικό ΑΠ- ΑΣΥ)
Μέλος: Σταθοπούλου Θεοδώρα(ενωτικό ΑΠ- ΑΣΥ)
Μέλος: Τοπαλιάν Ιωάννης (ενωτικό ΑΠ- ΑΣΥ)

Στην επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη βδομάδα θα γίνει προγραμματισμός των άμεσων στόχων, μια θα γίνει προσπάθεια για συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία για να τεθεί το διεκδικητικό μας πλαίσιο Θέματα: (νομική εκπροσώπιση 12 έλεγχοι , ΚΕΣ (κίνητρο επίτευξης στόχων) έξοδα κίνησης- μεταστέγαση κεντρικών υπηρεσιών) ,
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η εκδρομή – παιδικές κατασκηνώσεις , παιδικοί σταθμοί
Το διεκδικητικό πλαίσιο θα οριστεί τον Σεπτέμβρη .

ΥΓ το ΣΕΠΕ επειδή είναι σώμα δεν είναι μέσα στις ειδικές γραμματείες που καταργούνται

ΥΓ: Περιμένουμε τις προτάσεις όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη επειδή δεν κατάλαβα, ποιός ο λόγος να μην δεχτείτε αντιπροεδρία ρε παιδιά? Οι συνάδελφοι σας έδωσαν δύναμη κι εσείς επιλέγετε να κάνετε αντιπολίτευση? ΣΥΡΙΖΑ και στο Σύλλογο? Ξεχάσατε από τώρα τις καταγγελίες για κομματικοποιημένο συνδικαλισμό και προτιμάτε να μένετε απ'έξω για να κατηγορείτε? Θέλουμε αφού μιλάτε για διαφάνεια να μας κοινοποιείτε τις αποφάσεις του Συλλόγου καθώς και τι ψηφίζουν όλοι κάθε φορα.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τον, ο αρθρογράφος των ΝΕΩΝ τώρα και στο blog σας! Ρε φίλε/φίλη ήμουνα νιος και γέρασα. Κάθε φορά μετά τις εκλογές την ίδια και την ίδια συζήτηση. Τώρα βέβαια έχουμε και το στοιχείο ότι ανακάλυψες και τον ΣΥΡΙΖΑ οπότε γίνεται πιο διαπλεκόμενο το ζήτημα στο μυαλό σου. Χαλάρωσε. Αφέσου στη μαγεία της αυταπάτης της συγκυβέρνησης και ταξίδεψε στους παραδείσους του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλισμού. Παράμεινε εσύ ένας από τους μέσα που επιδεικνύουν την δέουσα υπευθυνότητα και άσε τους ανεύθυνους της αριστεράς στο περιθώριο να κάνουν αντιπολίτευση. Κερδισμένος θα βγεις.
Υ.Γ. Συνάδελφοι της ΑΠ-ΑΣΥ αφού μιλάτε για διαφάνεια ενώ οι άλλοι δεν μιλάνε, οπότε έχουν κάθε λόγο να σιωπούν και να αποκρύπτουν, κάντε και μια καλή και κοινοποιείται και τις αποφάσεις του Συλλόγου καθώς και τι ψηφίζουν όλοι κάθε φορά, να έχουμε κάνα θέμα συζήτησης κι εμείς στους διαδρόμους.
Μετά τιμής Alexis

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε εκτός από τα τρία πουλάκια που κάθονταν, στο ΥΓ το ίδιο δεν ζητάμε?????

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το ίδιο ζητάμε, κάποια παρανόηση πρέπει να έγινε. Θα σε δω στους δια-δρόμους λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς που δεν μπορούμε να μπούμε στις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις της σύμπραξης ΑΠ-ΑΣΥ: Ψηφίζουμε ΔΑΚΕ, ο Κιούλος Πρόεδρος, ψηφίζουμε εσάς, στην άκρη αμέσως, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αντιπροεδροι. Ας παίρνατε τουλάχιστον το ταμείο, αφού κόπτεστε τόσο για διαφάνεια. Όμως, έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε. Τώρα που ήρθε η ώρα για μια θέση ευθύνης, την κάνατε. Αρχίζετε να μας απογοητεύετε, πολύ νωρίς. Κρίμα.

irini είπε...

από την αρχή τέθηκε από την ΠΑΣΚΕ ότι Προεδρος και Ταμίας θα ήταν από την ΠΑΣΚΕ.

Άρα τι έμενε; η αντιπροεδρία;;; και το νόημα έχει η καρέκλα όταν δεν μπορείς να περάσεις τις θέσεις σου;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα και ντροπή σας, θα προσέθετα, που απογοητεύσατε τη συνάδελφο που είχε τόσο πιστέψει σε εσάς, σας ψήφισε, έχυσε και το αίμα της ακόμα για να σας αναδείξει δεύτερη δύναμη και σεις την προδώσατε με το καλημέρα. Αντί να πορευτείτε με γνώμονα τα ιδανικά της είχατε το θράσος να εκφράζετε δικές σας ιδέες και απόψεις. Ξεπουληθήκατε. Ανεύθυνοι αντι-καρεκλοκένταυροι ψευτοκουλτουριάρηδες.
Και αυτά τα πολιτικά σας, άλλη φορά, να τα λέτε πιο απλά να τα καταλαβαίνουμε όλοι.
(Το ταμείον είναι μείον) Alexis

Ανώνυμος είπε...

Μια από τα ίδια όπως βλέπω συνάδελφοι. Από τη μια μεριά αυτοί που ξέρουν καλά το παιχνίδι του συνδικαλισμού, όπως τον γνωρίσαμε και τον μισήσαμε. Και από την άλλη, κάποιοι πολυλογάδες, που όταν έρθει η ώρα να δείξουν στην πράξη τη διαφορά τους προτιμούν να κρύβονται πίσω από λόγια και απουσίες.

Πρόσκληση προς τους συναδέλφους που έχουν βαρεθεί τους μεν και τους δεν: Μήπως ήρθε η ώρα να βρεθούμε και να φτιάξουμε κάτι αληθινά μαχητικό, προσανατολισμένο στη δράση και όχι στα κούφια λόγια; Περιμένω πρωτες αντιδράσεις.

Ανώνυμος είπε...

μάιστα, η διαφορά θα ήταν η συμμετοχή σε προεδρείο με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ .... ΑΝ ήταν έτσι τότε δε χρειάζονταν οι συνάδελφοι να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, μπορούσαν απευθείας να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των δύο... Η διαφορά θα φανεί στους αγώνες και την οργάνωση τους και εκεί πολλοί από το ενωτικό ψηφοδέλτιο ήδη έχουν δείξει τη διαφορά ...

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη αγωνιστική αντίδραση στο μαχητικό κάλεσμα του/της συναδέλφου παραπάνω (5:35 μ.μ.):
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!
ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!
Είμαστε όλοι μέσα. Απλά συνάδελφε περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση-κάλεσμα. Μην ευτελίζουμε εν τη γενέσει τους τις αγωνιστικές μας δράσεις γράφοντας κάλεσμα-σχόλιο σε blog πολυλογάδων.
(Καλά εσείς θα με τρελάνετε) Alexis

ΔΦ είπε...

Ανεξάρτητα από το ποια άποψη είναι σωστή, όλες οι παραπάνω συζητήσεις δείχνουν λυπηρό διχασμό των ούτως ή άλλως όχι πολλών συναδέλφων. Έχουμε έτσι καθόλου ελπίδες;
Ίσως και όχι... Προσέξτε: το Σ.ΕΠ.Ε. εξαιρέθηκε από την κατάργηση για τις Ειδικές Γραμματείες όχι γιατί είναι μία από "αυτές που δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους" (διατύπωση πρωθυπουργικής εξαγγελίας) αλλά γιατί είναι Σώμα, με προϊστάμενο Ειδ. Γραμματέα, και όχι Ειδ. Γραμματεία! Δηλ. αποφεύχθηκε η κατάργηση για τεχνικούς λόγους. Στο μέλλον όμως; Θυμίζουμε ότι η Τρόικα απαίτησε την κατάργηση ΟΕΚ και ΟΕΕ με την αιτιολογία ότι (sic) "οι αρμοδιότητές τους δεν είναι πρώτης προτεραιότητας"...
Δε γνωρίζω πόσοι από τους εκλεγέντες είναι Επιθεωρητές Εργασίας, αν και θεωρώ όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και Σ.ΕΠ.Ε. το ίδιο. Συγχαίρω τους συναδέλφους ΑΠ-ΑΣΥ για την ενωτική και μη κομματική πρωτοβουλία τους. ΠΑρακαλώ θερμά να θέσετε και τα καθημερινά προβλήματα των Επιθεωρητών στους ελέγχους: αυξανόμενα κρούσματα παρεμπόδισης, φραστικές επιθέσεις, βιαιοπραγίες, άρνηση παροχής στοιχείων ακόμη και από εργαζομένους κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά ποιο είναι το νόημα της κατάληψης θέσης? Και τα 9 μέλη του ΔΣ έχουν μία ψήφο και συμμετέχουν ισότιμα στις συνεδριάσεις και στις αποφάσεις. Τι θα άλλαζε αν τα μέλη του Ενωτικού κατείχαν μία θέση πχ Αντιπροέδρου? Έτσι και αλλιώς τις θέσεις του Προέδρου και του Ταμείου που έχουν κάποια ουσία της απαίτησε (και δικαίως κατά τη γνώμη μου) η ΠΑΣΚ.

Ανώνυμος είπε...

μπλα μπλα μπλα...με τις υπερωρίες του Α' εξαμήνου 2012 τι θα γίνει?...θα πάνε και αυτές θυσία στο βωμό του θηρίου???