18 Ιουλ 2012

Συνάντηση Δ.Σ με Υφυπουργό κ.Παναγιωτόπουλο (17.7.2012)

Πραγματοποιήθηκε στις 17.7.2012 συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τη πλευρά μας.

Η συνάντηση διάρκειας περίπου μισης ώρας είχε ενημερωτικό κυρίως χαρακτήρα καθώς εκκρεμεί ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.

Από πλευράς του Δ.Σ επισημάνθηκαν τα άμεσα αιτήματα των υπαλλήλων με αιχμή τη διεκδίκηση των εξόδων κίνησης και την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής παράστασης των Επιθεωρητών Εργασίας σε δικαστήρια για υποθέσεις προστίμων. Επίσης, τέθηκαν τα ζητήματα των υπόλοιπών οικονομικών αιτημάτων (Κ.Ε.Δ.Σ), της τραγικής κατάστασης του Σ.ΕΠ.Ε και της περικοπής των οργανικών μονάδων κατά 30%. Επίσης, διατυπώθηκαν από πλευράς Συλλόγου οι αναγκαίες προυποθέσεις (επάρκεια χώρων, προσβασιμότητα, συγκέντρωση Υπηρεσιών) για την μεταστέγαση.

Ο κ.Υφυπουργός τόνισε ότι είναι διαθέσιμος για συζήτηση με τα συνδικαλιστικά όργανα των υπαλλήλων και ανοικτός σε προτάσεις, τις οποίες μάλιστα θα ήθελε και γραπτώς ειδικά σε ότι αφορά το ΣΕΠΕ. Δεσμεύτηκε ότι θα μας ενημερώνει συνεχώς σχετικά με τη μεταστέγαση,  η οποία κατ' εντολή του Υπουργού θα γίνει σύντομα (εντός του Φθινοπώρου). Σε ότι αφορά τα αμιγώς οικονομικά αιτήματα, παρέπεμψε σε επόμενη συνάντηση μας και σε συνάντηση με τον Υπουργό, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα παρέμβασης στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνάρτηση προφανως με τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση.



Αυτά ........  να δούμε  κλπ κλπ κλπ κλπ
γιατί νομίζω ότι ζω  τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια 

Δεν υπάρχουν σχόλια: