27 Ιουλ 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ 25.7.2012-Αποφάσεις για εκδρομή

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 25.7.2012 συζητήθηκε το θέμα της οργάνωσης εκδρομής από τον Σύλλογο. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν 6 μέλη (3 ΠΑΣΚ, 2 Ενωτικό, 1 ΔΑΚΕ).
Στο Δ.Σ κατατέθηκαν 4 προσφορές τουριστικών γραφείων και συγκεκριμένα:
  • PYRAMIS: 8μέρες/7νύχτες ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (550€) Αναλυτικά εδώ
  • BOUTROS TOURS: 8 ημέρες ΣΜΥΡΝΗ-ΕΦΕΣΟΣ-ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (548€) Αναλυτικά εδώ
  • DREAM TRAVEL: 8 ήμερες ΣΜΥΡΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 640€ για group 60 ατόμων, 610€ για group 75 ατόμων και 595€ για group 90 ατόμων. Αναλυτικά εδώ και εδώ
  • SIGNATURE TRAVEL: ΣΜΥΡΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ 540€. Αναλυτικά εδώ και εδώ
Αφού εξετάστηκαν οι προσφορές, επιλέχθηκε η προσφορά του DREAM TRAVEL, κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών. Το μέλος του Ενωτικού που μειοψήφισε προέκρινε την προσφορά του BOUTROS TOURS, με το σκεπτικό της οικονομικότερης προσφοράς, της μικρότερης οδικής διαδρομής και της εξειδίκευσης του συγκεκριμένου πρακτορείου στις εκδρομές στην Τουρκία. Επίσης, ένα μέλος (από το Ενωτικό) ψήφισε λευκό.
Στη συνέχεια προτάθηκε από τη ΠΑΣΚ η επιδότηση των μελών του Συλλόγου που θα συμμετέχουν στην εκδρομή με 200€/άτομο. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 4 ψήφους υπερ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) και 2 κατά (Ενωτικό Ψηφοδέλτιο). Η μειοψηφία επικαλέστηκε ως αιτιολογία της αρνητικής ψήφου, την προτεραιότητα που οφείλει να δίνει ο Σύλλογος στην οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και την ενδεχόμενη ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του κοινού αγώνα για διεκδίκηση των συλλογικών αιτημάτων.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η χορήγηση δανείων σε 3 συναδέλφους και η χορήγηση του εφαπάξ ποσού γάμου (500€) σε συνάδελφο που παντρεύτηκε πρόσφατα.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μεταστέγαση, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ με προσωπικό, τη δυνατότητα συνεργασίας με τους συναδέλφους των πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ. Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν έντονα το Δ.Σ κατά το προσεχές διάστημα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια διεξοδική συζήτηση και ανάλυση! Μακάρι να έλυνε και κάποιο από τα πραγματικά μας προβλήματα.Εδώ ο κόσμος χάνεται κι η εκδρομή...

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Έχει χαθεί κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ρε έχετε καταλάβει ότι οικογενειάρχες Επιθεωρητές Εργασίας (δεν) την βγάζουν με 900-1000 ευρώ. Πάνε οι υπερωρίες, τα έξοδα κίνησης, το ΑΣΕ, το ελεγκτικό. Τα πάντα όλα.
Και απορώ με τους συναδέλφους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε εκδρομές. Μπράβο τους πάντως...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε, των 9.58μμ, είναι πολύ απλό. Στο ΔΣ πλειοψηφούν παρατάξεις που θεωρούν πιο σημαντική την επιδότηση της εκδρομής η οποία θα κοστίσει πάνω από 10.000€ από το να μείνουν αυτά τα λεφτά διαθέσιμα σε συναδέλφους που θα έχουν ανάγκη από δάνεια, ενίσχυση κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Και το κυριότερο απ΄όλα. Χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε σε δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακόμη και για πρόσβαση σε κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα κτλ κτλ

ΔΦ είπε...

Έχουμε ιδιαίτερη εκτίμηση στην ανεξάρτητη παράταξή σας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα η εκπροσώπησή της στο ΔΣ του Συλλόγου. Σε σχέση με τη συνεδρίαση για την εκδρομή θα θέλαμε να θέσουμε τα εξής ζητήματα, τα οποία αναμέναμε από σας να αναδείξετε για πρώτη φορά στο Σύλλογο:
1. Θεωρείτε ότι στη δύσκολη σημερινή συγκυρία για τον κλάδο μας η εκδρομή αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας, για το οποίο μάλιστα να αφιερωθεί μια ολόκληρη συνεδρίαση;
2. Συμβάλλει η σχετική απόφαση στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων μας;
3. Είναι δίκαιη η επιδότηση της τιμής της εκδρομής για τα 90 το πολύ μέλη του Συλλόγου που θα προλάβουν να συμμετάσχουν, όταν όλα τα υπόλοιπα μέλη πληρώνουν την ίδια ετήσια συνδρομή;
4. Μήπως η σχετική δαπάνη για επιδότηση της συμμετοχής των λίγων θα είχε περισσότερο ανταποδοτικό χαρακτήρα αν είχε χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό; Για παράδειγμα, θα μπορούσε να δοθεί ως αμοιβή σε δικηγόρους, χωρίς να πληρώσουν συμμετοχή τα μέλη του Συλλογου, για να προσβληθούν δικαστικά οι περικοπές του Μνημονίου, του ενιαίου μισθολογίου, η μη χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος κλπ. Έστω και για λόγους συμβολικούς: άλλωστε μετά από αγωγή των συναδέλφων του ΙΚΑ βγήκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που έκρινε τα μέτρα ως αντισυνταγματικά.
Παρακαλούμε πολύ να έχουμε ένα σχετικό σχόλιο από την πλευρά σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος χάνεται... παλιόβαρκες που πάτε...

Με τέτοιους συλλόγους (κουκουρούκου)δεν υπάρχει καμιά απορία για το πως κατάντησαν έτσι οι Επιθεωρητές Εργασίας...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε ΔΦ "έγραψες"...Βέβαια, μη περιμένεις καμία απάντηση από το μπλογκ.

transistor69 είπε...

Για απάντηση στο σχόλιο του ΔΦ δείτε στο blog της ΑΣΥ:
http://asy-yeka.blogspot.gr/2012/07/2572012_26.html

Ανώνυμος είπε...

Βρε εγώ ξέρω τι χρειάζεστε.
Να βάλει ο Σύλλογος των Τεχνικών προσφορά για Μύκονο-Super Paradise με επιδότηση στα 2/3 και να μείνετε με το Dream Travel στο χέρι...

Ταξιδιάρες ψυχές...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, ας μιλήσουμε για κάτι σημαντικό που αφορά άμεσα την καθημερινότητά μας. Σήμερα δημοσιεύθηκε η ΥΑ 14827/22/24.07.12 (ΦΕΚ/Β/2240/02.08.12), που αφορά την ηλεκτρονική υποβολή εντύπων (καταστάσεις προσωπικού κλπ.). Σύμφωνα με αυτήν, από 01.09.12 προαιρετικά και από 01.01.13 υποχρεωτικά υποβάλλονται έντυπα ηλεκτρονικά. Αν τελικά συμβεί αυτό και στην πράξη, τότε οφείλουμε να αποδώσουμε δίκαιο σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, του Ειδικού συμπεριλαμβανομένου.

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος του DoctorX ξαναχτυπά...

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνουμε ρε την ηλεκτρονική υποβολή καταστάσεων αν δεν έχουμε να περάσουμε τον μήνα...μας βλέπω να λιποθυμούμε από ασιτία καμιά ώρα...