30 Σεπ 2012

Αποφάσεις Δ.Σ 25.9.2012 και αναγγελία επόμενης συνεδρίασης (1.10.2012)

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε τελικά με καθυστέρηση στις 11.30 π.μ συμμετείχαν 8 μέλη (απουσίαζε ο Β.Λουτρουτζής). 

Έγινε ενημέρωση από τον Δ/ντη Οργάνωσης και Απλούστευσης και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Χ.Βουρτση σχετικά με τη πορεία της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών. Τα σημαντικά από την ενημέρωση αυτή είναι τα εξής: α) Το πόρισμα της επιτροπής έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν έχει δοθεί στους συναρμόδιους Υπουργούς (Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης).
Το "πνεύμα" του πορίσματος το οποίο πάντως δεν είναι δεσμευτικό για τους Υπουργούς έγκειται στην κατάργηση/συγχώνευση αρκετών Οργανικών Μονάδων της Κ.Υ, της ΓΓΚΑ και της Κ.Υ του ΣΕΠΕ και στην διατήρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τοπικών Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ.  Πάντως, ως εργαζόμενοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις διαδικασίες μόνο μέσω του Υπουργού Εργασίας, στο βαθμό που αυτός θα θελήσει να έχει και τη δική μας γνώμη...
Η οριστικοποίηση του νέου Οργανογράμματος (η οποία θα γίνει μάλλον εντός του 2013) θα συνοδεύεται από νέα κατανομή των οργανικών θέσεων. Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν θα διατηρηθεί ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων ή εάν θα υπάρξουν αυξομειώσεις. Συνεπώς,  για να ενισχυθεί το υποστελεχωμένο Σ.ΕΠ.Ε  ή θα πρέπει να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων του Υπουργείου ή να μεταφερθούν οργανικές θέσεις (και όσοι τις κατέχουν) από τη Κ.Υ, τη ΓΓΚΑ ή τη ΓΓ Πρόνοιας. 

Το θέμα των υπολόγων, δυστυχώς, λόγω της εκτενούς ενημέρωσης για το Οργανόγραμμα και αναγκαστικής αποχώρησης κάποιων μελών του Δ.Σ παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, στις 1.10.2012, όπου θα συζητηθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη.

Τέλος, αποφασίστηκε η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε συνάδελφο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρή και έκτακτη ανάγκη για λόγους υγείας.

Στην επόμενη συνεδρίαση (Δευτέρα 1.10.2012) θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

  • Διαδικασία ορισμού υπολόγων
  • Στελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε

Καλούνται οι συνάδελφοι να εκφράσουν απόψεις – παρατηρήσεις - προτάσεις για τα συγκεκριμένα θέματα ή να υποβάλουν προτάσεις για νέα θέματα προς συζήτηση, επικοινωνώντας με τα μέλη της Α.Σ.Υ και της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας στα τηλέφωνα:
2131516540 (Δώρα Σταθοπούλου)
2131516278 (Νίκος Μποσινάκος)
2131516408 (Γιάννης Κοντός)
2131516575 (Μαρία Αργύρη)
2131516410 (Λίζα Σιδέρη)
2104179960 (Σταυρούλα Παπαδημητρίου)
2104919896 (Γιώργος Εμμανουηλίδης)
ή στα e-mail:
Η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη σε κάθε θέμα που μας αφορά, μακριά από τη νοοτροπία της ανάθεσης. Γιατί ο Σύλλογος είμαστε όλοι εμείς.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να λέμε τώρα...Ελεγκτική Υπηρεσία χωρίς ούτε ευρώ Υπερωρίες? (δηλαδή σου λέει έλεγχοι μέχρι 3 το μεσημέρι)
Ή χωρίς έξοδα κίνησης και υπηρεσιακά αυτοκίνητα? Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ...ΑΙΣΧΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι από ότι άκουσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα μπούνε οι υπερωρίες α και β τριμήνου. Να δούμε βέβαια και το ποσό γιατί κάτι μου λέει ότι θα κλάψουν μανούλες ....

Ανώνυμος είπε...

Για να σου έρθει πιο μαλακά, σε προϊδεάζω. Και για τα 2 τρίμηνα, σύνολο περί τα 200-250 καθαρά. Σε καλή μεριά!

Ανώνυμος είπε...

που να τα επενδύσω τόσα λεφτά; καμοία πρόταση;

Ανώνυμος είπε...

Δώρισε τα στο Σύλλογο για τη σύσταση απεργιακού Ταμείου. Η κίνηση σου θα κάνει πάταγο!