18 Δεκ 2012

Όλοι στην απεργία αυριο 19-12-12

Η τρικομματική κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Φτωχοποιούν και  εξαθλιώνουν το λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία  των μονοπωλίων και των τραπεζιτών.
Ακριβώς αυτό  υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών: το νέο φορολογικό νομοσχέδιο [κατάργηση  γενικoύ αφορολόγητου όρίου για όλους, αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά, φορολογικών ελαφρύνσεων για νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά., προκλητικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο κ.λ.π.], οι υπέρογκες αυξήσεις που φτάνουν μέχρι 48% της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω διαθεσιμότητας.
Με την ψήφιση του Ν.4093/12 δρομολογήθηκαν οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου  [ΙΔΑΧ  ΔΕ].  Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ολοκληρώνει τη διαδικασία των πρώτων απολύσεων, χωρίς καν την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τους αντίστοιχους φορείς θέτοντας τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, αμείβοντάς τους  για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια οδηγώντας τους σε απόλυση.
Το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για  απόλυση 150.000 υπαλλήλων από το δημόσιο μέχρι το 2014 μπήκε ήδη σε κίνηση καθώς ο δημόσιος τομέας[παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ]. ισοπεδώνεται και προετοιμάζεται να  παραδοθεί βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες .Η διαθεσιμότητα-απόλυση των 2.000 ΙΔΑΧ είναι μόνο η αρχή.

Στο υπουργείο μας 44 συνάδελφοι πέρνουν τον δρόμο της απόλυσης .......

Δεν πρέπει να περιμένουμε η απόλυση να χτυπήσει τη  δική μας πόρτα για να αντισταθούμε !

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  19/12  ΣΤΗΝ  ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
           ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
                        ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ!



 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι και οι πιο υπομονετικοί απο εμάς πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση προς όφελός μας εντός της ΕΕ. Όσο πιο γρήγορα απορρίψουμε την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων καθώς και τις αυταπάτες ότι μπορεί μια "φιλολαική αριστερούτσικη" κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πιο καλά, τόσο γρηγορότερα θα πυροδοτηθούν πραγματικά φιλοαικές και ριζοσπαστικές εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία,σύμφωνοι και μέχρι να βγούμε από την ΕΕ τι κάνουμε;μένουμε με σταυρωμένα χέρια;ή θα περιμένουμε να λυθούν όλα τα προβλήματα στο σοσιαλισμό;

Ανώνυμος είπε...

Λέει ο ποιήτης:
"Αν ξυπνήσεις, μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς".
Που το ξέρεις ότι αργεί τόσο ο σοσιαλισμός?
Ούτε στην "δεύτερη παρουσία¨" δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα "διαπραγματευόμενοι" εντός της ΕΕ.Δεν φτάνει να παλεύουμε για "αριστερή κυβέρνηση" πλέον αλλά για εργατική λαική εξουσία. Είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος για να γλιτώσουμε απο την "κόλαση" των απολύσεων,της εξαθλίωσης ακόμα και της πείνας για ενα μεγάλο τμήμα του λαού. Μέχρι τότε οργάνωση και παρατεταμένος αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά για ανάγκες και δικαιώματα.