19 Αυγ 2013

10.550 (!) ανά ανασφάλιστο

μάλιστα, όχι μονο επιτόπου και με δεσμια αρμοδιότητα αλλά και σε ύψη ρεκόρ:

έχουμε και λέμε:
κατώτατος μισθός χ 18 για κάθε αδήλωτο υπάλληλο = 10.550,00€
κατώτατο ημερομίσθιο χ 403 για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη = 10.550,54

κι όποιος αντέξει...

πηγές : ναυτεμπορική, τα νεα, πρώτο θέμα (περιέχει και την υπουργική απόφαση)

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/17023

Ιδού και η απόφαση για τους δύσπιστους.
(Αναπολώ ήδη την προηγούμενη απόφαση που είχε διαρρεύσει)
Αξίωμα του Μέρφυ:
"Όταν τα πράγματα νομίζεις ότι δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν."

Kon

irini είπε...

ακριβώς έτσι συνάδελφε... μας φαίνονταν πολλα τα 1.500

"Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο", συνεχίζει ο νόμος του Μερφυ

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Μέρφυ είναι αισιόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν έμμεσο εκβιασμό ώστε να ασφαλιστούν όλοι με 300 ευρώ και να πανηγυρίζουν για την μείωση της ανεργίας...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε στις 11:08 είσαι κακοπροαίρετος και νομίζεις ότι η πολιτική μς ηγεσία νοιαζεται μονο για τα νούμερα :)

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, έλεγχοι μόνο με την αστυνομία πλέον ... Αν και αμφιβάλλω αν και αυτοί θα είναι ικανοί να μας προστατέψουν ...

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και αυτό το ωραίο που είπε ο Υπουργός μας χθες : "Με το νέο σύστημα σταματάει η ουσιαστική ατιμωρησία που οφειλόταν είτε στην ευχέρεια της υποκειμενικής εκτίμησης του ελεγκτή είτε στην παρελκυστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και υπομνημάτων"... Εμείς δηλαδή φταίγαμε για την "ουσιαστική ατιμωρησία"....

Ανώνυμος είπε...

ε πάντα ο υπάλληλος ..... αμ ποιος ο υπουργός;

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω, βρε συνάδελφοι, ποια είναι η κριτική ορισμένων από σας προς την πολιτική ηγεσία και την υπουργική αποφαση για πρόστιμα; Ότι το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη εργασία είναι πολύ υψηλό; Ότι οι επιθεωρητές δεν πρέπει να επιβάλλουμε άμεσα και επιτόπου τα πρόστμα, γιατί κινδυνεύουμε από την άσκηση φυσικής βίας εκ μέρους των εργοδοτών; Μόνο ο ανώνυμος των 11:08 θίγει μια ουσιαστική πλευρά της κυβερνητικής πολιτικης που επιχειρούν να προωθήσουν και μέσα απο την ΥΑ. Κατά τα άλλα, εγώ βλέπω στους σχολιασμούς μια προσπάθεια να μείνει ο Επιθεωρητής αποστασιοποιημένος από την ταξική σύγκρουση στην κοινωνία, κάποιος που θα τα έχει με όλους καλά. Αυτά δεν γίνονται, συνάδελφοι. "Ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες", που λέει και το σύνθημα.

Ανώνυμος είπε...

Όξω από το χορό (των ελέγχων), πολλά τραγούδια λες ...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς προβληματισμό (εύκολο) .
Τι συμφέρει τον εργοδότη να κάνεις έλεγχο και να βρείς 1,2,3 κτλ ακαταχώρητους εργαζόμενους ή να παρεμποδίσει τον έλεγχο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ?

Ανώνυμος είπε...

Ωπα, συνάδελφε του 1:36, που έχεις φάει τους εργασιακούς χώρους με το κουτάλι και με εγκαλείς ότι είμαι έξω από τον χορό των ελέγχων. Από που και ως που πετάς την παρόλα σου; Με ξέρεις προσωπικά;

Ανώνυμος είπε...

H με το κεφαλαιο...η με το λαο...μου θυμιζει το αλλο με τον Τοτο. Δηλαδη το εαν ο ενας η αλλος ειναι παράλογος δεν εξετάζεται. Απλα...μπεεε...και διάλεξε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:28

Η μπάλλα στην εξέδρα ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Παιδιακίστικές εξυπνάδες. Επί της ουσίας έχεις να πεις τίποτα; Όσο για το ποιος είναι το πρόβατο της υπόθεσης, κοίτα κανέναν καθρέφτη, μια που εσύ φαίνεται να έχεις την αυταπάτη ολκής ότι μπορείς σαν επιθεωρητής να σταθείς ουδέτερος ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργάτες. Ή τουλάχιστον προσποιείσαι ότι έχεις αυτή την αυταπάτη, καθώς είμαι σίγουρος ότι ποτέ στην υπηρεσία δεν έχεις προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση, ποτέ δεν έχεις σηκώσει κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

ή με το κεφαλαιο η με τους εργάτες... μάλιστα δηλάδη υπάρχει κάποιος που πιστεύει στα σοβαρα οτι εν μέσω μνημονίων και ακραίου νεοφιλελευθερισμού το "κράτος" επιβάλλει μέτρα υπέρ των εργαζομένων!
μάλιστα, τ' ακούσαμε κι αυτό.... απ'ότι πίνετε ένα διπλό παρακαλώ....

VASILIS είπε...

Μήπως εσύ πίνεις και δεν καταλαβαίνεις; Αυτό που λέω (και λέει και το σύνθημα) είναι ότι ακριβώς σε καιρούς που το ΑΣΤΙΚΟ (για να μην κρυβόμαστε ως μωρές παρθένες) κράτος επιβάλλει με ιδιαίτερη οξύτητα μέτρα ενάντια στους εργάτες, η θέση του κρατικού υπάλληλου δεν είναι να μυξοκλαίει και να κρύβεται στην ασφάλεια του γραφείου του, αλλά να βάζει εμπόδια, έστω και μικρά, στην κρατική πολιτική. Έτσι κρίνεται το σε ποια μεριά του ποταμού είναι κανείς, και ΟΧΙ περιμένοντας σωτήρες τύπου ΣΥΡΙΖΑ που "θα" καταργήσουν τα μνημόνια.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μπερδεύτηκα!!! Να εφαρμόζουμε τελικά την πολιτική του κράτους (την εγκύκλιο, στην προκειμένη) ή να βάζουμε εμπόδια ?

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι συνάδελφοι πως δεδομένων των οικονομικών συνθηκών και των εντάσεων που υπάρχουν, θα είναι πλέον απαραίτητο ο έλεγχος να γίνεται με συνοδεία αστυνομίας.
Επιπρόσθετα εαν εφαρμοστεί το μέτρο οι έλεγχοι οφείλουν να γίνονται από κλιμάκια που θα ερχονται από άλλες περιοχές (τις πράξεις ας τις επιβάλλουν οι τοπικές επιθεωρήσεις) είδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος πραγματικής βεντέτας, ειδικά αν έχεις να κάνεις με εργοδότες χαμηλού επιπέδου.
Πέρα από τα κομματικά, ταξικά κτλ, κτλ, μάλλον έχουμε χάσει τη συναίσθηση ότι ζούμε σε μια κοινωνία χειμαζόμενη από φτώχια, οργή και δυσπιστία και ότι ακραία μέτρα φέρνουν ακραίες αντιδράσεις.
Στο κάτω κάτω δεν υπηρετούμε όλοι στη Μύκονο ή στα Βόρεια Προάστια.

kon

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βασίλη,

αν και εσύ, επίσης εγκαλείς τους άλλους (στο σχόλιο σου 11:35), εγώ πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως αν είσαι επιθεωρητής εργασίας (σε τμήμα όχι σε διεύθυνση ή κεντρική υπηρεσία)δεν έχεις πρόβλημα με την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης (περα από τα θεωρητικά που εν μέρει μπορεί και να τα ασπάζομαι) και πιστεύω ότι θα είσαι και ο μοναδικός στο Σώμα, αν είσαι επαναλαμβάνω Επιθεωρητής ...

VASILIS είπε...

Φίλε του 8:35

προσωπικά η κριτική μου στην απόφαση δεν αφορά την αμεσότητα στην επιβολή των προστίμων, ΑΛΛΑ το γεγονός ότι πίσω από έναν μανδύα "χτυπήματος της ανασφάλιστης εργασίας" η κυβέρνηση κρύβει ότι:
1. Είναι η ίδια που έχει ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις, άρα δεν δικαιούται να προφασίζεται τον υπερασπιστή τους.
2. Πίσω από τις τυπικές παραβάσεις που δήθεν τιμωρεί (δικαιολογητικά, πιστοποιητικά GAS FREE, κτλ), κρύβονται οι παραβάσεις της ΟΥΣΙΑΣ της εργασικής νομοθεσίας. Π.χ πληρώνονται οι εργαζόμενοι αυτά που αναγράφονται στα εκκαθαριστικά, οι χώροι που έχουν πιστοποιητικό GAS FREE είναι πραγματικά ασφαλείς;

Η κρατική πολιτική, όπως προωθείται και μέσα από το ΣΕΠΕ, έχει ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό υπέρ της εργοδοσίας. Αυτό δεν αλλάζει στη σημερινή κοινωνία. Το ζήτημα είναι τι θέση παίρνει ο κάθε Επιθεωρητής. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον εργάτη που υποφέρει ή θα υποκρίνεται τον κοινωνικό συμφιλιωτή μέσα από την ασφάλεια του γραφείου του; Το δίλημμα είναι υπαρκτό (και σε ατομικό επίπεδο) και δεν λύνεται μυξοκλαίγοντας: "ναι, συμπάσχουμε με τους εργάτες, αλλά σήμερα, σε καιρό κρίσης, κινδυνεύουμε από τις βεντέτες των κακών εργοδοτών".

Και, να με συμπαθάς, αλλά πίσω από την πολύ γενικούρα ορισμένων συναδέλφων ("χειμαζόμενοι" εργοδότες, κτλ) κρύβεται το ότι και ο μικρός ή μεσαίος εργοδότης (με 5 ή 10 ή 20 εργαζόμενους) βγάζει τις περισσότερες φορές αρκετό κέρδος από τους εργαζόμενους του για να ζει σχετικά άνετα ακόμα και σε καιρό κρίσης. Η επιθετικότητα του σε καιρό κρίσης δεν είναι ένδειξη της ατομικής του φτώχιας, αλλά ένδειξη της αγωνίας του αν θα επιζήσει η επιχείρηση του στον ανταγωνισμό του με τα μεγάλα ψάρια της αγοράς.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως γνωρίζει κάποιος για περιστατικό με συνάδελφο στην Άνδρο; Ακούμε κάποια πράγματα που είναι συγκεχυμένα και ημιανεπίσημα. Αν γνωρίζει κάποιος από την ΑΠ ή την ΑΣΥ ας κάνει κάποια ενημέρωση, διότι αν ισχύουν αυτά που μαθαίνουμε, μάλλον πρέπει να εκδοθεί ανακοίνωση από τον Σύλλογο.

irini είπε...

συνέβη όντως περιστατικό, είναι στο στάδιο της διερεύνησης, νεώτερα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Vasili δεν εννοω τιποτα τυπου ΣΥΡΙΖΑ γιατι ως γνωστον η πολυ κουλτουρα βλαπτει.Και δεν εγραψα να μυξοκλαει ο κρατικος υπαλληλος. Αστο καλυτερα...και να διαβαζεις πολυ καλα τι γραφει καποιος

Ανώνυμος είπε...

Χάσαμε τον μπούσουλα ποιος απαντάει ποιόν

VASILIS είπε...

Ε βάλτε και κανένα ψευδώνυμο έστω εσείς οι ανώνυμοι να συνεννοούμαστε! Ο "μεγάλος αδελφός" σας καταγράφει έτσι κι αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ 15 - 9 -2013 ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΟΔΑ ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΟΠΟΥ Ο ΣΟΥΓΛΑΚΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΖΩΗΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΙΤΣΕΣ ................

Ο Περίεργος είπε...

Προς 10:55

Για μισό λεπτό, πέραν των επαναστατικών τσιτάτων και των κλαμάτων από διάφορες πλευρές, η ουσία είναι διαφορετική:
ρε εργοδότη, με 600 ευρώ μεικτά και σκάρτα για πλήρη απασχόληση (όχι τα μουφοδίωρα και μουφοτετράωρα), με τη δυνατότητα μονομερούς εκ περιτροπής απασχόληση, με ένα σωρό διευκολύνσεις που σου έδωσαν οι νέοι νόμοι, με προμοτάρισμα της μερικής απασχόλησης, με...με...με.....τολμάς να έχεις ανασφάλιστο κι αδήλωτο προσωπικό;

Για πχ 50 ή 100 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ;
ΕΚΤΟΣ αν τους δίνεις τίποτα 200άρια για 8ωρα ή, ακόμα χειρότερα, τους πληρώνεις έναντι για όσο καιρό γουστάρεις.

Ε! Να το κλείσεις κούκλε πριν φεσώσεις εργαζόμενους, ταμεία και εφορία μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα και παριστάνεις τον κακομοίρη που τον έφαγε το αδηφάγο κράτος.

Να μάθουν όλοι από τους λογιστές τους, που τους μαθαίνουν όλα τα πονηρά τα κόλπα, ότι πλέον η αδήλωτη εργασία είναι ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ.
Και να δουν ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ το ρίσκο.

Ο Περίεργος είπε...

Προς 10:55

Για μισό λεπτό, πέραν των επαναστατικών τσιτάτων και των κλαμάτων από διάφορες πλευρές, η ουσία είναι διαφορετική:
ρε εργοδότη, με 600 ευρώ μεικτά και σκάρτα για πλήρη απασχόληση (όχι τα μουφοδίωρα και μουφοτετράωρα), με τη δυνατότητα μονομερούς εκ περιτροπής απασχόληση, με ένα σωρό διευκολύνσεις που σου έδωσαν οι νέοι νόμοι, με προμοτάρισμα της μερικής απασχόλησης, με...με...με.....τολμάς να έχεις ανασφάλιστο κι αδήλωτο προσωπικό;

Για πχ 50 ή 100 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ;
ΕΚΤΟΣ αν τους δίνεις τίποτα 200άρια για 8ωρα ή, ακόμα χειρότερα, τους πληρώνεις έναντι για όσο καιρό γουστάρεις.

Ε! Να το κλείσεις κούκλε πριν φεσώσεις εργαζόμενους, ταμεία και εφορία μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα και παριστάνεις τον κακομοίρη που τον έφαγε το αδηφάγο κράτος.

Να μάθουν όλοι από τους λογιστές τους, που τους μαθαίνουν όλα τα πονηρά τα κόλπα, ότι πλέον η αδήλωτη εργασία είναι ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ.
Και να δουν ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ το ρίσκο.

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΚ/Β/2062/23.08.2013. Η ΥΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ...