26 Αυγ 2013

και με τη βούλα!

Πήρε ΦΕΚ η απόφαση για το πρόστιμο των 10.550 ευρώ (λίγο πάνω-λίγο κάτω) το κεφάλι.

Οπότε: όπλα, παλάσκες, σεμινάρια αυτοάμυνας και έλεγχοι σε σχηματισμό (σαν τους λεγεωνάριους στον Αστερίξ)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, Ή ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Ή ΤΗΝ Γ.Γ.; ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣ (ΥΠΟ)ΣΤΗΡΙΞΕΙ. ΑΝ, ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΠΩΣ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το λινκ να διαβάσουμε ;

Ανώνυμος είπε...

Το λινκ ειναι
http://vimaepitheoriton.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Σωστη ειναι η προταση του συλλογου...και οι τεχνικοι εχουν κανει αντιστοιχα υπομνηματα αλλα δεν εληφθησαν υποψη . Θα πεσει πολυ γελιο με τα προστιμα τροχονομου . Αυτα μονο ελλαντα

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ διάβασα τις απόψεις και είναι σωστές. Ελπίζω η ΑΠ να λάβει θέση επίσημα πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Απο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
Η κυβερνητική πολιτική κλείνει το μάτι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και μέσα από τις παρακάτω προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης:

Το άρθρο 4 λειτουργεί σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που διαθέτουν πολλαπλούς χώρους εργασίας / υποκαταστήματα. Το ύψος του προστίμου δεν υπολογίζεται με βάση το συνολικό δυναμικό της επιχείρησης (άρα και την ανάλογη κερδοφορία της), αλλά με βάση τους εργαζόμενους στο χώρο που διαπιστώνεται η παράβαση. Έτσι, π.χ σε ένα εργοτάξιο μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας με 40 εργαζόμενους θα επιβληθεί, για μη επίδειξη του βιβλίου προσωπικού έργων, πρόστιμο 1000 ευρώ, ενώ η εταιρεία συνολικά έχει εκατοντάδες εργαζόμενους και η συγκεκριμένη παράβαση μπορεί να αφορά δεκάδες χώρους όπου δραστηριοποιείται. Η μη διαπίστωση της σε άλλους χώρους αποτελεί τυχαίο γεγονός που οφείλεται στην αδυναμία πραγματοποίησης ταυτόχρονων ελέγχων. Ή ένα υποκατάστημα μεγάλου super market με 8 εργαζόμενους θα έχει την ίδια αντιμετώπιση στο ύψος του προστίμου (300 ευρώ) με μια «τρύπα» όπου ο μικρέμπορος απασχολεί και τη γυναίκα του ως μισθωτή.