31 Ιαν 2015

άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ , ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Μετά από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ , ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργαζόμενοι είχαν επιστρατευτεί από την κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούλιο του 2014, μετά τη δικαστική απόφαση να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.

Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ είχε ζητήσει και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

«Ο δίκαιος αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκει ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιτίθεται στην προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι:

«Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια , με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία αποκαλύψαμε και ανατρέψαμε τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΓΚΑ 30.01.2015
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Με την αλλαγή κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ενώ φυσιολογικά θα περιμέναμε την ενδυνάμωση του ρόλου του Υπουργείου μας και την ενίσχυση όλων των Πυλώνων του προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, προς έκπληξή μας, η σημερινή Συγκυβέρνηση, μας έφερε προ τετελεσμένων, με πρώτο δείγμα γραφής (πδ) τη μεταφορά της Κοινωνικής Ασφάλισης και πιο συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των εποπτευομένων από αυτή φορέων, από το Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Υγείας και την ανάληψη αυτής, από Αναπληρωτή Υπουργό.

Εύλογα και άμεσα δημιουργήθηκαν πολλές απορίες για το σκεπτικό αυτής της μεταφοράς και για το τι ουσιαστικά επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Λάθος; Ελλιπής πληροφόρηση; Απειρία; Ή σκοπιμότητα;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με αυτήν την εξέλιξη αιφνιδιάστηκαν οι πάντες, από ασφαλιστικά διευθυντικά στελέχη με πολλά χρόνια υπηρεσίας, καθηγητές με τη δέουσα επιστημονική ασφαλιστική κατάρτιση, σωματεία και ομοσπονδίες του χώρου, απλοί πολίτες, ακόμη και δημοσιογράφοι με πολλά χρόνια στο ασφαλιστικό ρεπορτάζ, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην παράδοση - παραλαβή, και δήλωσαν ότι κάθε άλλο παρά θετική εξέλιξη αποτελεί, αφού πρόκειται για οπισθοδρόμηση 20 ετών!

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είχαν υπαχθεί αρχικά στο Υπουργείο Υγείας επί χούντας και ήταν ένα απόλυτα αποτυχημένο στρεβλό μοντέλο, με φαινόμενα κακοδιοίκησης και αγκυλώσεων που μας έφεραν πολύ πίσω. Συστάθηκε το 1992 η ανεξάρτητη και αυτοτελής Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και πάλι το 1995 έγινε παλινδρόμηση. Κι αν τότε, υπήρχε και κάποια δικαιολογία για να γίνει αυτή η υπαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης στο Υπουργείο Υγείας, καθώς ο κλάδος υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, εξακολουθούσε να είναι ενσωματωμένος σ' αυτά, σήμερα, που έχει γίνει οριστικά ο διαχωρισμός κι έχει δημιουργηθεί ο ΕΟΠΥΥ, είναι ακατανόητη αυτή η μεταφορά. Τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν σχέση μόνο με την Εργασία...καθώς αυτήν και ασφαλίζουν...και ΟΥΔΕΜΙΑ, με τον τομέα της Υγείας, που πλέον είναι αντικείμενο του ΕΟΠΥΥ.

Ανώνυμος είπε...

Χθες, ο Σύλλογος ΓΓΚΑ ήρθε σε επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, και για περισσότερες από τρεις ώρες, εχθές, 29 Ιανουαρίου, με την αρωγή της Γενικής Διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δεδούλη, της Γενικής Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Τριανταφύλλου, τους Διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Παπαθεοδώρου και κ. Πουρνιά, παρουσία και του Διοικητή ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου, παρουσιάσαμε, εξηγήσαμε, αναλύσαμε όλο το αλληλένδετο πλέγμα ασφαλιστικής δράσης και δημοσιονομικής παρακολούθησης της επιτελικής υπηρεσίας της Κοινωνικής Ασφάλισης, την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το Υπουργείο Εργασίας, και τονίσαμε όλοι μαζί με κάθε δυνατό τρόπο ότι το υπάρχον προεδρικό διάταγμα, που προβλέπει τη μεταφορά μιας «κουτσουρεμένης», «μικρής» και ανίσχυρης Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τεσσάρων μόνο Διευθύνσεων, χωρίς ΚΑΜΙΑ υποστηριχτική Οικονομική, Διοικητική, Μηχανογραφική Διεύθυνση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ! Στο χρονικό αυτό σημείο επενέβη υπερθεματίζοντας και η Ομοσπονδία μας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός με τη σειρά του ενημέρωσε τον Υπουργό Εργασίας κ. Σκουρλέτη και συμφώνησαν και οι δύο ότι πρέπει να προωθηθεί τροποποιητική διάταξη. Παρόλα αυτά, αργά το απόγευμα ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται για κορυφαία κυβερνητική επιλογή, που τους υπερβαίνει, και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική βελτίωση.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι λόγω του ιδιαίτερα ευαίσθητου και κρίσιμου ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ εποπτικού ρόλου της ΓΓΚΑ στα Ταμεία, Φορείς θεμελιώδους σημασίας για την κοινωνία μας, την οικονομία μας και την ανάπτυξη του τόπου μας εν γένει, που συμπαρασύρονται μαζί της στο Υπουργείο Υγείας, η συγκεκριμένη, αμετάκλητη απόφαση αποτελεί τεράστιο ολίσθημα, πολιτικά και κοινωνικά ανεύθυνη πράξη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση είναι αλληλένδετη με την Εργασία και τονίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια όλο το σύστημα έχει αναπτυχθεί και σχεδιαστεί με αυτή τη φιλοσοφία (ΟΠΣ, ΗΔΙΚΑ). Εκφράζουμε την πλήρη αποδοκιμασία μας και ευχόμαστε να μη χρειαστεί να έρθει το τέλος διακυβέρνησης της χώρας από αυτή την τριών 24ωρων Κυβέρνηση, ώστε μόνο τότε και με την όποια επόμενη, να καταφέρουμε να συγκολλήσουμε τα κομμάτια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δηλώνουμε προς την Κυβέρνηση ότι θα αγωνισθούμε σθεναρά και σε κάθε περίπτωση θα καταφέρουμε να επανασυγκολλήσουμε τα κομμάτια μας. Άλλωστε το έργο αυτό το έχουμε ξαναζήσει και είναι πραγματικά κρίμα να το ζούμε εν έτη 2015 με αριστερή Κυβέρνηση.





Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Κοκκινάκης, τέως Γενικός Δ/ντης Πρόνοιας, ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Υγείας.
Είναι ο άνθρωπος που έσπευσε να υπογράψει απόφαση επιμερισμού νομιμοποιώντας την "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη. Μάλιστα, την υπέγραψε αρκετές μέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, επειδή θα "έλειπε με άδεια"!!!
Μπράβο και εις ανώτερα, Πάντα τέτοιες επιλογές για το ΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Επαναλαμβάνω .....σχόλια που θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

Ναι κουτσουρεμένη, θέλουν ενίσχυση οι συνάδελφοι. Τι Γενική Γραμματεία με 57 υπαλλήλους; Ούτε μια γενική διεύθυνση δεν κάνουν πόσο μάλλον ΓΓΚΑ αυτά είναι για γέλια ...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΓΓΚΑ γιατί δεν μου ζητήσατε να κάνω ανάρτηση την ανακοίνωση – δελτίο τύπου σας και το ανεβάσατε σαν ένα απλό σχόλιο; Είμαι σίγουρη ότι έχετε μειλ μου