18 Ιουν 2017

Ενημέρωση από τη συνάντηση ΔΣ Συλλόγου με τον ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας στις 13-06-2017


Την Τρίτη 13-06-2017 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. 

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Συλλόγου και προκειμένου να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα: α) των εξόδων κίνησης για τη διενέργεια ελέγχων και β) το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, κυρίως στα περιφερειακά τμήματα από την έλλειψη διάθεσης πιστώσεων από την αρχή του έτους. 
Επιπλέον, τέθηκε από το ΔΣ στον ΓΓ το θέμα λειτουργίας της ΙΡΙΔΑ και των οργανωτικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Για το θέμα των εξόδων κίνησης το ΔΣ επέμεινε στη θέση του για επαναφορά της καταβολής τους μέσω του λογιστικού κωδικού που καταβάλλονταν έως το τέλος του 2016 και παράλληλα στο πάγιο αίτημα για αύξηση του ποσού αποζημίωσης ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν οι αυξημένες απαιτήσεις και οι υπαρκτές ανάγκες, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, της διενέργειας των ελέγχων σε όλη τη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε για τη μη συμφωνία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όσον αφορά την επιστροφή στον προηγούμενο κωδικό καταβολής και ανακοίνωσε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας για αύξηση του ποσού των έξοδων κίνησης ώστε να απορροφηθούν οι ενδεχόμενες κρατήσεις και υπάρχει αύξηση της καθαρής αποζημίωσης στους διενεργούντες και στους συμμετέχοντες στα συνεργεία ελέγχου από 18% έως και 40% περίπου. 
Η μεγαλύτερη αύξηση προκύπτει στους διενεργούντες τον έλεγχο για τους οποίους αυξάνεται και ο αριθμός των ελέγχων που αποζημιώνεται, συνεχίζει όμως να υπάρχει σημαντική απόκλιση από τον πραγματικό αριθμό των ελέγχων που πραγματικά διενεργούν χωρίς αποζημίωση. 

Για το θέμα των πιστώσεων συζητήθηκαν αρχικά τα μεγάλα και ποικίλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αναλώσιμα, καθαριότητα, βενζίνες κα ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες πανελλαδικά. Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και εντός των ερχόμενων εβδομάδων. Ο Σύλλογος από την πλευρά του γνωστοποίησε και στον κ. Γενικό Γραμματέα, ότι σε κάθε περίπτωση χωρίς βενζίνη για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα έλεγχοι θα γίνονται όπου έχουν πρόσβαση οι επιθεωρητές εργασίας με τα ΜΜΜ ή πεζή.

Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία της ΙΡΙΔΑ. Ο ΓΓ δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα βγει προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων με ορθή διαδικασία, καθώς και ότι θα υπάρξει εκπαίδευση των συναδέλφων και σαφής οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

Για το θέμα των εξόδων κίνησης θα πραγματοποιηθεί ειδικό συμβούλιο του ΔΣ του Συλλόγου ώστε να αξιολογηθεί η πρόταση και να παρθούν αποφάσεις.

Η ΑΡΣΥ, διαχρονικά, έχει αναδείξει τα χρόνια προβλήματα του Σ.ΕΠ.Ε. και διεκδικεί αναβάθμιση και  ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και μέσα ώστε να μπορεί να επιτελεί με επάρκεια το έργο του. Παραπέμπουμε στην Ανακοίνωσή μας στις 21-04-2016, http://arsyeka.blogspot.gr/2016/04/blog-post_21.html, η οποία αναφέρεται με σαφήνεια στα χρόνια προβλήματα, τις διεκδικήσεις μας και στο θέμα των εξόδων κίνησης για τη διενέργεια ελέγχων. 
Παρακολουθούμε στενά τα ανωτέρω ζητήματα και θα τοποθετηθούμε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: