15 Ιουν 2017

Αποφάσεις ΔΣ ΟΣΥΠΕ 1/6/2017

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ της 1ης Ιουνίου 2017 συζητήθηκαν και αποφασιστηκαν τα εξής; 
1) Η ΟΣΥΠΕ θα εκδώσει Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου για τον Ν. 4472/2017 (Μνημόνιο 4) και ειδικά σχετικά με τα ασφαλιστικά/εργασιακά θέματα. Τα βασικά σημεία που στα οποία θα εστιάζεται η Ανακοίνωση είναι: Περικοπές συντάξεων από 2019, κατάργηση προσαυξήσεων για παιδιά/συζύγους, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, διευκόλυνση ανταπεργίας, αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες, παράταση καθεστώτος υπερίσχυσης επιχειρησιακών έναντι κλαδικών ΣΣΕ.
Ειδικά, για τις ομαδικές απολύσεις,  το άρθρο 17 του 4472/2013 ουσιαστικά αφήνει πλέον στο ΑΣΕ την αρμοδιότητα απλώς και μόνο να ελέγχει εάν ο εργοδότης, που θέλει να απολύσει πάνω από το όριο των ομαδικών απολύσεων έχει ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία (ενημέρωση-διαβούλευση κλπ). Αν το έχει κάνει, τότε εγκρίνονται οι απολύσεις...

2) Νέο Οργανόγραμμα. Το ΠΔ βρίσκεται στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας. Οι συνδικαλιστικοί Φορείς βέβαια ουδέποτε ενημερώθηκαν. Έχει ζητηθεί συνάντηση από την Υπουργό κα Αχτσιόγλου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση

3) Κατασκηνώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων, Έχει ζητηθεί συνάντηση από την Αν.Υπουργό και Αντωνοπουλου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. 
Για τα 2 αυτά θέματα θα υπάρξει αναλυτική ενημερωτική Ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ προς τους συναδέλφους.

4) Ιστοσελίδα ΟΣΥΠΕ. Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την νέα διαμορφωμένη προσφορά της εταιρίας που έχει επιλεγεί μετά και από προηγούμενη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με εκπρόσωπο της. Είχε ζητηθεί και προσφορά για δημιουργία πλατφόρμας διαβούλευσης, όμως αποφασίστηκε τελικά να μην προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο. 

5) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του απεργιακού μέτρου αποχής από την αξιολόγηση ΔΥ και τονίστηκε το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν επιστραφεί τα φύλλα αξιολόγησης στους Συλλόγους του Υπουργείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: