6 Ιουν 2017

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση ΔΣ Συλλόγου στις 29-05-2017


Την Δευτέρα 29-05-2017 και ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

α) Έξοδα κίνησης
β) Εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τη διάθεση πιστώσεων στις Υπηρεσίες (ΚΥ και ΣΕΠΕ)
γ) Δικαστική διεκδίκηση περικοπών δώρων και επιδόματος αδείας
δ) Συζήτηση για τον καθορισμό ειδικής συνεδρίασης ΔΣ για το καταστατικό.
(Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι κ.κ. Κούρκουλου, Φιλιππίδου, Κούρεντα, Ντάτη, Πέντας, Κιούλος ενώ απουσίαζαν οι κ.κ. Νέζης, Μπακέας και Κομποτιάτη.)



Όσον αφορά το θέμα των εξόδων κίνησης, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα και εγγράφως συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ώστε να τεθεί και να συζητηθεί το αίτημα για αύξηση της αποζημίωσης για τη διενέργεια ελέγχων στο Σ.ΕΠ.Ε. και η επιστροφή στην προηγούμενη διαδικασία καταβολής.  

Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε να συνταχθεί καταγγελτική Ανακοίνωση του Συλλόγου για το θέμα της καθυστέρησης της διάθεσης πιστώσεων στις περιφερειακές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα, καύσιμα, καθαριότητα κλπ. Και αυτό το θέμα θα συζητηθεί στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Για το τρίτο θέμα υπάρχει μια αρχική προσφορά από δικηγορικό γραφείο ώστε να όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να διεκδικήσουν δικαστικά τις περικοπές δώρων και επιδόματος αδείας. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η προσφορά θα οριστικοποιηθεί και θα γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους.

τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε ότι η αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει ειδικά για το καταστατικό και ότι παράλληλα η ΓΓ του Συλλόγου κ. Ειρήνη Φιλιππίδου ανέλαβε να στείλει στα μέλη του ΔΣ το προσχέδιο καταστατικού το οποίο είχε επεξεργαστεί το ΔΣ στην προηγούμενη θητεία του ώστε να αποτελέσει μια βάση για συζήτηση.  


Τέλος, στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ συζητήθηκε η συγκέντρωση των φύλλων αξιολόγησης από τους συναδέλφους και αποφασίστηκε ομόφωνα να εκδοθεί νέα Ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή στην απεργία και την κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης στον Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: