24 Ιουλ 2017

Η κατά Άρειο Πάγο Επίσχεση

Με τις αποφάσεις 680/2017 και   114/2017 ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι  «Ως καταχρηστικώς δε ενασκούμενο θεωρείται το δικαίωμα επίσχεσης της εργασίας του μισθωτού και όταν, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει χρονικά αξιόλογη καθυστέρηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του εργοδότη (όπως της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων μισθών) ή όταν η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργοδότη αλλά σε απρόβλεπτες περιστάσεις ή αντιξοότητες ή σε πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία ή σε εξαιρετικά δυσμενείς γι’ αυτόν περιστάσεις ή όταν η επίσχεση προξενεί δυσβάσταχτη και δυσανάλογη ζημία στον εργοδότη σε σχέση με το σκοπούμενο αποτέλεσμα ή όταν στρέφεται κατά αξιόπιστου και αξιόχρεου εργοδότη ή όταν αναφέρεται σε ασήμαντη αντιπαροχή του εργοδότη» . Και ποια είναι κατά την άποψή του ΑΠ η χρονικά αξιόλογη καθυστέρηση ; το 3μηνο όχι το 4μηνο όχι τότε ποια είναι; Κανείς δεν ξέρει ……ίσως όποτε βολευει τον εργοδότη ...
Να ρωτήσω τους κυρίους δικαστάς μπορούν αυτοί να ζήσουν αν για 3,  4 μήνες δεν τους καταβληθεί ο μισθός; Εγώ δεν μπορώ και δεν μπορώ να το πω αυτό και σε κανέναν εργαζόμενο. Για αυτούς είναι αλλιώς;  

Τεσπά διαβάστε τις αποφάσεις για να ξέρουμε και τι θα λέμε στους απλήρωτους εργαζόμενους που έρχονται κάθε μέρα στα γραφεία μας …. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν αυτή η πλακίτσα πρέπει να τελειώνει. Έχεις να πληρώσεις παίρνεις εργαζόμενο, δεν έχεις δεν παίρνεις.
Το χρέος δε πρέπει να έχει μορφή αντίστοιχου του τραπεζικού με προσαυξήσεις, επιτόκια κτλ
Διότι αν καταβάλεις δεδουλευμένα μετά από 6 μήνες είναι προφανές ότι αυτά τα χρήματα χάνουν μέρος της αξίας τους (με τραπεζικούς όρους γύρω στο 10% για κάθε εξάμηνο)
Είναι ντροπή αυτό που γίνεται και απάνθρωπο και ειδικά σε κλάδους που αντικειμενικά δεν υπάρχει δυσκολία (πχ τουρισμό) σχετικό άρθρο είχε και το Θέμα της κυριακής.
chris