7 Ιουλ 2017

Κρήτη: Εργοδότες απείλησαν με ξυλοδαρμό τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας!

Η σωματική ακεραιότητα ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας απειλήθηκε στο Ρέθυμνο κατά την προσπάθεια ελέγχων χθες και προχθές!
Την καταγγελία κάνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, σημειώνοντας ότι το κλιμάκιο χρειάστηκε να απευθυνθεί στο ΑΤ για να μπορέσει να ολοκληρώσει τον έλεγχο!
Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

"Στις 4 και 5 Ιουλίου 2017, Κλιμάκιο με δύο Ειδικούς Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, σε συνεργασία με το Κέντρο μας, διενήργησαν ελέγχους σε Επιχειρήσεις του Νομού για την εφαρμογή της τήρησης αμοιβής και αδήλωτης υποκρυπτόμενης (μαύρης) ανασφάλιστης εργασίας .
Δυστυχώς οι φόβοι του Κέντρου μας επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο. ΄Οχι μόνο βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, αλλά και σε μία περίπτωση, απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου μας, που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου. Καταγγείλαμε το γεγονός, ζητήσαμε και μας δόθηκε η συνδρομή τους στους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν .
Καταγγέλουμε το παραπάνω περιστατικό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και κανένας τραμπούκος δεν θα μας σταματήσει
Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, θέλει να ευχαριστήσει τους Ειδικούς Επιθεωρητές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας, για το σθένος και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά, προκειμένου να ελεχθούν και να τιμωρηθούν οι παραβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται την σημερινή κρίση στο βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, που πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας .
Καλούμε την πολιτεία να συνεχίσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας".
Πηγή:candianews

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα αφήσουν τα έργα "βιτρίνα" και να ενισχύσουν τις επιθεωρήσεις εργασίας με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό υποδομή.
ΟΛΟΙ στην μάχη

Ανώνυμος είπε...

Με την ελπίδα να το αναρτήσετε:
http://m.tvxs.gr/mo/i/233103/f/news/ellada/aytoktonise-ergazomeni-toy-karypidi-itan-15-mines-aplirotoi.html