12 Μαρ 2018

Αυριο Τρίτη 13 Μαρτίου εκδικάζεται στα Γιάννενα η αίτηση αναστολής της πράξης αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένου, την οποία υπέβαλλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

Με στόχο την απόσυρση της τροπολογίας Γεροβασίλη, προχωρά η διαδικασία της εκδίκασης δικαστικής προσφυγής υπαλλήλου της δημόσιας διοίκησης στα Γιάννενα.
Πρόκειται για την έναρξη μιας διαδικασίας που σίγουρα θα κρατήσει πολύ και αφορά την
εφαρμογή της διάταξης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη συμμετοχή ή όχι των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση στη διαδικασία της αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, ένας διοικητικός υπάλληλος του ΤΕΙ Ηπείρου είναι ο πρώτος υπάλληλος της δημόσιας διοίκησης στη χώρα που υπέβαλλε αίτηση στη διοίκηση για τη διαδικασία επιλογής
προϊσταμένων διευθύνσεων, η αίτησή του όμως απορρίφθηκε από τη Σύγκλητο, λόγω της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ από την συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης.
Αυριο Τρίτη 13 Μαρτίου εκδικάζεται στα Γιάννενα η αίτηση αναστολής της πράξης αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένου, την οποία υπέβαλλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ όπως και η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, για την αναστολή της διαδικασίας.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος του Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας είναι μία κρίσιμη δικαστική μάχη και ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο θα ζητηθεί ακρόαση από το ΣτΕ ώστε να διεξαχθεί μία πρότυπη δίκη και να αποφευχθούν πολλαπλές αντίστοιχες προσφυγές που ίσως προκαλέσουν και αντικρουόμενες αποφάσεις.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Γρίβας τόνισε ότι η δικαστική προσφυγή έχει έναν κυρίαρχο στόχο, την απόσυρση της τροπολογίας Γεροβασίλη και την δικαίωση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση που συμμετείχαν σε μία νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση.
«Το κυρίαρχο ζήτημα είναι πως ποινικοποιείται η νόμιμη συμμετοχή εργαζομένων σε μία νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση. Τιμωρείται κάποιος που συμμετείχε σε μία απεργία, για την οποία δεν προσέφυγε το ίδιο το υπουργείο, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη ή καταχρηστική.
Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου εφαρμόζοντας το νόμο επικαλείται τη νομιμότητα, όμως στην πράξη τιμωρείται ένας υπάλληλος που συμμετείχε σε μία νόμιμη κινητοποίηση. Πρόκειται για τεράστιες αντιφάσεις και γι’ αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται σύσσωμη στα Γιάννενα την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να παρασταθεί στη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Γρίβας.
Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της απευθύνει πρόσκληση στα μέλη της να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: