8 Μαρ 2018

To EΚΑ καταδικάζει την ποινικοποίηση του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την απόφαση των δικαστηρίων, που συντεταγμένα με τα συμφέροντα του Μάνεση και των βιομηχάνων, επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 5 χαλυβουργούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια ποινικοποίησης ενός ηρωικού αγώνα που κράτησε πάνω από 9 μήνες.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από μηνύσεις απεργοσπαστών, ανθρώπων της εργοδοσίας, με στόχο την πλειοψηφία των συναδέλφων τους που δεν δέχτηκαν να σκύψουν το κεφάλι, που πάλεψαν για όσα σήμερα αμφισβητούνται, για δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανθρώπινες ανάγκες, για το δικαίωμα στην ίδια την απεργία.
Η καταδίκη αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης να χτυπήσουν κάθε αγώνα που αποτελεί παράδειγμα για το εργατικό κίνημα. Επιβεβαιώνει την ενίσχυση του κλίματος αυταρχισμού και καταστολής σε μια χρονική περίοδο που αμφισβητείται το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους χαλυβουργούς. Δηλώνουμε ότι το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες αποφάσεις, δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τους αγώνες για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: