7 Μαΐ 2018

Η απολυμένη έγκυος της Vresnet δικαιώνεται!

Μόλις ενάμιση μήνα μετά την εκδίκαση της -πλέον γνωστής- υπόθεσης της Αριστέας, η οποία είχε απολυθεί εν μέσω εγκυμοσύνης από την εργοδοσία της εταιρείας VresNet, βγήκε η απόφαση, σύμφωνα με την οποία η εργαζόμενη δικαιώνεται σε όλα.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο εργοδότης οφείλει να αποζημιώσει την εργαζόμενη όχι μόνο για την απόλυσή της εν μέσω εγκυμοσύνης, αλλά και για τη μη έγκαιρη καταβολή δεδουλευμένων, αποζημίωση υπερωριών, δώρων εορτών, επίδομα αδείας κλπ. Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της εργαζόμενης για όλες τις εργατικές διαφορές που είχαν με τον εργοδότη της VresNet, και τον υποχρεώνει σε άμεση καταβολή της αποζημίωσης. Η απόφαση, λόγω της δημοσιότητας και της πίεσης που ασκήθηκε από το κίνημα αλληλεγγύης, βγήκε μόλις σε ενάμιση μήνα.
Το παραπάνω αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρη νίκη της εργαζόμενης , ξεκάθαρη νίκη της εργατικής αλληλεγγύης όλων όσων τη στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα.
Το παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα απλώς “ενός δικαστηρίου που λειτούργησε σωστά” ή κάποιου “δικαστή που συγκινήθηκε με αυτή την ευαίσθητη υπόθεση”. Πιθανόν να μην είχε γίνει τίποτα από όλα αυτά, αν η εργαζόμενη δεν απευθυνόταν σε εργατικές συλλογικότητες και στο σωματείο της. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτού: της συντονισμένης και οργανωμένης προσπάθειας , για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του γεγονότος, άσκηση πίεσης, ανάδειξη των εργατικών δικαιωμάτων και προπάντων κινητοποίησης από τις δυνάμεις του αγώνα και μάχη για την υπεράσπιση αυτών!
Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία της VresNet είχε καταθεσει μηνύσεις εναντίον της εργαζόμενης Α.Μ., εναντίον συναδέλφων/ισσών της που την υποστήριξαν,  εναντίον μελών της εργατικής συλλογικότητας Radical IT, ένας εκ των οποίων είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους . Το γεγονός αυτό είχε καταγγελθεί από την ΣΥΝΕΚ-Θεσσαλονίκης και την συλλογικότητα Reworkers .

Πηγή:arki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: