27 Μαΐ 2018

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η 30ή Μάη έχει αποφασιστεί ως ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης με 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων.


Οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές, οδήγησε στη βύθιση του ΑΕΠ κατά 25%, στην έκρηξη της ανεργίας στο 30%, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Οκτώ χρόνια μετά οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται  θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων που διασφαλίζουν τους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργήθηκε σε βάρος μας τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς μας. 

Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο μισθολόγιο με χαμηλότερο κατά 200 ευρώ ανά κατηγορία καταληκτικό μισθό, η επέκταση των Μ.Κ. ως τα 39 χρόνια υπηρεσίας, το πάγωμα της ωρίμανσης, ο περιορισμός στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600  έχει οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας.

Ο ΕΝΦΙΑ, τα υψηλά επιτόκια από το Παρακαταθηκών και Δανείων, η αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, οι μειώσεις στο αφορολόγητο, είναι μερικά μόνο από τα φορομπηχτικά μέτρα που έχουμε υποστεί.

Η υποστελέχωση των κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης, όπως η Παιδεία, η Υγεία – Πρόνοια, η τοπική αυτοδιοίκηση, η κοινωνική ασφάλιση, ο πολιτισμός κ.ά. εντείνουν περαιτέρω τις κοινωνικές ανισότητες και θέτουν εμπόδια στην πρόσβαση, την ποιότητα και επάρκεια τόσο κρίσιμων κοινωνικών αγαθών όπως η Υγεία, η Παιδεία, η σύνταξη, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

Ο αγώνας για μια αξιολόγηση που να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση συνεχίζεται ανυποχώρητα, παρά την απεργοσπαστική  τροπολογία Γεροβασίλη που ποινικοποιεί τη συμμετοχή των προϊσταμένων στην απεργία – αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποκλείοντάς τους από τη διεκδίκηση θέσης ευθύνης

Οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις,  η  αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, και του ΕΦΑΠΑΞ, είναι μόνο μερικά από τα δεινά που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι τα 8 χρόνια των μνημονίων.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά και περιουσιακών στοιχείων όταν αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής και η μείωση κατά 50% των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων είναι αναγκαία με νομοθετική ρύθμιση και με επέκταση της εφαρμογής του Νόμου Κατσέλη.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 30 ΜΑΙΟΥ.  Απεργία που η ΑΔΕΔΥ  αποφάσισε  από κοινού με τους άλλους φορείς να κηρύξει και πέρα από τα γενικά αιτήματα της ανατροπής της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, του περιορισμού της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της κατάργησης της ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ, διεκδικούμε:

  •   Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων Εργασίας-
    Αυξηση του κατώτατου μισθού
  •  Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.

  •    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

  •   Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

  •    Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

  •   Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.  
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: