18 Ιουλ 2019

ΠΔ 84/19 και η ριζική αλλαγή του Υπουργείου μας .....

 To ΠΔ 81/19 έχει και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα   όπως ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί κομμάτι της οικογενειακής πολιτικής !!έτσι στο αρθρο 7 παρ. 3 διαβάζουμε ότι : 

"3. Συνιστάται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων,οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που συστάθηκε με το άρθρο 27 του ν. 1558/1985. 
4. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων που συστάθηκε με το άρθρο 27 του ν. 1558/1985,καθώς και η αντίστοιχη θέση Γενικού/Τομεακού Γραμματέα καταργούνται."  

Άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι η κατάργηση της νέας ειδικής γραμματείας  Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά (Θα μου πεις εδώ ολόκληρη ειδική γραμματεία ΣΕΠΕ κατάργησαν στους  Ρομά θα κολλούσαν;)  έτσι  οι Ρομά και η φτώχεια πάνε πακέτο .
5. Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά καθώς και η αντίστοιχη θέση του Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα που συστάθηκαν με τα άρθρα 42 και 43 του ν. 4430/2016 (Α΄ 205) καταργούνται. Οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτήν μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του άρθρου 2 παρ. 2 περ. β του π.δ. 134/2017, η οποία μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Επίσης μαθαίνουμε ότι : 
" 6. Η θέση του Γενικού/Διοικητικού Γραμματέα του Υπουργείου καταργείται.  Οι εξής υπηρεσίες του π.δ. 134/ 2017 υπάγονται εφεξής στον Υπουργό: (α) Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (β) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών,
(γ) Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, (δ) Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, (ε) Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, (στ) Τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ), (ζ) Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων. "


Μην ξεχνάμε και τις σφραγίδες - αλλαγή ονόματος  αλλάζουν και οι σφραγίδες όλες  του υπουργείου και των υπηρεσιών του προς το παρών έχουν παραγγείλει 119 αλλά ας μην βιαστούν να παραγγείλουν οι περιφερειακές υπηρεσίες καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσες αλλαγές έχουμε να περιμένουμε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: