18 Ιουλ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Η «μεγάλη τομή» στο Υπουργείο μας


Με τη δημοσίευση το Π.Δ. 84/2019 (ΦΕΚ 123/Α΄/17.07.2019) προκαλούνται σωρεία αλλαγών στον οργανισμό του Υπουργείου μας όπου μεταξύ άλλων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μεταφέρεται στη νεοσύστατη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, καταργείται ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας αυτού καθώς και η αντίστοιχη θέση του Ειδικού/Ειδικού Τομεακού Γραμματέα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες  Ειδικές Γραμματείες του Υπουργείου (ΚΑΛΟ και Ρομά) ενώ καταργείται και η θέση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. 


Τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε., Ακούλογλου Γεωργία (Ταμίας), Κούρεντα Ελευθερία (Μέλος) και Θεοδωροπούλου Δώρα (Αναπληρωματική Γενική Γραμματέας), αξιολογώντας την επείγουσα κατάσταση και την αβεβαιότητα που προκάλεσε το εν λόγω διάταγμα σε συνδυασμό με τα πολλά και αγωνιώδη ερωτήματα των συναδέλφων όσον αφορά την υλοποίηση και τιςς συνέπειες της ανωτέρω οργανωτικής αλλαγής ζήτησαν εγγράφως και άμεσα, με επίκληση του 1/3 των μελών, έκτακτη σύγκληση του ΔΣ (άρθρο 12 του καταστατικού της ΟΣΥΠΕ).

Πριν την έγγραφη αίτηση των ανωτέρω μελών για σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν διάφανηκε επ’ ουδενί η πρόθεση άμεσης συνεδρίασης. Μετά την ανωτέρω παρέμβαση και με επιτακτική επίκληση του εκτάκτου της κατάστασης, η συνεδρίαση ορίσθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 23-07-2018 και ώρα 12:00 δηλαδή 5 ημέρες αργότερα των εξελίξεων. Επίσης , και πάλι κατόπιν αίτησης του μέλους μας, Ειρήνης Φιλιππίδου, ορίσθηκε για την ίδια ημερομηνία και ώρα 09:00 η συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας καθώς αντίστοιχα  το Προεδρείο δεν έκανε καμία κίνηση.

Όσον αφορά τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ταχύτητα με την οποία έδρασε για τόσο μείζονα θέματα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των συναδέλφων. Μόλις μια μέρα μετά την ορκωμοσία του, ο νέος Υπουργός κος Βρούτσης, μετέβη στην κεντρική υπηρεσία του ΣΕΠΕ (σε αυτή μάλλον που σκοπεύει να καταργήσει) για να επιβραβεύσει το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας!

Κάθε στιγμή εφησυχασμού ή ακόμη και αργοπορίας, μπορεί να μας βρει προ καινούριων τετελεσμένων γεγονότων και χρεώνεται σε αυτούς που εσκεμμένα κωλυσιεργούν. Γι’ αυτό ζητάμε  την άμεση ετοιμότητα των Συνδικαλιστικών μας Οργάνων στα σοβαρά θέματα και τις σημαντικές εξελίξεις. Η ΟΣΥΠΕ μπορεί να συνεδριάσει άμεσα εφόσον έχει απαρτία με το 50 +1% των μελών της.

(Θα ακολουθήσει αναλυτική Ανακοίνωση – Ενημέρωση της ΑΡΣΥ για την ουσία του θέματος που ανακύπτει μετά τη δημοσίευση του ΠΔ 84/19 και όσων θα επακολουθήσουν για την εφαρμογή του.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: