12 Ιαν 2020

ΔΟΥ Καρδίτσας: Έπεσε το ταβάνι και τραυμάτισε υπάλληλο

Μετά τον τραυματισμό εφοριακού  που προκλήθηκε από πτώση οικοδομικών υλικών στην ΔΟΥ Καρδίτσας η ΑΣΚΥ εφοριακών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι τουλάχιστον τα μισά κτίρια στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες μας, είναι ανεπαρκώς συντηρημένα και ζητά τον άμεσο έλεγχο όλων των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες  (στατικά κ.λπ.).
To Περιστατικό έχει ως εξής :



Σοβάδες – Εφορία: Στις 07:20 το πρωί της Παρασκευής 10-01-2020 ο  πρόεδρος του Συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων του νομού Καρδίτσας, ξεκλείδωσε το γραφείο του επόπτη όταν έπεσε πάνω του ένα πολύ μεγάλο κομμάτι σοβά. Ευτυχώς πρόλαβε να πάει προς τα έξω με αποτέλεσμα να δεχθεί μικρά κομμάτια στο χέρι, στην πλάτη και στο πρόσωπο και να τραυματισθεί ελαφρά. Αν είχε προχωρήσει δύο-τρία βήματα και μετά σημειωνόταν η πτώση πιθανώς να είχε τραυματιστεί σοβαρά.
Ουπάλληλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες και φυσικά στο κτίριο της Ανδρέα Παπανδρέου όλοι οι συνάδελφοι του ήταν όχι απλά αναστατωμένοι αλλά οργισμένοι από το γεγονός ότι συμβαίνει για δεύτερη φορά παρόμοιο περιστατικό που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τους αρμοδίους για να λυθεί το πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Συναδέλφωσες και Συνάδελφοι, Επανειλημμένα, από πάντα και τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια, έχει δείξει αποδείξει η ΑΣΚΙ ότι τουλάχιστον τα μισά κτίρια στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες μας, είναι ανεπαρκώς συντηρημένα και ότι συμβαίνει στις Δ.Ο.Υ. Χανίων και σε πολλές άλλες Δ.Ο.Υ. της  Ελλάδος, έρχεται δυστυχώς σήμερα και μας επιβεβαιώνει με την οικοδομική διάλυση της Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας.
Ζητάμε τον άμεσο έλεγχο όλων των κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες μας, στην Ελλάδα, (στατικά κ.λπ.) για να μην θρηνήσουμε θύματα.Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και ευχόμαστε περαστικά, στον συνάδελφο που τραυματίσθηκε σήμερα στην Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: