23 Σεπ 2020

Νέα διευκρινιστική της διευκρινιστικής εγκυκλίου για τηλεργασία στο 40%

Είναι γεγονός ότι τα πρόσφατα κρούσματα σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κρούουν ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, ειδικά ενόψει του δεύτερου κύματος κορονοϊού που αναμένεται να κορυφωθεί τον Οκτώβρη, όπως λένε και οι ειδικοί.

Καθημερινά τα κανάλια βομβαρδίζουν το κοινό με τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έτσι με Δελτίο Τύπου του ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 18-09-2020 ανακοίνωσε
Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Η υποχρεωτική τηλεργασία του Χαρδαλιά στις 20-09-20 στην εγκύκλιο του Υπ. ΕΣ (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/126/16316) με την υπογραφή του κυρίου Θεοδωρικάκου μετατράπηκε σε “Δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εργασίας από τους υπαλλήλους, αποκλειστικά εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των καθηκόντων τους, με γνώμονα το χωροταξικό των φορέων” .

Από την άλλη μέρα όλη αυτή η επικοινωνιακή φούσκα έφτασε να υλοποιηθεί από τις διοικήσεις υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών με τη μετατροπή του μένουμε σπίτι στο μένουμε δουλειά. Η πραγματικότητα για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων έμεινε ίδια. Με την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων να εργάζονται στοιβαγμένοι χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων χωρίς να υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Και βέβαια το σόου του είπα ξε είπα συνεχίστηκε καθώς σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Υπ. Εσ. υπέγραψε νέα εγκύκλιο διευκρινιστική της διευκρινιστικής δηλαδή. Με την νέα αυτή εγκύκλιο ορίζεται ότι: Προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού και βάσει των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων,για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% επί του συνόλου των πραγματικά υπηρετούντων και προσερχόμενων υπαλλήλων σε κάθε φορέα είναι υποχρεωτική για τους φορείς τουλάχιστον έως την 4η Οκτωβρίου 2020 ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων.Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού καλούνται να προβούν αμελλητί στον σχετικό προγραμματισμό εργασιών των υπαλλήλων του φορέα τους. Για τον ως άνω υπολογισμό θα ληφθούν υπόψη μόνο οι υπάλληλοι που δύνανται να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία… »

Η αλήθεια είναι ότι διακρίνουμε για μια ακόμα φορά την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ αποποίησης των ευθυνών της μετακυλώντας τις στον κάθε εργαζόμενο και την περίφημη ατομική ευθύνη. Όμως, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε όλοι.

Βέβαια επειδή για την ΝΔ σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία μικρό ρόλο τελικά παίζει για τους πολίτες το πραγματικό γεγονός ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά τους αφού τα ΜΜΕ τους είπαν ότι το 40% αυτών κάθονται στο σπίτι τους .

Ζητάμε άμεσα να μάθουμε το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων που έχει τεθεί σε εξ αποστάσεως εργασίας από την Δευτέρα 21.09.2020 χωρίς άλλες δικαιολογίες περί εξασφάλισης των απαιτούμενων αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων.

Πηγή: arki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: