5 Μαΐ 2021

Όλες και όλοι στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εργατική Πρωτομαγιά, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία. 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το δικαίωμα των εργαζομένων για 8ωρη εργασία αμφισβητείται στην Ελλάδα του 2021.

Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ πολλών άλλων, τα εξής:

·  Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας

· Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

·Έλεγχος του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες

· Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας

· Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

Και αυτά είναι λίγα από αυτά που έχει «φροντίσει» να διαρρεύσει η κυβέρνηση για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εμείς σαν εργαζόμενοι του Υπουργείου Εργασίας εκφράζουμε την εναντίωσή μας σε κάθε μεθόδευση της  κυβέρνησης της ΝΔ, που ενώ απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς εκτός ΜΕΘ λόγω πληρότητας των δημόσιων νοσοκομείων και δε λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στον τομέα της Υγείας, εργαλειοποιεί την πανδημία για  να διαλύσει όλες τις προστατευτικές για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου συμμετέχουμε στην Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και σας καλούμε στην συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ. – Προσυγκέντρωση 10:45 έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στις 6 του Μάη τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και την προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι  δικαίωμα όλων μας

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: