7 Μαΐ 2021

self test στον πάγο - Μπάχαλο με δελτίο τύπου τροποποιούν ΥΑ

Κυβερνητικό μπάχαλο και στα υποχρεωτικά self test των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα καθώς είναι υποχρεωτικά αλλά με κυβερνητική εντολή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν αυτή τη βδομάδα να τα προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία.

Μπορεί από Δευτέρα να άνοιξε πανηγυρικά η εστίαση γιατί κατά την κυβέρνηση πηγαίνουμε καλά και κερδίζουμε την μάχη με τον covid-19 ακόμα και με γεμάτες ΜΕΘ και 70 νεκρούς την ημέρα . Μπορεί σύμφωνα με την ΥΑ που δημοσιεύτηκε στο  ΦEK 1588/19-04-2021 τα self test για τους εργαζόμενους

του ιδιωτικού τομέα να είναι υποχρεωτικά. Μπορεί να επιβάλλονται πρόστιμα σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που δεν τα έχουν έχουν πραγματοποιήσει αλλά μετά από εντολή της κυβέρνησης αυτά να μην χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους γ αυτή την εβδομάδα. Ναι και όμως μπορεί.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους και τους εργοδότες την Τετάρτη καθώς ενημερώθηκαν από τα φαρμακεία ότι με δελτίο τύπου της κυβέρνησης των αρίστων αναστέλλεται η χορήγηση τους.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενου και τους εργοδότες σήμερα το πρωί καθώς ενημερώθηκαν από τα φαρμακεία ότι με δελτίο τύπου της κυβέρνησης των αρίστων αναστέλλεται η χορήγηση των δωρεάν self test  για τιις υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι). 

Και πότε τα έμαθαν οι επιθεωρητές που με προφορικές εντολές έτρεχαν τις προηγούμενες βδομάδες να ελέγχουν τα self test μα μόλις σήμερα Παρασκευή ....  

Το καλύτερο είναι ότι ναι η ΚΥΑ είναι σε ισχύ αλλά με δελτίο τύπου καταργείται ή αναστέλλεται .... Ξαφνικά οι εργαζόμενοι για την εβδομάδα, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».. 

Οι επιθεωρητές δε που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν να δίνουν σε εργαζόμενους και εργοδότες συμβουλές ..... 

Ωραίος σχεδιασμός επιτελικός ... Την εβδομάδα δηλαδή που ανοίγουν όλα οι εργαζόμενοι θα κάνουν το τεστ σε εθελοντική βάση ..... και την άλλη βλέπουμε. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: