10 Φεβ 2022

Ιδιώτες Διευτθυντές στον ΕΦΚΑ - Πήγε το νομοσχέδιο στη Βουλή.

 Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του Υπουργού μας που διαφημίζει το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ που μόλις κατατέθηκε στη βουλή από τον Υπουργό Εργασίας εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα στον ΕΦΚΑ είναι οι εργαζόμενοι του . 

Τι άλλο να υποθέσει κανείς όταν διαφημίζεται ότι:

  • Επιδιώκεται η προσέλκυση υψηλού επιπέδου στελεχών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
  • Προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών με τριετή θητεία (και δυνατότητα ανανέωσης άπαξ) τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. ........  με στόχο την ανανέωση στα ανώτερα κλιμάκια με υψηλού επιπέδου στελέχη, ικανά να ανταποκριθούν στα μεγέθη του Οργανισμού και στις προκλήσεις του μετασχηματισμού του. 

και ότι αυτά γίνονται για 

  • να μετατρέψουμε τον ΕΦΚΑ από πρωταγωνιστή ιστοριών καθημερινής τρέλας και ταλαιπωρίας σε ασφαλιστικό οργανισμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των υπαλλήλων και κυρίως πολύ καλύτερη την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.
  • να διορθώσουμε τις παθογένειες δεκαετιών, να απαλείψουμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ξεπεράσουμε παρωχημένες πρακτικές και αντιλήψεις

 πέρα από το ότι για όλα τα δεινά του ΕΦΚΑ για την ταλαιπωρία των πολιτών για την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων ευθύνονται εξ ολοκλήρου αυτοί οι κακοί Δημόσιοι Υπάλληλοι που υπηρετούν στον ΕΦΚΑ. Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ παίρνουν 3 και 60 για να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος . 

Βέβαια αυτά που  μεταξύ άλλων δεν αναφέρει ο Υπουργός στην ανακοίνωσή του  

είναι οι αποδοχές των στελεχών που… ζαλίζουν συγκεκριμένα αναφέρει ότι προβλέπονται τα εξής:

  1. Η αύξηση του μισθού του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ.Χατζηδάκη και κ.Βρούτση, έως και τα 8.134,56 ευρώ.
  2. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες «κολλητούς» Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.
  3. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.
  4. Μισθός έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.
  5. Μισθός έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν την πώληση των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δισ ευρώ.

 

 είναι η διαδικασία επιλογής των στελεχών που θα είναι στο χέρι του Διοικητή του ΕΦΚΑ και του Υπουργού Εργασίας. πχ την επιλογή των Προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων εισηγείται τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αποτελείται από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. και ένα (1) μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Νομικής Σχολής. 

 

Ο υπουργός κάνει την δουλειά του, εμείς τι κάνουμε είναι το ερώτημα. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: