28 Φεβ 2022

Το συνδικαλιστικό τοπίο στο Υπουργείο μας αλλάζει

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Κλείσαμε δύο χρόνια , που είμαστε αντιμέτωποι με τη φονική πανδημία του ιού Covid- 19. Αυτά τα 2 χρόνια δεν ήταν δυνατόν να γίνουν εκλογές με αποτέλεσμα η θητεία των διοικήσεων των περισσότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων να έχει λήξει προ πολλού. Έως τις 31-12-2021 με αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών η θητεία τους παρατείνονταν με αφορμή και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας που απαγόρευαν συναθροίσεις και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις. Αν και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απέστειλε στις 04-01-2022 επιστολή - αίτημα στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κων. Χατζηδάκη και Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ζητώντας νέα «παράταση θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, μέχρι τις 31/03/2022» λόγω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας και της αδυναμίας οργάνωσης των εκλογών με όρους υγειονομικής ασφάλειας η παράταση δεν δόθηκε.


Η Θητεία του Συλλόγου μας του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας ήταν προσδιορισμένη αρχικά έως τον  Ιούνιο του 2021 καθώς οι τελευταίες εκλογές που ανάδειξαν το παρών ΔΣ διενεργήθηκαν στις 22-06-2018.  


Μετά την ψήφιση του 4808/21 και την βίαιη απόσχιση του ΣΕΠΕ από το Υπουργείο Εργασίας οι συνάδελφοι μέλη του συλλόγου μας που εργάζονται στην Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησαν στην δημιουργία του Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας και διεγράφησαν από μέλη του Συλλόγου παραιτούμενοι και από τις θέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. 


Αυτή την στιγμή καλούμε το Προεδρείο του συλλόγου μας να περάσει άμεσα σε:

  • αντικατάσταση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και την ανασυγκρότηση του
  • σε προσφυγή στο Πρωτοδικείο με στόχο την παράταση της θητείας του Δ.Σ
  • στην εκκαθάριση του μητρώου μελών του συλλόγου
  •  σύγκληση γενικής συνέλευσης αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες
  •  προκήρυξη εκλογών

Εννοείται, ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το συνδικαλιστικό τοπίο στο Υπουργείο μας αλλάζει αλλά προβλήματα και τα αιτήματά μας παραμένουν ίδια.


Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στα συλλογικά μας όργανα με όραμα έναν καλύτερο Σύλλογο και μια καλύτερη συνδικαλιστική εκπροσώπηση στο Υπουργείο μας που να βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή, την πραγματική δημοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: