12 Δεκ 2023

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΓΓΚΑ για την ενοποιήση των 2 συλλόγων του ΥΠ. Εργασίας

 Το όχι καινούριο θέμα της ενοποίησης των δύο Πρωτοβαθμίων Συλλόγων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μας, δηλαδή του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, έπειτα από μεγάλο διάστημα συζητήσεων μεταξύ των μελών μας (επισυνάπτουμε έγγραφα μας από το Μάρτιο και πάλι τον Ιούνιο του 2021 προς την Ομοσπονδία μας), συζητήθηκε επιτέλους και θεσμικά στο τελευταίο 14ο Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ, το Νοέμβριο του 2022. Εκεί ψηφίστηκε Ψήφισμα (επισυνάπτεται)  που καταθέσαμε εμείς, με το οποίο καλούνται οι δύο Σύλλογοι να προχωρήσουν στην ενοποίησή τους και μάλιστα είχε τεθεί και χρονικό περιθώριο έως το περσινό καλοκαίρι.

Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από το Σύλλογο Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και δεν έχει δρομολογηθεί καμία σχετική διαδικασία.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχει ιδρυθεί από το 1976 και εκπροσωπείται από το ΕΝΙΑΙΟ, προτείνουμε:

Άμεση συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη δημιουργία ενός κοινού, σύγχρονου Καταστατικού Νέου Συλλόγου όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το χρονικό διάστημα των 2 μηνών θεωρείται ικανό για να έχει εκπονηθεί ένα νέο Καταστατικό που θα αντικαταστήσει επιτέλους τα υπάρχοντα εντελώς παρωχημένα Καταστατικά των 40 και πλέον ετών (συνδρομές σε δραχμές κι όχι μόνο…) και των δύο Συλλόγων. 

Στη συνέχεια να εκκινήσει η δημιουργία του νέου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατόπιν το ΔΣ του Συλλόγου ΓΓΚΑ (με περίπου 110 μέλη) θα αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό να εγγράψει τα μέλη του στο νέο Σύλλογο. Παράλληλα, το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας (με περίπου 250 μέλη), με σύγκληση της δικής του Γενικής Συνέλευσης θα προχωρήσει κι αυτό στην εγγραφή των μελών του στο νέο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών θα προκηρυχθούν άμεσα εκλογές και ανάδειξη Δ.Σ. και συγκρότηση των υπολοίπων οργάνων.

Καταθέτουμε καλόπιστα την συγκεκριμένη πρόταση, ελπίζοντας ότι θα πρυτανεύσει η λογική της ενότητας, της ενίσχυσης της δύναμης των σωματείων και της αποτελεσματικής εκπροσώπησης των συναδέλφων/-ισσών, ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί με σκοπό να προβλέψουμε και να προνοήσουμε για κάθε θέμα που θα υπάρξει, ώστε κάθε εργαζόμενη , κάθε εργαζόμενος, κάθε παράταξη να εκπροσωπηθεί και καμία παραταξιακή προσχηματική ιδεολογική ιδιαιτερότητα (π.χ. περί μη επιθυμίας για εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ, κ.α)  να εμποδίσει την κοινή μας προσπάθεια.

 

Η εξέλιξη, η πρόοδος, η υπέρβαση, η ανάπτυξη, ο εκσυχρονισμός για την εκπροσώπηση, τα σωματεία μας, τις δουλειές μας, ΜΠΟΡΕΙ να επιτευχθεί με θαρρετούς υπαλλήλους/ανθρώπους, χωρίς τελεσίγραφα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς υπολογισμούς πολιτικο-κομματικών συσχετισμών, αλλά με όρους δημοκρατίας και ισοτιμίας προς τους δύο ιστορικούς Συλλόγους του Υπουργείου μας, και με όραμα και πίστη στον συνάδελφο/άνθρωπο, στοιχεία που θα συσπειρώσουν όλους τους εργαζομένους σʾ έναν Νέο Μεγάλο Κοινό Σύλλογο!

 

 

Εμείς ΕΝΙΑΙΑ, συλλογικά ΒΑΣΤΑΜΕ & ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: