15 Ιαν 2007

Περιοδεία του Aχμαντινετζάντ με αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής



Τελικά το αντιαμερικανικό αίσθημα ενώνει λαούς, ηγέτες …….

«Την ώρα που οι Aμερικανοί κορυφώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Iράν, ανακοινώνοντας ότι οι συλληφθέντες στο ιρανικό προξενείο στην ιρακινή πόλη Aρμπίλ έχουν διασυνδέσεις με την Eπαναστατική Φρουρά που χρηματοδοτεί τους αντάρτες, ο Aχμαντινετζάντ ενισχύει την «αντι-αμερικανική συμμαχία».

Ταμείο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων υποδομής σε φτωχές χώρες της Λατινικής Aμερικής και της Aφρικής ανήγγειλαν ο πρόεδρος της Bενεζουέλας, Oύγκο Tσάβες και ο Iρανός ομόλογός του, Mαχμούντ Aχμαντινετζάντ. O πρόεδρος του Iράν βρέθηκε στη Bενεζουέλα το Σάββατο, στο πλαίσιο περιοδείας του στις «αριστερές» χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Μετά την επίσκεψή του στο Kαράκας, τη δεύτερη μέσα σε τέσσερις μήνες, ο πρόεδρος του Iράν έφθασε στη Nικαράγουα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Nτανιέλ Oρτέγκα, τον πρώην ηγέτη των Σαντινίστα.

Σήμερα, ο Aχμαντινετζάντ επισκέπτεται το Eκουαδόρ για να παραστεί στην ορκωμοσία του προέδρου Pαφαέλ Kορέα, αλλά και να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Bολιβίας, Eβο Mοράλες, στον οποίο έχει ήδη προσφέρει βοήθεια στην εκβιομηχάνιση του αγροτικού τομέα.

H σύσφιξη των σχέσεων του Aχμαντινετζάντ με τους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Aμερικής προκαλεί ανησυχία στην Oυάσινγκτον, που επίσης ανησυχεί για την «επιδημία» εθνικοποίησης των ενεργειακών πόρων. Xθες, η Oνδούρα, μία φιλική προς τις HΠA, αλλά φτωχή χώρα ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο των τερματικών σταθμών πετρελαίου από τις εταιρείες Exxon και Chevron στο πλαίσιο προγράμματος για τον έλεγχο της διανομής και την παροχή φθηνότερων καυσίμων.»

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 15/1/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: