29 Νοε 2010

Ζητήματα οργάνωσης


Ως γνωστό τα τμήματα του ΣΕΠΕ πάσχουν κυρίως από γραμματειακή υποστήριξη. Το καταλάβαμε αυτό έντονα τις μέρες των καταστάσεων αλλά δυστυχώς δε σταματάει εκεί. Εδώ και καιρό ο κύριος όγκος της δουλειάς των επιθεωρητών είναι διεκπεραιωτικός καθώς πρωτίστως διαχειρίζονται έγγραφα και δευτερευόντως συμβουλεύουν, παρεμβαίνουν και ελέγχουν την αγορά εργασίας.
Έγιναν πρόσφατα κάποιες μετατάξεις υπαλλήλων από το Ολυμπιακό Χωριό στο ΣΕΠΕ. (Αν δεν κάνω λάθος, 32 το σύνολο). Αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να ανακουφιστούν οι επιθεωρήσεις από κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες απασχολώντας τους νέους υπαλλήλους σε παρόμοιες θέσεις. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν από το να τοποθετηθούν στα τμήματα που έχουν τεράστια ανάγκη;
Μάθαμε ότι από το σύνολο αυτών των υπαλλήλων θα τοποθετηθούν δέκα άτομα στην κεντρική υπηρεσία του ΣΕΠΕ στη Δραγατσανίου. Προφανώς ο Ειδικός Γραμματέας έχει άλλη άποψη για τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΣΕΠΕ και έκρινε σκόπιμο να ενισχύσει τα πέριξ του γραφείου του αφήνοντας παρατημένα τα τοπικά τμήματα να βγάζουν καθημερινά το φίδι από την τρύπα.
Φυσικά δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Πιστός στα ίχνη των ένδοξων προκατόχων του ο Ειδικός Γραμματέας δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε επιθεώρηση ώρα αιχμής, έστω κι από περιέργεια. Από πού λοιπόν να γνωρίζει τι δεν πάει καλά; Πιστεύει απλά πως η επιθεώρηση αρχίζει και τελειώνει στα δελτία τύπου και στα στατιστικά στοιχεία και ότι το βασικό καθήκον των επιθεωρητών είναι να να συγκεντρώνουν ακατανόητα στοιχεία, που συνήθως δεν διαθέτουν, για να ικανοποιήσουν τη λόξα και την έμπνευση εκείνων που τα ζητάνε χωρίς να ξέρουν τι σημαίνουν.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο στην αγορά εργασίας και οι επιθεωρήσεις στερούνται βασικές προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθουν. Για την τριτοκοσμική κατάσταση δεν είναι αποκλειστικός υπεύθυνος ο Ειδικός Γραμματέας, αλλά δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια για να τη διορθώσει. Το αντίθετο μάλιστα, δείχνει να έχει άλλες προτεραιότητες λανσάροντας καινοτομίες τύπου στοχοθεσίας και άλλα μανατζερίστικα φούμαρα και επινοήσεις ανθρώπων που ουδεμία γνώση και επαφή έχουν με την καθημερινή πραγματικότητα της επιθεώρησης. Είναι δυσάρεστο σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις να διοικούμαστε από ανθρώπους τόσο κατώτερους των περιστάσεων. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον Ειδικό Γραμματέα… Η αποθέωση των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνιακής μπουρδολογίας αποτελεί παράδοση των πολιτικών μας ηγεσιών εδώ και πολλά χρόνια.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και είστε τυχεροί που έμεινε Ειδική Γραμματεία

Αν ήταν Γενική θα έπαιρνε και τους 33 στην ΚΥ...

αχαχαχαχαχα!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλά ότι είμαστε τυχεροί, είμαστε .... δεν το βλέπουμε κάθε μέρα;

Ανώνυμος είπε...

η αναλογια 1 προς 5 , δεν ισχυει?, δηλαδη θα επρεπε κανονινα να φυγουν 5 με συνταξη για να ερθει 1 με μεταταξη στο ΣΕΠΕ? ετσι δεν υπογραψαμε ?

Ανώνυμος είπε...

Iσχύει για τις ΝΕΕΣ προσλήψεις.

Εφ΄όσον μετατάσσεται προσωπικό από υπηρεσίες που το κωλοβαράνε σε μάχιμες δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ασφαλώς το μετατασσόμενο προσωπικό θα πρέπει να έχει αποδοχές σύμφωνες με την ΝΕΑ υπηρεσία.

βλέπε...Ολυμπιακή Αεροπορία κτλ

Ανώνυμος είπε...

kanena sef den tou pirane na tou mageireuei kiolas. nomizw oti metataxane kai ton lazarou apo to master sef.........afiste re paidia me olous tou karagiozides pou exoume mplexei tosa xronia pou to mono pou xeroun einai na xrisimopoioun tin arithmolagnia tous gia na apotelesei to propyrgio tis politiki tou kariera.

o enas itan mathimatikos, o allos o porche man kai twra irthe o ximikos na kanei tis enwseis alla den tou vgainei o typos\
den pane na pnigoun oi karagiozides

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε τελικα με την γενικη γραμματεια? αντιδρουν ακομα οι τεμπεληδες της πειραιως 40?