9 Ιαν 2011

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία

"Φορτώνουν και στους εργαζόμενους την εισφοροδιαφυγή

ΟΣΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ 400-500 ΕΥΡΩ - ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

...άλαλα τα χείλη των ασεβών!!!

και μια που ό,τι, και να ειπωθεί χαμένο παει,

μπας να περάσουμε στις πράξεις;



17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι σωστο να θεσπιστουν προστιμα και για τους εργαζομενους,,,,νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν ,,,και να βγαινουν συνεχεια λαδι. Ειδικα με το επιδομα ανεργιας ,,,το εχουνε ξεφτυλισει,,,,εγω δεν ειδα κανενα ΟΑΕΔ που ειναι και ελεκτικος μηχανισμος να κανει ελεγχους και να διασταυρωνει την ασφαλιση με αυτους που παιρνουν επιδομα ( ναι γινεται κι αυτο ,,,δεν εχει οριο το θρασος τους,,,δλδ δηλωνουν ανεργοι και τους κωλανε και ενσημα....ακομα και αυτο που ειναι χοντροτατο δεν μπορουν να το εντοπισουν ΙΚΑ και ΟΑΕΔ!!!)

θεωρω σωστο λοιπον το μετρο να υπαρχουν κυρωσεις και στους εργαζομενους για τις δικες τους ου ευκαταφρονητες πραξεις...

venceremos

Ανώνυμος είπε...

και κερατάδες και δαρμένοι...

Ανώνυμος είπε...

ναι καλα,,,υπαρχουν αλητες και αλητειες και το ξερετε πολυ καλα,,,,και ας μη παμε μακρια,,,κοιτατε ποσες φορες ειπατε ,,,ρε αμα υπηρχαν προστιμα για τους εργαζομενους επρπε να το παρει αυτος/η.

δλδ οι εργαζομενοι δεν κανουν παρανομιες? αυτο υποστηριζεις φιλε ανωνυμε?

irini είπε...

ας μη συγκρινουμε τα ανομοια φιλε venceremos
εμ εκβιαζονται οι εργαζομενοι εμ θα τους κοβουμε και προστιμο;;;

Ανώνυμος είπε...

ειρηνη ,,,,αυτο που ειπα πιο πανω το εχεις σκεφτει εστω και μια φορα? οτι δλδ υπαρχουν εργαζομενοι που θα πρεπε να ταρακουνηθουν λιγο?

και για το θεμα που αναφερεται επανω,,,το οτι φοροδιαφευγουν ,,,εσυ το ανεχεσαι ως φορολογουμενος ΔΥ που σου κοψανε και ενα σωρο χρηματα? εγω νευριαζω να σου πω την αληθεια...

venceremos

irini είπε...

για μένα υπάρχουν συνειδήσεις που πρέπει να ταρακουνηθούν και να αντιδράσουν

και δεν θεωρώ τα πρόστιμα λύση στο πρόβλημα της αγορας εργασίας πόσο μάλλον οταν καλουμαι να τα επιβάλλω στον πιο αδυναμο κρικο...

λεμε δηλαδη στους εργαζομενους, διαπραγματευτειτε, διεκδικήστε μόνοι σας τα νόμιμα, βγάλτε τα πέρα στη ζούγκλα και αν δεν τα καταφερετε εδω ειμαστε εμεις να σας βάλουμε και πρόστιμο!!!

Ανώνυμος είπε...

τα λες ομορφα,,,
εσυ θεωρεις σωστο ενας εργαζομενος να παιρνει ανεργια και να εργαζεται μαυρα κανα 6μηνο 9 μηνο ,,,η ακομα και να ασφαλιζεται παραλληλα? αυτος ο ανθρωπος δεν παρανομει?
θα του πουμε και μπραβο βρε ειρηνη?

V

Ανώνυμος είπε...

παιδιά έχουμε χάσει την μπάλα ..... νομίζω ....
που ζήτε εσείς που τα γράφετε αυτά;
ποιος εργαζόμενος τολμά σήμερα να πει όχι στον εργοδότη;

Ανώνυμος είπε...

Οι συνδικαλιστές μας τί κάνουν για το σχετικό θέμα; Ενημερώνονται, ενημερώνουν, συμμετέχουν, οργανώνονται;;;

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=49827030

Ανώνυμος είπε...

Να παρακαλέσω να δημοσιευθεί ως ξεχωριστή ανάρτηση το δημοσίευμα του έθνους; ευχαριστώ!

frank είπε...

Η βασική συνέπεια αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι να μην τολμάνε οι εργαζόμενοι να κάνουν καταγγελία με το φόβο ότι θα φάνε και οι ίδιοι πρόστιμο (άλλωστε δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις αν υπήρχε συμφωνία με τον εργαζόμενο για μαύρη εργασία ή όχι)

@venceremos
ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου για το θέμα του ΟΑΕΔ. Επίδομα ανεργίας παίρνει λιγότερο από το 15% των ανέργων, φαντάσου για τι ποσοστό ψευτοανέργων μιλάμε.

@ανώνυμος
ποστάρω το λινκ που έδωσες

Ανώνυμος είπε...

τι δεν καταλαβαινεις ακριβως φιλε μου φρανκ? το οτι λεω οτι οταν καποιος παρανομει πρεπει να τιμωρειται γι αυτη του την παρανομια?
οτι ερχοντε και νεες μειωσεις στι μισθο σου το καταλαβαινεις? το οτι καποιος το παιζει εξυπνος και ενω εργαζεται παιρνει και επιδομα ανεργιας το καταλβαινεις? το ποσοστο 15 % σου φαινεται πολυ μικρο?


μιλατε λες και δεν εχετε επαφη με την εργασια να δειτε κατι συμφωνιες που κλεινοντε μεταξυ των εργοδοτων και του εργαζομενου,,,,- μη με ασφαλιζεις για να παιρνω ανεργια...λεει ο κυριος εργαζομενος ,,,και μολις τα σκατωσουν τρεχουν στην επιθεωρηση και ζητουν την ασφαλιση τους,,,και ο αλλος εκβιαζει θα σε καρφωσω που επαιρνες επιδομα απο τον οαεδ...

τι να λεμε τωρα,,,
απλα πραματα,,,ο εργαζομενος βρισκεται σε μειονεκτικη θεση,,,αλλα δε μπορει να κανει και οτι γουσταρει ,,πως να το κανουμε,,,κι εμεις εργαζομενοι ειμαστε αλλα δεν κανουμε οτι γουσταρουμε,,,κανουμε τουμπεκι στις καθε μειωσεις,,,,κανουμε τουμπεκι στα τοσα προβληματα μας,,,,και τα ακουμε και απο ολους,,και απο τους εργαζομενους που κατ αυτους δεν κανουμε καλα τη δουλεια μας και τα χουμε καλα με την αργοδοσια,,,και απο τους εργοδοτες που λενε οτι μονο τους εργαζομενους υποστηριζετε,,,,

αφηστε το ψευτολαικισμο,,,και μιλαει η λογικη και το δικαιο,,,,

τα πραματα ειναι απλα,,,οποιος παρανομει ,,,ΔΕΝ πρεπει να παρανομει ,,,γιατι παρανομει εις βαρος μου και εις βαρος σου,,,

εγω δε το ανεχομαι,,,αμα εσυ το ανεχεσαι φιλε φρανκ,,,καλα θα κανεις να δηλωσεις στον οαεδ την προθεση σου να πληρωσεις εσυ απο το μισθο σου αυτους που το παιζουν μαγκες,,,γιατι με τα λογια ειμαστε αρχηγοι ολοι,,,,και ειδικα αμα πληρωνει το κρατος,,,αλλα το κρατος ειμαστε εμεις,,,γι αυτο γιναμε σκατα

venceremos

frank είπε...

καταλαβαίνω όλο και λιγότερο...ειδικά με αυτά που λες και το ύφος που τα λες

ο καθένας κάνει τις αξιολογήσεις του και ξεχωρίζει τα περισσότερο από τα λιγότερο σοβαρά. προφανώς εκεί διαφωνούμε

δεν πειράζει, καλή καρδιά.

πάντως αυτά περί ψευτολαϊκισμού να τα πεις σε άλλους. γιατί, δεν ξέρω αν το ξέρεις, το ΑΣΕ που παίρνουμε όλοι μας είναι εισφορές στον ΟΑΕΔ από εργοδότες κι εργαζόμενους που παρακρατάει το Υπουργείο. Συνεπώς, μάλλον εισπράτουμε από τον ΟΑΕΔ περισσότερα από όσα πληρώνουμε (που δεν πληρώνουμε τίποτα για την ακρίβεια)

αν το γεγονός ότι το σύστημα της συνδικαλιστικής συνδιαχείρισης που έχει επιβάλλει τέτοιου τύπου συναλλαγές δε σε ενοχλεί, αλλά αντίθετα εξοργίζεσαι επειδή μερικοί φουκαράδες εισπράτουν τα 4-5 ψωροκατοστάρικα από τον ΟΑΕΔ δουλεύοντας ανασφάλιστοι, ε τότε τι να πω...είναι προφανώς θέμα αξιολόγησης που είπα και στην αρχή

Ανώνυμος είπε...

φίλε μου εξοργίζομαι με το κάθε τι που σκοπό εχει την κλεψια,,,την ατιμια και ειδικα αν καποιοι υποστηριζουν την αποψη -ελα μωρε 4-5 κατοσταρικα,,, ψευτοφουκαραδες ειναι ,,,δε πανε να πιασουνε τους ταδε και τους αλλους,,,,,,(οταν ενας εργοδοτης παρανομει αυτα εκριβως λεει ,,,καλα εμενα πιασατε μονο ? γιατι ο αλλος ειναι ετσι κι ετσι ...να πατε εκει πρωτα και μετα σε μενα)

και ειδικα ετσι που μας καταντησανε η μια κοινωνικη ομαδα να τρωγεται με την αλλη,,,,,και ακομα πιο ειδικα οταν βλεπεις μπροστα σου να γινονται παρανομιες και κλεψιες και εσυ να εχεις μειωση μισθου ξανα και ξανα...εξοργιζομαι!



τα αλλα τα μεγαλα δε τα ξερω φιλε φρανκ,,,το θεμα μας ειναι τα προστιμα στους εργαζομενους;,,,ειπα λοιπον απο την αρχη οτι υπαρχουν περιπτωσεις στις οποιοες οι εργαζομενοι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ και καλα θα κανουν να ΠΑΨΟΥΝ να παρανομουν,,,ειμαι υπερ τη θεσπισης προστιμων σε περιπτωσεις που εργαζομενοι παρανομουν,,,αυτη ειναι η αποψη μου,,,,δυστχυως ή ετυχως δεν ξερω δεν εχω υποψιν μου αυτα που μου λες για συνδικαλιστικη συνδιαχειριση κλπ,,,,


εγω βλεπω οτι εχουν δοθει αρκετες απαντησεις σε αυτο το θεμα μεχρι τωρα,,,
αλλα κανεις συναδελφος δεν συμφωνησε μαζι μου στην κεντρικη ιδεα της αποψης μου που επαναλαμβανω ,,,αν ενας εργαζομενος παρανομει θα πρεπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να παρανομει,,,και αν αυτος ο τροπος που θα τον κανει να σταματησεις θα ειναι το προστιμο ,,,ναι να επιβληθει...

θεωρειτε κυριοι οτι ο εργαζομενος , στον ιδιωτικο τομεα ειναι πολιτης μια αλλης κατηγοριας στην οποια κυριαρχει η φτωχια,,,η κακομοιρια,,,η αδικια,,,,η εκεμταλευση,,,,και επιτρεπεται το ψεμα, η ασυνεπεια, η αλητεια, η κλεψια??? απο ποτε? απο ποτε εχει καποιος ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην κλεψια?απο ποτε το ελα μωρε 4-5 κατοσταρικα, ο κακομοιρης ειναι αποψη που πρεπει να χειροκροτησουμε ολοι? και ειδικα αν ο εργαζομενος ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ κανονικα ΚΑΙ περνει ΚΑΙ την ανεργια του!!!!?????) σας φαινεται σωστο αυτο? αν ΝΑΙ σεβομαι την αποψη σας...αλλα δε συμφωνω!

καποια πραγματα θελουν θαρρος και καλο ειναι να τα παραδεχεστε,,,εγω ξερω οτι μιλαω σε αριστερη κινηση,,,αλλα η επιθεωρηση εργασιας , ειναι απο μονη της αριστερη κινηση ετσι κι αλλιως με την ευρυτερη εννοια...

ααα και για το ΑΣΕ,,,ετσι θα τα μετραμε τωρα? θα λεμε οτι το μισθο που παιρνουμε το πληρωσε στην ΔΟΥ ενας φουκαρας με 5 παιδια που του βγαλανε το σπιτι στον πληστηριασμο?
τι με νοιαζει φιλε φρανκ απο που τα παιρνουνε για να βγαλουνε το ΑΣΕ? εγω το θεσπισα? εγω ειπα οτι θα γινεται ετσι? τι ειναι αυτο το υφος της συνενοχης που θες να νοιωσω?


φιλε φρανκ για να τελειωσω,,,δε συμφωνουν οι λογικες μας ,,,καλη καρδια,,,,μαλλον δεν ξερω αυτα που ξερεις εσυ,,,ευτυχως ή δυστυχως...εχω σχηματισει την αποψη μου βασει των εμπειριων που εχω αποκομισει,,,,και μου κανει εντυπωση που αλλοι συναδελφοι δεν αντιμετωπισαν περιπτωσεις που οι εργαζομενοι θα πρεπε να τιμωρηθουν για πραξεις τους…μαλλον ειμαι γκαντεμης και εχω πεσει σε παλιανθρωπους να τα βλεπω μονο εγω αυτά.



venceremos

frank είπε...

Δυστυχώς, η εφαρμογή των νόμων στην ωραία μας χώρα, ξεκινάει πάντα από τους πιο αδύναμους...κι εκεί σταματάει

ας μην το κουράσουμε άλλο το θέμα, καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην πράξη και το ξανασυζητάμε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε VENCEREMOS δεν γνωρίζω αν έχεις δουλέψει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα ώστε να γνωρίζεις εκ των έσω τις συνθήκες που επικρατούν. Αν ναι τότε μάλλον είχες εξαιρετικούς εργοδότες. Σε κάθε περίπτωση αυτά που υποστηρίζεις δε στέκουν. Και κερατάς λοιπόν και δαρμένος ο έργαζόμενος? Εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα? Ποιός έχει το πάνω χέρι στην εργασιακή σχέση ώστε να επιβάλλει τους όρους του? Λίγο Παγκάλειος μου φαίνεται η λογική σου.
Το πρόβλημα είναι ότι πρώτα αποδομούν τα εργατικά κεκτημένα δεκαετιών και μέτά στέλνουν και το λογαριασμό στον εργαζόμενο λεγοντάς του ότι φταίει εξίσου με τον εργοδότη. Αν νομοθετήσουν κάτι τέτοιο θα έχουν υπερβεί τα όρια της γελοιότητας.

Kon

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΚΟΝ

τα πραγματα ειναι απλα οπως τα ανελυσα,,,δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο και ειναι η αποψη μου,,,αν δεν συμφωνεις ειναι δικαιωμα σου ,,,το αν στεκουν η οχι ,,,αυτο ειναι αλλο θεμα,,,αποψη μου ειναι οτι στεκουν,,,κατι μου λεει οτι διαφωνουμε σε αυτο

φιλια πολλα
και βγαλτε τις παροπιδες

venceremos