15 Απρ 2011

Έκτακτη συνέλευση της ΟΣΥΠΕ 14.04.2011



Έγινε χθες στην αίθουσα Σαμαράκη η έκτακτη συνέλευση των μελών της ΟΣΥΠΕ. Η ΑΠ συμμετέχει στην ΟΣΥΠΕ με δύο σύνεδρους, εγώ είμαι η μια από αυτούς ή για την ακρίβεια αυτές.

Ζητώ από την αρχή συγγνώμη που θα μεταφέρω τα γεγονότα συνοπτικά και αποσπασματικά. H συνέλευση ξεκίνησε στις 9:30 και τελείωσε στις 7, ήταν εξαντλητική και συνεχίζω να είμαι εξαντλημένη.

Κεντρικά ζητήματα ήταν «το νομοσχέδιο ή αναμόρφωση παραμόρφωση» και οι σχέσεις των μελών της ΟΣΥΠΕ… αυτό τώρα στο περίπου …

Τα γνωστά ειπώθηκαν ότι παρ΄ όλο που συμφωνούμε διαφωνούμε ή το ανάποδο ….

Ειπώθηκαν και τα καινούργια (γιατο σύλλογό μας καινούργια πάντα) πράγματα για τα μπλογκ για τα ανώνυμα σχόλια ….κλπ Κάποια μέλη της ΟΣΥΠΕ ενοχλήθηκαν πολύ από ένα σχόλιο ενός αγνώστου (αν ο άγνωστος φταρνιζόταν χθες τώρα ξέρει το γιατί) σε ένα μπλογκ που χαρακτήριζε τα μέλη της Ομοσπονδίας ως λ-για . Απείλησαν τους διαχειριστές με μηνύσεις …και άλλα τέτοια φοβερά. Πολύ μα πάρα πολύ κουβέντα για τα μπλογκ γενικά. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά αλλά μπορεί και για αυτό το θέμα να συζητήσαμε και την περισσότερη ώρα.
Ειπώθηκαν πολλά για κινδύνους διάσπασης κλπ
Ζητήθηκε από όλους τους συνέδρους να πάρουν θέση για τη συνάντηση που οργανώθηκε από την πολιτική ηγεσία στα γραφεία του ΣΕΒ με επιθεωρητές και επιχειρηματίες . Η πλειοψηφία το κατήγγειλε και η ΑΠ επίσης.
Η ΑΠ πρότεινε να πάρουν θέση όλοιοι σύνεδροι για τη γνωμάτευση του ΣΚΕΕΕ για την αύξηση των ελέγχων από 7 σε 12 και να πάρουμε μιαν απόφαση ότι το θεωρούμε ως ανεφάρμοστο . Εδώ είχαμε ομοφωνία. Ομοφωνία είχαμε επίσης και στα σημεία του νομοσχεδίου που πρέπει να αποσυρθούν ή αλλαχθούν, και είναι τα εξής: κάπνισμα, πειθαρχικός έλεγχος, αποσαφήνισητης συμφιλιωτικής διαδικασίας, άμεση επιβολή προστίμων, αποστολή επιθεωρητώνανα την επικράτεια, πρόστιμο στον εργαζόμενο, κλπ

Ψηφίστηκε ως θέμα ότι η συνέλευση αναγνωρίζει και σέβεται (κάτι τέτοιο περίπου) τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων…. «Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την ημερομηνία που θα προκυρήξει απεργία η ΑΔΕΔΥ (εντός Μαίου 2011) με παράλληλη δυναμική προώθηση των αιτημάτων του χώρου μας.
Την ημέρα της ανωτέρω απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή στην είσοδο του Υπουργείου και πορεία σύμφωνα με την πορεία της ΑΔΕΔΥ.
Επίσης,αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών οργάνων θα βρίσκεται στην Βουλή κατά τις εργασίες ψήφισης του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις».
Το έκτακτο συνέδριο σέβεται και αναγνωρίζει την αυτόνομη λειτουργία των πρωτοβάθμιων οργάνων και τις αποφάσεις τους που αναφέρονται σε διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
η πλειοψηφία το ψήφισε δηλ όλοι πλην της ΑΠ που έδωσε λευκή ψήφο. Σεβόμαστε τα αυτονόητα ;: εμείς στηρίζουμε ηθικα αλλά και όπου μπορούμε και αν μπορούμε πρακτικά τους συναδελφους. Υστερα στο σκέλος της συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή του δευτεροβαθμιου μας οργάνου στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για ξεχωριστές κινητοποιήσεις για τα αιτήματα μας.

Ψηφίστηκε ότι αναγνωρίζουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών συλλόγων της ΟΣΥΠΕ . Η τελική διατύπωση όπως καταγράφηκε στα πρακτικά ήταν "Το έκτακτο συνέδριο να στηρίξει την ενότητα και τη συνέχεια της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. καθώς και την αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της." Η πλειοψηφία το υπερψήφισε, η ΑΠ όχι δηλ. λευκή ψήφος. Η αλληλεγγύη και η ενότητα δεν είναι λόγια είναι πράξεις.
Α!! θέσαμε σε ψήφιση την πρόταση μας όπου είναι:
1. Διακοπή κάθε διαδικασίας ελέγχου, αποστολής στατιστικών στοιχείων και εισηγήσεων-επιβολών-βεβαιώσεων προστίμων. 2.Προχωράμε σε στάση εργασίας την από 7:30 μέχρι 11:00 και συμβολική κατάληψη του Γραφείου τουΕιδικού Γραμματέα στον πέμπτο όροφο της Δραγατσανίου 8. Την ίδια ημέρα καλούμετα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου στις 10:00 προκειμένου να ενημερώσουμετους πολίτες., ότι τα αιτήματά μας δεν είναι οικονομικά. Το μόνο που ζητάμε είναι επαρκείς συνθήκες για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Και αυτό δεν αφορά μόνο εμάς αλλά το σύνολο των εργαζομένων. Ζητάμε την κατανόηση και συμπαράστασή τους. Πήρε μόνο τις δικές μας ψήφους!!!

10 σχόλια:

Ντάνης Αθανάσιος είπε...

to πλήρες κείμενο του ψηφίσματος αναρτήθηκε http://www.osype.gr

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ευχαριστώ συνάδελφε για την ενημέρωση!!

Στο λεκτικό είχαμε και έχουμε κάποια απόσταση...

viernes είπε...

Τα παρακάτω έγραψα στο blog του Συλλόγου Βορείου Ελλάδας, αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει και εδώ, δε με πειράζει. Έγραψα : "Συγνώμη που παρεμβαίνω παρ' ότι ανήκω στον κάτω Σύλλογο αλλά τι σχέση έχει το ψήφισμα της ΟΣΥΠΕ με τις γενναίες αποφάσεις που πήρατε στη συνέλευση της 12-04-11 ; Γιατί οι σύνεδροι από τη Βόρεια Ελλάδα δεν ψήφισαν ούτε καν την πρόταση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας για κινητοποιήσεις αφού είστε ήδη σε κινητοποιήσεις ; Τι έγινε το σημείο 5-6-7 της απόφασης της συνέλευσης σας ; Σύγνωμη και πάλι απλά δεν καταλαβαίνω ..."

viernes

Ανώνυμος είπε...

η πλειοψηφια των υπαλληλων του υπουργειου εχω την εντυπωση οτι εχουν προσληφθει εκτος διαγωνισμων ΑΣΕΠ και αυτος ειναι ο κυριος λογος που αντιδρουν σε καθε μεταρυθμιστικη ενεργεια.Ειναι βολεμενοι υπαλληλοι και πελατες-κοματοσκυλα των πολιτικων που τους διορισαν. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το πενιχρο ελεγκτικο επιδομα του ΣΕΠΕ (κατι ψιχουλα δηλαδη) , η καρεκλα τους, η προωθηση της πολυνομιας που δυσχαιρενει την ζωη των πολιτων κ των επιχειρησεων και η οργανωση του υπουργειου στα προτυπα των αφρικανικών δομων διοικησης.

Ανώνυμος είπε...

Παραβρέθηκα στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης και έχω να παρατηρήσω τα εξής΅
1. Η πλειοψηφία του ΔΣ δεν στήριξε τις κινητοποιήσεις για τα κακώς κείμενα του σχεδίου νόμου δίχως να δώσει έστω μια υποτυπώδη εξήγηση.(όλο λάδι - λάδι και από τηγανήτα τίποτα)
2. Οι συνάδελφοι του Υπουργείου και της ΚΥ του ΣΕΠΕ επίσης δεν στήριξαν τις προτάσεις για κινητοποίηση αφού το σχέδιο νόμου δεν τους "αγγίζει" και βλέπουν δικαιολογημένα καχύποπτα τον Παγκάλειο διαχωρισμό "μάχιμων" και "τεμπέληδων"
3. Η διαφωνία αποκάλυψε και το χάσμα "γενεών" όσον αφορά την των πραγμάτων προσέγγιση
4. Το τραγικότερο όλων όμως είναι ότι ο ίδιος ο κλάδος των Επιθεωρητών Εργασίας δε στήριξε είτε με την απουσία του, είτε με την αρνητική του ψήφο στο βαθμό που έπρεπε τη σωστή κατά τη γνώμη μου άποψη για κινητοποιήσεις.
Ίσως σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι υπερπροβλήθηκαν ή και διαστρεβλώθηκαν θέσεις συναδέλφων οι οποίοι καταφέρονταν κατά του Συλλόγου.
Το ερώτημα που τίθεται σε όσους υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός Συλλόγου επιθεωρητών Εργασίας είναι κατά πόσο ευνοεί η πολυδιάσπαση στην παρούσα φάση και κατά πόσο ακόμη και αν πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα θα προσέλκυε ικανό αριθμό επιθεωρητών εργασίας.
Γιατί και το κλίμα φαινόταν ευνοϊκό πρίν την ψηφοφορία αλλά στην κρίσιμη στιγμή πολλά χέρια δεν υψώθηκαν.

Kon

Ανώνυμος είπε...

Φίλε kon βάζεις τα πράγματα σε σωστή βάση, στα περισσότερα σημεία συμφωνώ μαζί σου καταρχήν οι τοποθετήσεις σου στα 1, 2,3 και στο 4 δίνουν και την απάντηση στο ερώτημα γιατί υποστηρίζεται η δημιουργία ενός νέου συλλόγου. Στον υπάρχον σύλλογο απλά δεν νοιώθουν να εκπροσωπούνται…. πολλοί εκ των συναδέλφων
Το ζήτημα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που έρχονται δεν είναι να στηθούν νέοι σύλλογοι είναι να υπάρξουν σύλλογοι με αρχές. Το ζήτημα δεν είναι μόνο πως θα μοιραστούν τα ψίχουλα μεταξύ σεπε και υπουργείου αλλά πως με ότι έχουμε θα κάνουμε καλύτερες υποδομές……
Η άποψή μου είναι ότι το σωστό θα ήταν να υπάρχουν ξεχωριστοί σύλλογοι ή συλλογικά όργανα για το ΣΕΠΕ και την κεντρική υπηρεσία … χωρίς αυτό να αλλάζει όλα τα άλλα ας πούμε σύλλογος υπαλλήλων ΣΕΠΕ (όλοι μαζί βόρειοι νότιοι τεχνικοί) και σύλλογος υπαλλήλων κεντρικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια μια ομοσπονδία συλλόγων και αυτό ..
για μένα είναι θέμα εμπιστοσύνης …. βόρειοι και νότιοι είναι χαζά διλλήματα
Τι να σου πω ….. και εγώ πιστεύω ότι στην παρούσα φάση θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε για χίλιους και έναν λόγους. Το πάρεις την απογοήτευση των συναδέλφων και να την υψώσεις στο τετράγωνο είναι ένα πραγματικό θέμα κάτι σαν άδειασμα και αυτό είναι που ένοιωσα στη συνέλευσή μας ….
το τίποτα ……

Ανώνυμος είπε...

«Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την ημερομηνία που θα προκυρήξει απεργία η ΑΔΕΔΥ (εντός Μαίου 2011) με παράλληλη δυναμική προώθηση των αιτημάτων του χώρου μας.

χμμμ.

δεν καταλαβαινω γιατι συγχεουμε την απεργια της ΑΔΕΔΥ με τα δικα μας αιτηματα.

παραδειγμα, εχουμε ενα γαμο (απεργια ΑΔΕΔΥ)ειμαστε ολοι καλεσμενοι, και καποιος απο τους καλεσμενους εχει γενεθλια (τα αιτηματα των υπαλληλων του ΣΕΠΕ). Δεν νομιζετε οτι το γεγονος του γαμου υπερκαλυπτει τα γενεθλια καποιου?

Δεν θα πρεπε να διεκδικουμε ΜΟΝΟΙ μας καποια πραγματα που βλαπτουν εμας?

δεν καταλαβαινω.

οσον αφορα τις προκλητικες δηλωσεις που καταδικασε η ΟΣΥΠΕ.

συμφωνω μαζι τους. Η ελευθερια εκφρασης θα πρεπει να διεπεται και απο καποιους κανονες ευπρεπειας.Ισως ομως ειναι αφορμη , να σκεφτουμε ολοι αν προκαλουμε τετοιες εκφρασεις ή τετοιες αντιδρασεις με τις πραξεις μας ή τη σταση μας.

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο του συναδέλφου Kon και με το αμέσως επόμενο. Μετά, όμως, από την συνέλευση της ΟΣΥΠΕ και τις αποφάσεις που έλαβαν έχω την αίσθηση πως τίποτε δεν θα γίνει. Ο καιρός θα περάσει, οι ισορροπίες θα διατηρηθούν, η απογοήτευση θα μεγαλώνει αλλά θα υπολανθάνει με ορισμένες κινήσεις εκτόνωσης. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά πιστεύω πως αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, τότε μετά από 13 χρόνια θα ξανασυζητάμε για τα ίδια ακριβώς πράγματα, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να διαψευστώ αλλά δεν ξέρω πλέον αν θα γίνει κάποια κίνηση προς την ίδρυση Συλλόγου Επιθεωρητών, είτε από εδώ είτε από Β. Ελλάδα, τουλάχιστον, πλέον, δεν έχω αυτήν την αίσθηση.

Ανώνυμος είπε...

ASXETO , ALLA SXETIKO,

DIABASTE KAI UOGRAPSTE

http://www.elegr.gr/index.php

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο venceremos. Κάνουμε μνημόσυνο και όχι γενέθλια (γιατί περί μνημοσύνου πρόκειται) με ξένα κόλλυβα.
Για άλλη μια φορά δεν θα μας ακούσει κανένας γιατί θα είμαστε στην “ομπρέλα” της ΑΔΕΔΥ.
Χαμστερ