7 Ιουν 2011

Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 09.06.11

Εικοσιτετράωρη απεργία σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και τετράωρη στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα εκδηλώνεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «όχι δεν πουλάμε».


Στο δημόσιο τομέα η στάση εργασίας θα εκδηλωθεί από τις 11.00 μέχρι την λήξη του ωραρίου, ενώ ειδικώς για τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει προγραμματισθεί στάση εργασίας στον ΟΑΣΑ (λεωφορεία) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από την 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Και στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μόνο το πρωί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι δύο οργανώσεις διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 πλατεία Κλαυθμώνος επισημαίνοντας πως αντιδρούν στην «αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική» και στις «εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας που στοχεύει στην διασφάλιση των δικών τους συμφερόντων και κερδών προωθώντας τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».


Πηγή: Το βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: