8 Ιουν 2011

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΕΣ» ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Για δεκατέσσερις ημέρες πολίτες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται στις πλατείες διαδηλώνοντας την αγανάκτηση τους για την πορεία της χώρας. Η συνηθισμένη κριτική που γίνεται στο κίνημα των «αγανακτισμένων» είναι ότι στερείται στόχων και προτάσεων. Ίσως και να είναι δίκαιη αυτή η κριτική ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι από αυτό το αδιαμόρφωτο κίνημα ήδη προβάλλονται κάποιες αδιαπραγμάτευτες αρχές :

            ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Καθολική είναι η απαίτηση για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που σημαίνει ότι τη δημοκρατία την ασκούν (και την προασπίζονται, να θυμίσω) οι πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι και απαιτούν από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους να εφαρμόζουν το πρόγραμμα και τις θέσεις που εξέφρασαν όταν ζητούσαν την εκλογή τους. Ενώ, σε περίπτωση, που η αλλαγή των συνθηκών, νέα δεδομένα, αναπάντεχες εξελίξεις απαιτούν την τροποποίηση της ασκούμενης πολιτικής αυτή πρέπει να έχει εκ νέου την έγκριση του κυρίαρχου λαού, των πολιτών αυτής της χώρας.

Αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή  των παραπάνω είναι η πραγματική ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, που σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν ουσιαστική πληροφόρηση για τις συζητήσεις, τις αποφάσεις και τις επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων, χωρίς διπλές ατζέντες, κρυφά χαρτιά, πιστόλια πάνω στο τραπέζι και άλλα που συσκοτίσουν την πραγματική κατάσταση και τρομοκρατούν τον πολίτη.

Ουσιαστική όμως αλλαγή στην πορεία αυτής της χώρας θα επέλθει μόνο αν οι σχέσεις μεταξύ μας και οι σχέσεις μεταξύ των αντιπροσωπευόμενων και αντιπροσώπων χαρακτηρίζονται από ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς δωροδοκίες, χωρίς την καλλιέργεια του φόβου, χωρίς ανίερες συμμαχίες και κυρίως με σεβασμό στην  προσωπικότητα του άλλου και τα δικαιώματα του.

Και ενώ παρακολουθούμε εμείς και όλος ο κόσμος, αυτούς τους ανθρώπους να συνδιαμορφώνουν αυτές τις απλές αλλά τόσο ουσιαστικές αρχές στις πλατείες αυτής της χώρας, υπάρχουν κάποιες άλλες «πλατείες» που συνεχίζουν να κινούνται σαν τίποτα να μην άλλαξε. Συνεχίζουν να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν χωρίς να ενημερώνουν αυτούς που τους εξέλεξαν. Καλυπτόμενοι πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες και νομικίστικες διατυπώσεις δε ζητούν καν τη γνώμη εκλεγμένων αντιπροσώπων. Προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις και τα προνόμια τους, δε διστάζουν να αφήνουν μετέωρες απειλές, να καλλιεργούν το φόβο, να απομακρύνουν όσους τους αμφισβητούν και να εναγκαλίζονται άλλους, πολλές φορές άσχετους με αυτούς που πραγματικά υποτίθεται ότι εκφράζουν. Και κυρίως συνεχίζουν να μεταχειρίζονται τους ίδιους τους συναδέλφους τους χωρίς τον απαιτούμενο σεβασμό, την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε κάθε άνθρωπο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΙΑ, ΓΥΜΝΟΣ ….

4 σχόλια:

Neotera είπε...

http://neotera.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Μια και η παραπάνω δημοσίευση αναφέρεται σε περίεργους εναγκαλισμούς, ισχύει όντως η πληροφορία ότι στην "αγαπητή" μας Ομοσπονδία τη θέση του Συλλόγου Επιθεωρητών Βορείου Ελλάδος (εν συντομία) πήρε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νέας Γενιάς ?

Ανώνυμος είπε...

ναι ισχύει αλλά δεν το έχουν ανακοινώσει επίσημα

viernes είπε...

Γιατί άραγε ? Τι φοβούνται ? Μήπως την αντίδραση των επιθεωρητών ?