6 Ιουν 2011

H πλατεία ήταν γεμάτη !!!


Σήμερα για 12η μέρα ένωσαν τις φωνές τους οι αγανακτισμένοι  πολίτες σε πολλές πλατείες της χώρας !!!!

Είμουν και γω εκεί και με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι οι έλληνες της πλατείας Συντάγματος έχουν αφήσει πίσω τους, πολλά από τα ελαττώματα των συμπατριωτών μας. Είναι ευγενικοί ο ένας με τον άλλον, δε σπρώχνουν μαζεύουν τα σκουπίδια τους, επικοινωνούν και σέβεται ο ένας τον άλλον. 
 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μιά απορία: Χτες κατέβηκαν Σύνταγμα πάνω από 300.000 πολίτες και πολλες ακόμα χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Αραγε πόσοι χρειάζονται για να καταλάβουν κάποιοι ότι η πολιτική του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού της στο όνομα της "αποφυγής της χρεωκοπίας" δεν είναι ανεκτή πια από το λαό και να την αλλάξουν ή να παραιτηθούν;;;;;;

ΥΓ : Εκτός αν νομίζουν ότι οι χιλιάδες παλάμες που σηκώνονται με ανοιγμένα τα πέντε δάκτυλα είναι για να τους χαιρετήσουν...

Ανώνυμος είπε...

Εχω συμμετάσχει σε αρκετές από τις συνελεύσεις της πλατείας και θεωρώ ότι εκεί στην πλατεία Συντάγματος κάτι καινούργιο γενιέται. Με πολλά όμορφα στοιχεία - αλλά και κάποια προβληματικά.

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους να περάσουν μια βόλτα από την πλατεία να δουν -και να συμμετάσχουν- σε μια καινούργια συλλογικότητα. Είναι μια σημαντική εμπειρία που κάποιες στιγμές της βοηθάνε να ξαναβρούμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας .
(Όπως για παράδειγμα χτες, που εν μέσω μιας τεράστιας λαικής συνέλευσης που απλωνόταν σε όλη την πλατεία, έγινε απευθείας σύνδεση με τη συγκέντρωση στη Μαδρίτη και είδαμε ζωντανά να μας απευθύνουν χαιρετισμό οι Ισπανοί!)

Για όποιον-α θέλει να ενημερωθεί υπάρχει και το σάιτ :
'real_democracy.gr'.