29 Νοε 2011

27η μέρα απεργίας για την Ελληνική Χαλυβουργία

Στην 27η μέρα βρίσκονται σήμερα οι 400 απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Η απεργία τους ξεκίνησε την πρώτη Νοέμβρη, όταν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου απέρριψαν τις προτάσεις της εργοδοσίας για 5ωρη ημερήσια εργασία με μείωση κατά 40% των αποδοχών τους ή απολύσεις 180(!) εργαζομένων.
Η απόρριψη της εργοδοτικής πρότασης εξόργισε την ιδιοκτησία, η οποία προχώρησε σε μια τρομοκρατική κίνηση με απολύσεις 34 χαλυβουργών. Σημειώνουμε, όμως, ότι σ’ αντίθεση με τους εργαζόμενους στον Ασπρόπυργο, οι εργάτες του εργοστασίου του Βόλου, μετά από εισηγήσεις και πιέσεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αποδέχτηκαν τις εργοδοτικές προτάσεις, να εργάζονται σύμφωνα με τα νέα εργασιακά πλαίσια της εργοδοσίας, αναπληρώνοντας σε κάποιοι βαθμό την απώλεια παραγωγής του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.
Σημαντικό στοιχείο της κινητοποίησης των χαλυβουργών είναι η πρωτοφανής αλληλεγγύη και ενεργή συμπαράσταση με φυσική παρουσία και τρόφιμα από τους εργαζόμενους και καταστηματάρχες στο Θριάσιο Πεδίο, αλλά και από σωματεία και εργαζόμενους όλης της Ελλάδας.

Πηγή: Η Εποχή 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην κατοχή στην Μαγνησία είχαν σηκώσει αυστριακή σημαία για να δείξουν οτι είναι φίλοι των γερμανών.Η ιστορία επαναλαμβάνεται!!!