9 Ιαν 2012

Περί στόχων ...... και αστοχιών

Μας ήρθε πάλι να συμπληρώσουμε τα έντυπα  για τη στοχοθεσία. Να  μετρήσουμε τα αμέτρητα, να μετρηθούμε βρε αδελφέ να μετρηθούμε.................. Δεν ξεκινάμε λέω εγώ το μέτρημα από τα πορτοφόλια μας που θα είναι και άδεια και έστι θα βγάλουμε άμεσα ασφαλή και μετρήσιμα (κυρίως) αποτελέσματα.
ΕΡΩΤΗΜΑ Γιατί η παροχή έγγραφων ή προφορικών πληροφοριών δεν μετριέται στους στόχους του ΣΕΠΕ αφού σύμφωνα με το 2 παρ. 1. του Ν. 3996/11:
"Έργο του Σ.ΕΠ.Ε. είναι η ............................ καθώς και η παροχή πληροφοριών σε εργαζόμενους και εργοδότες σχετικά με τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την τήρηση των κείμενων διατάξεων";

Τι έγινε, χάθηκαν στη μετάφραση οι πληροφορίες; να τις κόψουμε; Έπαψε να είναι η παροχή πληροφοριών σε εργαζόμενους και εργοδότες ένα βασικό έργο του ΣΕΠΕ : .... Από ότι ξέρω εγώ  ο κάθε επιθεωρητής διαθέτει πάνω από 80% του εργασιακού του χρόνου στο έργο αυτό.  Καλά χάθηκαν και πλήθος άλλων ... αρμοδιοτήτων ....... τα πρωτόκολλα τα πολλά κλπ ……. αλλά πες που δεν λες

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο τους αρμόδιους συναδέλφους ....  να ρωτήσω το πως και το γιατί ....  Η απάντηση που πήρα από δύο από τους 3 "συναδέλφους" που σχεδίασαν αυτό, το αυτό, είναι ότι η παροχή πληροφοριών στους πολίτες είναι μη μετρήσιμος στόχος......... δεν παρέχει ασφαλή νούμερα .....  και για αυτό δεν το  έβαλαν καθόλου μέσα .......  Το 2012 η παροχή πληροφοριών μη μετρήσιμος  ποσοτικά στόχος ..... να γελάσω τώρα;  ..... που τις δίνουμε τις πληροφορίες ....... 
τεσπα αλλά ακόμα και στην περίπτωση που δεν είναι ποσοτικά μετρήσιμος ....ο στόχος παύει να είναι στόχος; 

Είναι τελικά σημαντικό να φτιαχτούν οι στόχοι σε σχέση με τη δουλειά μας ή να φτιάξουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με τους στόχους;

Ενημέρωση:10.01.2012

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ 3 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΜΕ 19000 ΚΑΤΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟ 2011
ΜΕ 11000 ΚΑΤΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟ 2011
ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2500 (Χ 4 ΤΡΙΜΗΝΑ =10000)
ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟ 2011
ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 3 ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 2ΜΗΝΟ)
ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ,ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ,ΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΜ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ , ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ,ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ,ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ 500 ΕΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 900 - 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΙΨΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ...

Ανώνυμος είπε...

υπομονή έρχεται το πληροφοριακό σύστημα και θα λυθούν τα χέρια σας .......

Ανώνυμος είπε...

πούντο καλέ??

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά : στην ελλάδα (και όχι μόνο) της τρόικας και των μνημονίων σημασία έχουν οι αριθμοί:να μειωθεί το έλλειμα 5%, το χρέος 10% να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα 15%, να μειωθούν τα έξοδα 20% και πάει λέγοντας. Τώρα αν ο κόσμος πεινάει, δεν έχει στοιχειώδεις δημόσιες υπηρεσίες, δεν έχει ζωή, είναι μη μετρήσιμοι παράγοντες.
Αλλα και μετρήσιμοι να είναι, δεν είναι για αυτούς τίποτα άλλο από αριθμοί, " statistics". Οπως για κάποιους είναι αριθμοί οι 300.000 νεκροί στο Ιράκ, καιτα εκατομμύρια που πεθαίνουν από πείνα και πολέμους.
Πάρτε το χαμπάρι παιδιά: Για αυτούς και τα αφεντικά τους δεν είμαστε παρά αριθμοί στην οθόνη του υπολογιστή τους...

Αφιερωμένο στον προηγούμενο που μίλησε για τα στατιστικά του ΣΕΠΕ καθώς και όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν χαρτί, μελάνι για το φωτοτυπικό , κονδύλια καθαρισμού,και τώρα πια ουτε χρήματα να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Αλλά επιμένουν να εξυπηρετούν χιλιάδες συμπολίτες τους και να υπερασπίζονται τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν, εν μέσω άπειρων γραφειοκρατικών διεκπεραιώσεων.

Νούμερα είμαστε παιδιά στην οθόνη του υπολογιστή τους και νούμερα θα μείνουμε.

Εκτός αν αποφασίσουμε κάποια στιγμή να τους πάρουμε με τις πέτρες και να τους φέρουμε κολλάρο τις οθόνες...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

να πω ότι είμαστε νούμερα για την Τρόικα ναι να πω ότι είμαστε για τους διευφαρμένους πολιτικούς μας ναι και πάλι .... Όταν όμως μας αντιμετωπίζουν έτσι και "συνάδελφοι" που απλά έτυχε να υπηρετούν σε 'αλλη υπηρεσία ε τότε απογοητευομαι

Ανώνυμος είπε...

Η ενασχόληση των Επιθεωρητών Εργασίας με γραμματειακά καθήκοντα δεν φαίνεται πουθενά και ούτε ενδιαφέρει κανέναν από την Κεντρική Υπηρεσία. Είναι νεκρός χρόνος.
Από την άλλη, οι μετατάξεις από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, που θα κάλυπταν όλες τις γραμματείες, πηγαίνουν με ρυθμό χελώνας.
Και τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι δεν έχουμε κουτάλια...

Μάλλον κάτι άλλο "παίζει" αγαπητοί συνάδελφοι.

Μάλλον έχουν άλλους σκοπούς...

Ανώνυμος είπε...

κανενα νεο συνδικαλιστιο υπαρχει? τι γινεται με τα εξοδα κινησης και το 20%των προστιμων

Ανώνυμος είπε...

συνδικαλιστικό νεο?

το πολύ πολυ κανενας νεος συλλογος για να παρουν την συνδικαλιστικη ιδιοτητα καμια 10αρια ακομη

χαχαχα