13 Σεπ 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ



Πραγματοποιήθηκε εχθές 12-9-12 η προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους διευθυντές και τμηματάρχες, νομού Αττικής, του Σ.ΕΠ.Ε. Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός εργασίας καθώς και ο απερχόμενος ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε.
            Κατόπιν κάποιων προκαταρκτικών εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων μεταξύ του υπουργού και του ειδικού γραμματέα, η συνάντηση ξεκίνησε με τον υπουργό να περιγράφει, τοποθετούμενος πολιτικά βέβαια, την οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας και το ρόλο του υπουργείου μας στους εθνικούς στόχους που έχουν τεθεί (από την τρόικα προφανώς). Εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του Σ.ΕΠ.Ε. από την πολιτική ηγεσία ενώ αναφέρθηκε στη θωράκιση του με νομοσχέδιο που σύντομα θα είναι έτοιμο, στην υλικοτεχνική του ενίσχυση με υπηρεσιακά οχήματα κλπ και στην γενικότερη (για πολλοστή τα τελευταία χρόνια φορά) αναβάθμιση του Σώματος. Τόνισε ότι θα υπάρξει πολιτική μηδενικής ανοχής προς τους παραβάτες εργοδότες, ειδικά σε όσους απασχολούν παράνομους αλλοδαπούς, ενώ ιδιαίτερα επέμεινε στην ανάγκη κλεισίματος επιχειρήσεων προς παραδειγματισμό όλων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, όπου η εργατική νομοθεσία έχει σε μεγάλο βαθμό απλουστευτεί (ένας ομολογουμένως πολύ κομψός ορισμός) δεν νοείται εργοδότης να παρανομεί. Κατέληξε, δε, δηλώνοντας ότι το Σ.ΕΠ.Ε. θεωρείται η αιχμή του δόρατος για την ελληνική κοινωνία.
            Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος σε εφτά συναδέλφους οι οποίοι εκθέσανε κυρίως θέματα υποστελέχωσης, αναφέρθηκαν στην σχεδόν ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών, στην έλλειψη κινήτρων αλλά και βασικών προϋποθέσεων εργασίας (έξοδα κίνησης, υπερωρίες), στον ισοπεδωτικό καθορισμό στόχων προς επίτευξη ενώ ζητήθηκε να αποσαφηνιστεί και το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού, της συγχώνευσης υπηρεσιών, τυχόν απολύσεων κλπ.
            Ο υπουργός επανέλαβε το τρίπτυχο αναβάθμιση – θωράκιση – ενίσχυση ενώ ως προς το τελευταίο θέμα δήλωσε ότι είναι μεν αναπόφευκτο να υπάρξει αξιολόγηση του προσωπικού, αλλά σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα παρθεί από το υπουργείο (οπότε όσοι διαθέτουν τις κατάλληλες γνωριμίες ας ξεκινήσουν από τώρα προεργασία). Τέλος, επανέλαβε την προτροπή για κλείσιμο επιχειρήσεων και υποσχέθηκε ότι πλέον θα καθιερωθούν συχνές παρόμοιες συναντήσεις καθώς θεωρεί  ότι το Σ.ΕΠ.Ε. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του υπουργείου.
            Έπειτα από το παραπάνω ειδησεογραφικό κομμάτι παραθέτουμε για τους ανυποψίαστους και μια απλή μετάφραση των δηλώσεων του υπουργού:
            Γερά παλικάρια μου, εμπρός να σώσουμε τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η λέξη φιλότιμο. Σύμφωνα με τον ανύπαρκτο σχεδιασμό του υπουργείου και βάσει του σκιώδους συντονισμού των υπηρεσιών θα πρέπει να βγείτε να κλείσετε επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες, μάστιγα της κοινωνίας. Τώρα αν δεν ξέρετε να ελέγχετε έγγραφα αλλοδαπών, αν δεν σας έχει ενημερώσει κανείς για τον τρόπο που θα κλείσετε τις επιχειρήσεις, αυτό είναι άλλο θέμα. Αν εν τω μεταξύ κάποιος από εσάς στην γενναία αυτή προσπάθειά του καταλήξει φυλακή ή φάει τα επόμενα χρόνια καταθέτοντας σε ΕΔΕ και παράλληλα καταθέτοντας και το μηνιάτικό του κατευθείαν σε δικηγόρους, μην πτοηθείτε, δείτε το σα μια θυσία που γίνεται για το καλό του τόπου. Εξάλλου θα υπάρχει και η αμέριστη ηθική συμπαράσταση του υπουργείου την οποία πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει με βαρυσήμαντες δηλώσεις του επιδείξει όποτε τέθηκαν παρόμοια ζητήματα. Πάρτε λοιπόν τη σφεντόνα σας και ορμίστε στον πόλεμο ενώ εμείς θα απολαμβάνουμε από ψηλά το φαιδρό θέαμα που θα προσφέρετε. Η ανταμοιβή σας θα είναι μια θέση στο πάνθεον των ηλιθίων του υπουργείου. Βοήθειά σας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσια η μετάφραση της τοποθέτησης του Υπουργου. Πράγματι αυτό εννοεί ο ποιητής, άλλα το λέει με ξύλινη γλώσσα!

Ανώνυμος είπε...

Πήραν και αυτοί μια καρέκλα, ήρθαν και να κάτσουν για λίγους μήνες στο Υπουργείο και νομίζουν ότι κάτι κάνουν!!! Νομίζουν ότι με εθιμοτυπικές συναντήσεις και λογύδρια παράγουν έργο?

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση 1
Να δημιουργηθεί Ταμείο Αλληλοβοήθειας και να γίνονται κρατήσεις απο κάθε μέλος του Συλλόγου για την Νομική υποστήριξη των συναδέλφων

Πρόταση 2
Να γίνει πρόσθετη Ιδιωτική Ασφάλιση με ομαδικό Ασφαλιστήριο για Ιατροφαρμακευτική Κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους

Πρόταση 3
Να δημιουργηθεί Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης για παροχή οικονομικής βοήθειας σε συναδέλφους που έχουν προβλήματα επιβίωσης

Αυτά δηλαδή που έπρεπε να έχουν γίνει από …χρόνια


Υ.γ
Και βέβαια αλλάξτε αυτόν τον τίτλο του Συλλόγου (το έχω ξαναγράψει)
Εργαζόμενοι είμαστε..
Σωματείο ..είπαμε!!!


Δον

Ανώνυμος είπε...

"...δήλωσε ότι είναι μεν αναπόφευκτο να υπάρξει αξιολόγηση του προσωπικού, αλλά σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα παρθεί από το υπουργείο (οπότε όσοι διαθέτουν τις κατάλληλες γνωριμίες ας ξεκινήσουν από τώρα προεργασία)..."

Δηλαδή, τι σημαίνει το από πάνω; Η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί από "το υπουργείο", αλλά από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Να ξεράσουμε λίγο με τους καλούς συναδέλφους που έχουν ήδη σπεύσει να μεταφερθούν σε λιγότερο "επικίνδυνες" διευθύνσεις και τμήματα μέσω γνωριμιών εντός και εκτός υπουργείου;

Ξέρετε τι λέω; Φωτιά και τσεκούρι. Η διαπλοκή συνδικαλιστών, κομμάτων και μπαρμπάδων με συγκεκριμένους υπαλλήλους πρέπει να διαλυθεί από κεντρικό κρατικό όργανο.
Αηδία κατάντησε πια το μοίρασμα διευκολύνσεων!

Ανώνυμος είπε...

Η μετάφραση εξαιρετική.

Ανώνυμος είπε...

Τα 'χουμε πει χιλιάδες φορές. Διοικούν εκείνοι που δεν γνωρίζουν πως είναι το δελτίο ελέγχου και που δεν έχουν βγει ποτέ στην «αγορά» για έλεγχο...
Απογοήτευση και θλίψη...

Συνάδελφοι, παλέψτε για τις ζωές σας και τις οικογένειες σας...

Έχουμε να κάνουμε με ανθρωποφάγους...

Ανώνυμος είπε...

Xaxa ανθρωποφαγους

Ανώνυμος είπε...

Φαγωθείτε μεταξύ σας….
Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θέλει το σύστημα..
Δεν είναι εχθρός ο διπλανός σου ανόητε ..
Ατομικιστές ..
Ψώνια….
Το σύστημα είναι ο εχθρός σου
Ανοίξου στον διπλανό σου..
Μίλα του…
ΜΙΛΑΤΕ…
Μιλάτε καθαρά …ανοιχτά
Γέμισε η κοινωνία από κρυψίνους
Ανοιξε την καρδιά σου στον διπλανό σου
Γίνε φίλος του …
Αυτός θα σε στηρίξει…
Ο Συνάδελφος….
Αλληλεγγύη ….
Συναδελφικότητα…
Θέλετε προπόνηση ….

Δον