19 Οκτ 2012

Συμβούλιο της Ευρώπης: Παράνομες οι εργασιακές ανατροπές του 2010

Παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων σε ορισμένες από τις εργασιακές ανατροπές του 2010 στην Ελλάδα διαπιστώνει η επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης σε μη δεσμευτική της απόφαση.

Η απόφαση βασίζεται σε προσφυγή συνδικαλιστικών ενώσεων του δημόσιου τομέα και διαπιστώνει παραβίαση στη πρόβλεψη για απόλυση χωρίς προειδοποίηση μέχρι και ένα χρόνο μετά την πρόσληψη, αλλά και στις προβλέψεις που οδηγούν στη μείωση του κατώτατου μισθού για τους νέους κάτω από 580 ευρώ.

Πηγή: Το βήμα (δείτε εδώ το πλήρες άρθρο) 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καποιοι στο ΣΕΠΕ, δουλευουνε
http://ergatika.gr

Για το αντιστοιχο site ο προηγουμενος ειδικος γραμματεας θα το ειχε ενταξει στο ΕΣΠΑ, και θα εβγαζε προυπολογισμο για την κατασκευη του 1 εκατομμυριο ευρω ! να ζησουμε να τον θυμόμαστε.....
τα πάντα στο Δημόσιο , μπορούν να τα κανουν οι ΔΥ, εαν και εφόσον υπάρχει πολιτικη βούληση και επιβράβευση των προσπαθειών τους

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ TOVIMA.GR ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ:
"Δ. Διοικητικές επιβαρύνσεις - Επιθεώρηση Εργασίας
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του ΣΕΠΕ, της προσπάθειας απαλλαγής των επιθεωρητών από γραφειοκρατικές διοικητικές διαδικασίες ώστε να αφοσιωθούν στο ελεγκτικό τους έργο και της κατάργησης των διοικητικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε:
- Θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να υποβάλλουν προγράμματα εργασίας και εκ των υστέρων (ύστερα από εύλογο χρονικό διάστημα).
- Θα καταργηθούν τυπικές διαδικασίες προέγκρισης υπερωριών, βιβλίου δρομολογίων, βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού οικοδομικών και τεχνικών έργων, αίτηση κατάτμηση αδείας. Θα υποβάλλονται πλέον ως απλές αναγγελίες." ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΛΠ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ, ΟΜΩΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ.