5 Οκτ 2012

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Το  Σάββατο 6/10/2012  ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, για να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας και συντονιζόμαστε με την κινητοποίηση που οργανώνεται για την Υγεία που λεηλατείται.



Συνεχίζουμε το νήμα της  απεργίας  της 26ης Σεπτέμβρη που έφερε άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Ήταν η αρχή για  έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα που θα δώσουμε μέχρι την νίκη.
Από σήμερα κιόλας σημαίνουμε Συναγερμό, οργανώνουμε τον παλλαϊκό εργατικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα της απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.
Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  να γίνει το σύνθημα που θα αντηχεί,  σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες και θα αποτρέψει το πακέτο της καταστροφής, θα αποτινάξει τα μνημόνια, τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό.  
Μπορούμε γιατί είμαστε οι πολλοί: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι  επαγγελματοβιοτέχνες, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Μπορούμε γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας και συγκροτούμε ένα πλατύ και μαζικό ποτάμι ανατροπής και νίκης. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας, κόντρα στις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Κάθε απεργιακή κινητοποίηση, κάθε διαμαρτυρία και ακτιβισμός, κάθε κατάληψη και συλλαλητήριο γίνεται υπόθεση όλων μας και  δίνουμε το ενωτικό  αγωνιστικό μας  παρόν, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να γεμίσουμε τους δρόμους των  εργατικών και λαϊκών εξεγέρσεων.
Οι συνελεύσεις των σωματείων, των επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς και των  ανέργων, η συμπόρευση αγωνιζόμενων κλάδων, οι αγωνιστικές αποφάσεις ομοσπονδιών για κινητοποιήσεις, θα δημιουργούν και θα συγκροτούν τον πραγματικό, μαζικό, λαϊκό εργατικό ξεσηκωμό σε έναν πολύμορφο και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την νίκη.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο να δημιουργηθούν εστίες λαϊκής αντίστασης και ανατροπής με  συλλογικούς συντονισμούς στις γειτονιές, από επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, εκπαιδευτικούς συλλόγους, τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία, σχολεία και νοσοκομεία, δήμους και επιτροπές ανέργων, επιτροπές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στη κατεύθυνση αυτή οι καταλήψεις των δημοτικών κτιρίων που αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ μπορούν να εξελιχθούν  σε εστίες και κέντρα αγώνων.
   πλήρες κείμενο εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΚΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΝΔΑΡΑΚΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE http://www.thschinas.gr/ypopsifioi.aspx