15 Μαΐ 2013

Της Επιστράτευσης



83.000 φύλλα πορείας σε συνάδελφους Δημοσίους Υπαλλήλους, απλώς με την δήλωση πρόθεσης για απεργιακή κινητοποίηση. Και μάλιστα στους ανθρώπους που καλούνται να διδάξουν τα παιδιά μας με μισθούς 600 και 700 ευρώ. Η «δημοκρατική» Κυβέρνηση καταπατά κάθε έννοια συνταγματικής τάξης, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και αξιώνει την απόλυτη υποταγή μας σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο, επιβάλλεται από την τρόικα και τα συμφέροντα που την στηρίζουν. Αμφισβητεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη δημόσια παιδεία να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και επιχειρεί με τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ να σπιλώσει τον δίκαιο αγώνα τους, καλλιεργώντας ψεύτικους φόβους.
Την ίδια ώρα εμείς περιμένουμε άβουλοι στα γραφεία μας τις επικείμενες μετακινήσεις-απολύσεις συμπληρώνοντας γελοία ερωτηματολόγια, συμμετέχοντας άθελα μας σε ένα στημένο έργο.

Και οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες αδυνατούν ή δε θέλουν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις που θα έπρεπε με αιχμή την απεργία των καθηγητών να είναι ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΕΣ, να επιζητούν την ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και να αποκτήσουν επιτέλους ΜΑΖΙΚΟ και ΔΙΑΡΚΗ χαρακτήρα. Η ΑΔΕΔΥ, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αποφάσισε Δευτέρα βράδυ, απεργία για την Τρίτη (!) και αρνήθηκε να προκηρύξει 24ώρη απεργία την ημέρα που απεργούν και οι καθηγητές! Αν δεν είναι ξεπούλημα, είναι πλήρης ανικανότητα…

Συνάδελφοι, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να υπερβούμε την αδράνεια μας. Βρίσκουν και τα κάνουν οι εργατοπατέρες μας!
ΕΜΕΙΣ εδώ στο Υπουργείο Εργασίας, ως ελάχιστο καθήκον συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, στον αγώνα για μια δημόσια παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας, οφείλουμε να πιέσουμε για την έμπρακτη στήριξη της απεργίας που ξεκινά την Παρασκευή, και ενάντια στην κυβερνητική επιστράτευση.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου, και της Ομοσπονδίας μας:
-       Να αποφασίσουν απεργιακή κινητοποίηση για την Παρασκευή 17 Μαΐου σε συμπαράσταση της απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ.
-       Να καταδικάσουν την επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την Κυβέρνηση
-       Να καλέσουν την ΑΔΕΔΥ σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχο και με αιχμή την υπεράσπιση δημοσίων αγαθών και ειδικά της δημόσιας Παιδείας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.......KAI ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΧΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ 3%.

ITS SO SIMPLE ....!



Ανώνυμος είπε...

Παγώνει η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων μέσω ερωτηματολογίου
Με δεδομένο ότι βάσει δεσμεύσεων της κυβέρνησης στο Μνημόνιο σε περίπου ένα μήνα 12500 υπάλληλοι του Δημοσίου θα πρέπει να έχουν βγει σε κινητικότητα, η κυβέρνηση «παγώνει» τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ερωτηματολογίων, κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να γίνει η διαδικασία . Αντ’ αυτού, προκειμένου να προκύψει το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων βάσει των νέων οργανογραμμάτων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταρτίζει σχέδιο νόμου στο οποίο θα περιγράφονται τα τυπικά προσόντα (π.χ. πτυχία, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία) που θα πρέπει να διαθέτουν οι υπάλληλοι προκειμένου να επιλεγούν για την κάλυψη των νέων μειωμένων αναγκών των υπουργείων. Οσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα τίθενται σε κινητικότητα - διαθεσιμότητα. Ως προς τη διαδικασία αξιολόγησης με οριζόντια κριτήρια, θα αφορά μόνον όσους απασχολούνται σε υπουργεία. Ωστόσο και με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν τεθεί σε κινητικότητα 25.000 υπάλληλοι, δεν αποκλείεται στην ίδια διαδικασία να υπαχθούν και οι εργαζόμενοι στους φορείς υπό τη γενική κυβέρνηση.

πηγη:Καθημερινή