17 Μαΐ 2013

ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΜΑΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Από τη συνάντηση της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων με τη ΓΓ κα. Στρατινάκη και τους Γενικούς Δ/ντες του Υπουργείου (16/5/2013):
  • 575 οι προβλεπόμενες θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία (Κ.Υ, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση, Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης). 616 οι υπηρετούντες σήμερα, περιλαμβανομένων 64 αποσπασμένων από άλλες Υπηρεσίες και 83 αποσπασμένων από τη ΜΟΔ
  • 803 οι προβλεπόμενες θέσεις στο Σ.ΕΠ.Ε και 720 οι υπηρετούντες σήμερα στους οποίους θα προστεθούν 49 ΙΔΑΧ που “έρχονται” από την πρώτη κινητικότητα.
  • 172 οι προβλεπόμενες θέσεις σε Γ.Δ Διοικητικής Υποστήριξης και ΓΔ Οικονομικών Υπηρεσιών (υποστηρικτικές) και 397 οι θέσεις σε ΓΔ Πρόνοιας, ΓΔ Εργασίας, Ειδικές Υπηρεσίες και ΓΔ Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • 503 υπάλληλοι σε σύνολο 18.201 στο σύνολο των Φορέων του Υπουργείου (“στενό” Υπουργείο, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΔ, Φορείς Πρόνοιας) θα τεθούν σε κινητικότητα με βάση τη δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα.
Η κατεύθυνση-οδηγία
Η ΓΓ προέτρεψε να περιγραφούν οι θέσεις κυρίως με βάση τα υπαρκτά προσόντα των υπηρετούντων υπαλλήλων και όχι με βάση τα επιθυμητα προσόντα ώστε να διασφαλιστούν οι συνάδελφοι μας. Συνέστησε την επιστροφή των αποσπασμένων στις Υπηρεσίες τους, ώστε να απογραφούν εκεί και να διασφαλίσουν εκεί τη θέση τους, αφήνοντας περιθώρια ευελιξίας εδώ (χωρίς τους 64 αποσπασμένους από άλλες Υπηρεσίες, οι υπηρετούντες είμαστε 552).


Δεν υπάρχουν σχόλια: